Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Αυτήν την ανάρτηση την βρήκα σε μία ομάδα Ταρταριζομένων... Το κείμενο περιγράφει την πρώτη φωτογραφία από μηχανή.....

 


Andrew Mavroudis

Αυτήν την ανάρτηση την βρήκα σε μία ομάδα Ταρταριζομένων... 

Το κείμενο περιγράφει την πρώτη φωτογραφία από μηχανή. Είναι μια συνοικία του Παρισιού. Φωτογράφος ο Nicephore Niepce. 

Το κείμενο περιγράφει πως με τις πρώτες μηχανές, για να συλλάβει ο φακός το τοπίο, χρειάζονταν πολλή ώρα.  

Ο φακός μπορούσε να συλλάβει μόνο ότι ήταν σταθερό και ακίνητο. Δηλαδή ότι βρισκόταν σε κίνηση, άνθρωποι, άλογα και άμαξες, δεν θα εμφανίζονταν στην φωτογραφία. Κάποιος σταμάτησε να του γυαλίσει τα παπούτσια ένας λούστρος, κι έτσι αυτοί οι δυο που έμειναν στάσιμοι, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που αποθανατίστηκαν σε φωτογραφία. 

Το περίεργο είναι ότι η ιστοσελίδα των Ταρτάρων δεν σχολίασε καθόλου, παρουσιάζοντας αυτό το άρθρο από αυτήν την ιστοσελίδα. 

Παλαιότερα όμως παρουσίαζαν παλιές φωτογραφίες από μεγαλουπόλεις - κτίρια και δρόμους δίχως ανθρώπους - κι ισχυρίζονταν πως οι μεγαλουπόλεις χτίστηκαν από το πουθενά και μετά έφεραν μετανάστες από αλλού να τις κατοικήσουν. Και φυσικά οι ταρταρίζοντες θαυμαστές είχαν μπόλικα σενάρια να διαδώσουν - ιδίως αυτά περί ενός παγκοσμίου reset τον ΙΘ αιώνα. Προφανώς ο λόγος που δεν βλέπαμε ανθρώπους σε εκείνες τις φωτογραφίες εξηγείται εδώ με το παραπάνω! 

Μην ξεχνάμε και τόσες άλλες φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν με την σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη, πχ γίγαντες, χάρτες, κλπ, για να πουλήσουν τα παραμύθια τους. 

Δηλαδή οι Ταρταριζόμενοι αυτοπυρπολούνται τώρα τελευταία;

Οι Ταρταρίζοντες θαυμαστές θα ξεστραβωθούν επιτέλους; 

Το δούλεμα προφανώς έχει να κάνει με τον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων για να μην πω και το predictive programming - ο προγνωστικός προγραμματισμός. Δηλαδή ο κόσμος σκέφτεται πως «μας το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, θα μας το ξανακάνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Πάντως το θέμα είναι ότι «κάποιοι» θέλουν να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή από πρακτικά κι επείγοντα θέματα. 

Και μένουμε όπως πάντα με τα χέρια σταυρωμένα και σε ανώφελες συζητήσεις που μας προβληματίζουν αλλά και μας διχάζουν. 

Τα θέλει ο κώλος μας όμως...

KEIMENO EIKONAΣ:

Esta fotografía es la primera en la que aparece una persona frente a la cámara y también es la primera fotografía de la ciudad de París.

La cámara usada necesita unos 10 minutos para captar la luz y la escena.

La calle estaba llena de gente, pero mientras se movían durante la toma no lograron impresionar en la foto a excepción de una persona que se detuvo unos minutos para lustrar sus zapatos y la historia lo ha inmortalizado.

Corría el año 1839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις