Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

BINTEO: Ρώσος στρατιώτης πραγματοποιεί υφαρπαγή Ουκρανού σκοπού με μαχαίρι! - Ακολουθεί έτερος Ρώσος στρατιώτης που ρίχνει χειροβομβίδα μέσα σε ουκρανικό όρυγμα


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο δείχνει την σκληρότητα του πολέμου αλλά και την σημασία που έχει να διαθέτει το προσωπικό ενός στρατού, ικανότητες για μάχες σώμα με σώμα και γνώσεις χρήσης μαχαιριού, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο απεικονίζεται Ρώσος στρατιώτης να εφαρμόζει την γνωστή στρατιωτική πρακτική της υφαρπαγής σκοπού, σκοτώνοντας τον Ουκρανό άνδρα με μαχαίρι.

Θεωρητικά φαίνεται εύκολο αλλά στην πράξη είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα, καθώς ο στρατιώτης πρέπει να έρθει σε επαφή με τον αντίπαλό του και σε καταστάσεις χαοτικές, όπου κάποιος παλεύει για την ζωή του όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και εις βάρος του επιτιθέμενου.

Τον πλησιάζει αθόρυβα από πίσω και εν συνεχεία «κολλάει» το σώμα του πάνω στον Ουκρανό σκοπό εφαρμόζοντας τεχνική του ρωσικού σάμπο (υβριδική πολεμική τέχνη ρωσικής επινόησης όπως και το systema), ή τεχνική νε βάζα του τζούντο (είναι η πάλη εδάφους του τζούντο από την οποία εν συνεχεί προήλθε το brazilian jiu jitsu ), τον ρίχνει στο έδαφος  κάνοντας χρήση του βάρους του σώματός του και τον ασφαλίζει με τα πόδια του τα οποία τον «κλειδώνουν» στο ύψος της κοιλιάς.

Για να έχει επιτυχία η τεχνική αυτή πρέπει να εφαρμοστεί ακριβώς όπως εφαρμόζεται και η τεχνική πνιγμού, είτε «γυμνού», είτε με χρήση του ρούχου που φοράει ο αντίπαλος:

Το σώμα του επιτιθέμενου πρέπει να εφάπτεται πλήρως με το σώμα του ατόμου που δέχεται την επίθεση και να μην υπάρχει κανένα κενό ανάμεσά τους.

Ο Ουκρανός σκοπός δεν μπορεί να διαφύγει και η συνέχεια είναι αναπόφευκτη και σκληρή.

Το βίντεο όμως δεν σταματάει εδώ καθώς εν συνεχεία δείχνει έτερο Ρώσο στρατιώτη, να κατευθύνεται σε όρυγμα στο οποίο κοιμούνται δύο Ουκρανοί και να τους ρίχνει χειροβομβίδα.

Είναι η σκληρή πραγματικότητα ενός σκληρού πολέμου που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρώσοι στρατιώτες στο βίντεο φαίνεται να χρησιμοποιούν ένα είδος «θερμικού μανδύα» που μειώνει το «θερμικό» τους ίχνος, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα τη νύχτα προφανώς από ουκρανικά drones.

Δεν είναι γνωστό σε ποιο μέτωπο της Ουκρανίας έλαβε χώρα το περιστατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις