Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Bίντεο: Πώς στρατιώτες του Ισραήλ «έσπασαν» την ενέδρα της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια – Εξουδετέρωσαν δεκάδες μαχητές - Οι άνδρες της Χαμάς άνοιξαν πυρ και έριξαν χειροβομβίδες


 Ο Στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο από μάχες στους δρόμους της Γάζας και συγκεκριμένα σε περιοχή βόρεια της Τζαμπαλίγια, εκεί που στρατιώτες του 931ου τάγματος πεζικού της ταξιαρχίας Nahal «έσπασαν» την ενέδρα που τους είχαν «στήσει» άνδρες της Χαμάς. 

Σύμφωνα με τις IDF οι ισραηλινές δυνάμεις έλαβαν πληροφορίες για την ύπαρξη τόσο μελών της Χαμάς όσο και οπλισμού σε κοντινά κτίρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επίθεση.

«Οι τρομοκράτες είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή και ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στις δυνάμεις μας όταν θα κινούνταν μέσω του κεντρικού δρόμου. Οι δυνάμεις έφτασαν από ένα από τα σοκάκια, πίσω τους, τους αιφνιδίασαν και πυροβόλησαν τους τρομοκράτες» αναφέρουν οι IDF. Παράλληλα οι IDF πρόσθεσαν ότι οι ένοπλοι άνδρες της Χαμάς αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών πέταξαν και χειροβομβίδες. Οι στρατιώτες του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τα μέλη της Χαμάς.


Σημειώνεται ότι χθες τα μέλη του 931ου τάγματος σκότωσαν πολλά μέλη της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια. Παράλληλα πολλά μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών από τον ισραηλινό στρατό.

Το 931ο Τάγμα αντιμετώπισε και σκότωσε και άλλους πράκτορες της Χαμάς κατά τη διάρκεια μαχών στην Τζαμπαλίγια την προηγούμενη ημέρα, αναφέρει το IDF. Αρκετοί ακόμη ένοπλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς αρμάτων μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις