Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Από ενδοοικογενειακή σε …ενδοοικογενειακή Bία για εν διαστάσει σύζυγο

 


Φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 37χρονο ο οποίος επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του, μετά την άρση της κράτησης του από άλλο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε μια μέρα νωρίτερα και πάλι για ενδοοικογενειακή βία.

Το σημερινό Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για εντελώς απλή σωματική βλάβη- κατά μετατροπή της αρχικής ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης- και για ενδοοικογενειακή απειλή.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής, επι τριετία, με τον όρο ότι δεν θα προσεγγίζει την οικία και τον χώρο εργασίας της παθούσας, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.


“Ήμαστε 15 χρόνια παντρεμένοι. Έκανα αίτηση διαζυγίου στην Αλβανία αλλά η απόφαση δεν βγήκε ακόμη. Έχουμε δύο κόρες ηλικίας 6 και 14 χρονών. Έφυγε στην Αλβανία και είπε ότι δεν θα ξαναγυρίσει.


Εγώ δουλεύω στην καθαριότητα. Στις 4 Δεκεμβρίου πήγε στο σχολείο να πάρει τη μικρή. Τους είπα να μην του την δίνουν γιατί φοβάμαι. Όλη τη μέρα κάθεται στο πάρκο και πίνει” κατέθεσε η 33χρονη γυναίκα.


“Χθες με έπιασε από τα μαλλιά και με χτύπησε στο πρόσωπο. Με έβγαλε έξω από το σπίτι. Μπήκε μέσα και κλείδωσε. Είπε “θα σε σκοτώσω”. Έρχεται και κοιμάται στη σοφίτα ενώ του

είχαν βάλει ασφαλιστικά μέτρα. Ήρθε να ζητήσει λεφτά. Χτύπησε και τη μεγάλη.. Τρόμαξα, αισθάνθηκα φόβο. Τον θέλω μακριά από μένα. Πάντα έτσι ήταν. Λέει ότι είναι το σπίτι είναι δικό του” πρόσθεσε η παθούσα.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε τα εξής:

“Χθες μόλις τελειώσαμε από το δικαστήριο. Πήγα σπίτι και της λέω “θέλω πίσω τα μισά χρήματα που σου έδωσα, για να φύγω. Νευρίασα και με το παιδί, ήταν λάθος μου. Μπορεί να παρασύρθηκα αλλά δεν είπα “θα σε σκοτώσω”. Το συμβόλαιο του σπιτιού είναι στο ο όνομα μου.

Προχθές είχα κοιμηθεί στη σοφίτα. Τη συνάντησα όταν κατέβηκα και της είπα να μην μου μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Δεν τη χτύπησα”.

Την ερχόμενη Τρίτη ο 37χρονος θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και για βία κατά αστυνομικού. Την Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω απουσίας του μάρτυρα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ξανά για το νέο περιστατικό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις