Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Apache: Τα ελικόπτερα του αμερικανικού Στρατού εξοπλίζονται με Spike NLOS


 Η Lockheed Martin εκτόξευσε με επιτυχία οκτώ Spike NLOS από το ελικόπτερο AH-64E Apache (Echo Model V6) του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η δοκιμαστική εκτόξευση έγινε σε διάστημα πέντε ημερών στο Yuma Proving Ground στην Αριζόνα. Η επιτυχημένη εκτόξευση δίνει το «πράσινο φως» στο σύστημα Spike NLOS (Long Range Precision Munitions Directed Requirement – LRPM DR) να ενσωματωθεί στον στόλο των ελικοπτέρων Apache V6 του Στρατού των ΗΠΑ.

«Αυτή η επιτυχημένη επίδειξη του Spike NLOS δείχνει ότι το σύστημα είναι έτοιμο να ενσωματωθεί στον τρέχοντα στόλο Apache του Στρατού και παρέχει μια κορυφαία αμυντική ικανότητα», δήλωσε ο Tom Bargnesi, ανώτερο στέλεχος της Lockheed Martin. «Το AWR (Airworthiness Release) μας επιτρέπει να παραδώσουμε νέες σύγχρονες λύσεις ασφαλείας στον αμερικανικό στρατό, για σύνθετα περιβάλλοντα απειλών».

Η επίδειξη παρουσίασε οκτώ Spike NLOS AUR που εκτοξεύτηκαν από μια πλατφόρμα Apache σε μια ποικιλία στόχων, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές δυνατότητες του συστήματος σε πολλά σενάρια.

Στα μέσα του 2024, η Lockheed Martin θα συνεργαστεί με τον Στρατό των ΗΠΑ για να εκπαιδεύσει πιλότους να χρησιμοποιούν το σύστημα στις πλατφόρμες Apache V6. Ο αμερικανικός Στρατός αναμένει ότι το σύστημα Spike NLOS LRPM DR θα ενσωματωθεί πλήρως και στις 18 πλατφόρμες Apache Echo Model V6 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Αυτό που «πέτυχε» ο αμερικανικός στρατός αποτελεί παράδειγμα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η ΓΔΑΕΕ, έχει υπογράψει συμφωνία με την ισραηλινή Rafael για την αγορά Spike NLOS που θα ενσωματωθούν στα ελικόπτερα AH-64Α Apache της Αεροπορίας Στρατού. Αν και η αρμόδια υπηρεσία εξοπλισμών έχει ανακοινώσει την «περιορισμένη αναβάθμιση» 19 Apache, τα Spike NLOS δεν μπορούν να ενσωματωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των ελικοπτέρων.

Πηγή / Φωτογραφίες Lockheed Martin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις