Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Μελέτη: Το 70% των θανάτων από το εμβόλιο της Pfizer στην Ιαπωνία αναφέρθηκαν εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό


 Τα δεδομένα για τους αριθμούς θανάτων για τη μελέτη προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας

Περίπου το 70% των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιαπωνία μετά τη χορήγηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Η ιαπωνική μελέτη με αξιολόγηση από ομοτίμους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cureus στις 7 Δεκεμβρίου, εξετάζει τη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 και των θανάτων εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό.

Η περίοδος κινδύνου ορίστηκε ως εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό, με ημέρα εμβολιασμού την 1η ημέρα, και η περίοδος ελέγχου ορίστηκε ως 11 έως 180 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η ανάλυση χωρίστηκε σε δύο ομάδες: Ομάδα 1, η οποία αντιπροσώπευε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, και Ομάδα 2, η οποία περιλάμβανε άτομα ηλικίας 64 ετών και κάτω.

Ο ερευνητής εντόπισε 1.311 θανάτους στην Ομάδα 1, οι οποίοι περιλάμβαναν 662 άνδρες και 649 γυναίκες. Στην Ομάδα 2, η ομάδα εντόπισε 247 θανάτους-155 άνδρες και 92 γυναίκες.

“Το ποσοστό των αναφερόμενων περιπτώσεων που παρουσίασαν θάνατο εντός 10 ημερών μετά τον εμβολιασμό ήταν 71% στην Ομάδα 1 και 70% στην Ομάδα 2”, αναφέρουν τα αποτελέσματα της μελέτης.

Άνω των 65 ετών

Στην Ομάδα 1, περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες πέθαναν συνολικά από διάφορες ιατρικές καταστάσεις τις πρώτες 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μετά τις 10 ημέρες, αναφέρθηκαν περισσότεροι θάνατοι από άνδρες.

Οι περισσότεροι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό συνέβησαν τη δεύτερη ημέρα, ενώ ακολούθησαν η τρίτη και η τέταρτη ημέρα.

Εκτός από τους «ανεξήγητους θανάτους», η μεγαλύτερη αιτία θανάτου σε αυτή την ομάδα ήταν η ισχαιμική καρδιακή νόσος (119 θάνατοι), ακολουθούμενη από την καρδιακή ανεπάρκεια (92) και την πνευμονία από εισρόφηση/ασφυξία (72). Αυτοψίες διενεργήθηκαν σε οκτώ από τις 239 περιπτώσεις ανεξήγητου θανάτου.

Ομάδα 2

Στην Ομάδα 2, πάνω από τον διπλάσιο αριθμό ανδρών πέθανε σε σχέση με τις γυναίκες από διάφορες ιατρικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ημερών από τον εμβολιασμό. Οι συνολικοί θάνατοι μετά τις πρώτες 10 ημέρες ήταν μόνο ελαφρώς υψηλότεροι μεταξύ των ανδρών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό καταγράφηκε την τρίτη ημέρα, ακολουθούμενος από την τέταρτη, τη δεύτερη και την πέμπτη ημέρα.

Μετά τους «ανεξήγητους θανάτους», η μεγαλύτερη αιτία θανάτου σε αυτή την ομάδα ήταν η ισχαιμική καρδιακή νόσος (27 θάνατοι), οι καρδιακές αρρυθμίες (24), η υπαραχνοειδής αιμορραγία (20) και η μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα (17). Αυτοψίες διενεργήθηκαν σε εννέα από τους 51 ανεξήγητους θανάτους.

Υπήρξε μια υπερβολική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών που πέθαναν λόγω μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας κατά τη διάρκεια της «περιόδου κινδύνου», με οκτώ άνδρες να πεθαίνουν σε σύγκριση με μόλις μία γυναίκα. Η καρδιακή ανεπάρκεια είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ανδρών έναντι δύο γυναικών.

«Ορισμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνονται στην κατηγορία των ανεξήγητων θανάτων. Η μυοκαρδίτιδα αποτελεί επιπλοκή του εμβολιασμού, ιδίως σε νεαρούς ενήλικες και έφηβους άνδρες», αναφέρει η μελέτη.

Ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση των θανάτων ανδρών κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ημερών πιστεύεται ότι είναι «είναι ο υψηλός αριθμός θανάτων από μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα συμπεριλαμβανομένων των μη διαγνωσμένων περιπτώσεων».

Και για τις δύο ομάδες, οι άλλες αιτίες θανάτου ήταν: καρδιακές αρρυθμίες, ανεύρυσμα/τομή αορτής, ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, υπαραχνοειδής αιμορραγία, εγκεφαλικό έμφραγμα, αναπνευστική ανεπάρκεια, διάμεσες πνευμονοπάθειες, πνευμονική εμβολή, πνευμονία, σηψαιμία, μαρμαρυγία, αναφυλαξία. Εν ολίγοις, πολλές περισσότεροι ηλικιωμένοι Ιάπωνες και άνδρες κάτω των 64 ετών αντιμετώπισαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του εμβολιασμού της Pfizer.


Διαφορές άνδρα-γυναίκας, περιορισμοί μελέτης

Ο συγγραφέας, Yasusi Suzumura, υπολόγισε τις αναλογίες φύλου για όλους τους θανάτους και κάθε αποτέλεσμα διαιρώντας τον αριθμό των ανδρών με αυτόν των γυναικών και πολλαπλασιάζοντας με το 100. Δηλαδή, όσο υψηλότερη είναι η αναλογία φύλου, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανδρικών θανάτων.

Ο συγγραφέας βρήκε αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ του αριθμού των θανάτων ανδρών και γυναικών και στις δύο ομάδες, επηρεάζοντας την αναλογία των φύλων της μελέτης.

«Εάν δεν υπάρχει καμία επίδραση στην εμφάνιση θανάτου, δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά στην αναλογία των φύλων ανά περίοδο. Έτσι, αυτό το εύρημα δείχνει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση θανάτου κατά την περίοδο κινδύνου και μπορεί να σχετίζεται με θάνατο», ανέφερε η μελέτη.

Τα δεδομένα για τους αριθμούς θανάτων για τη μελέτη προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας (MHLW).

Συγκεκριμένα, συμπεριλήφθηκαν περιπτώσεις που αφορούσαν μόνο τον εμβολιασμό mRNA BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) που αναφέρθηκαν μεταξύ 17 Φεβρουαρίου 2021 και 12 Μαρτίου 2023.

Η μελέτη δεν συνδέει άμεσα τους θανάτους με τους εμβολιασμούς. «Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός με mRNA BNT162b2 μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση θανάτου κατά την περίοδο κινδύνου», ανέφερε η μελέτη.

Ο συγγραφέας επεσήμανε ορισμένους από τους περιορισμούς της μελέτης, συμπεριλαμβανομένου του ότι ο αριθμός των ημερών από τον εμβολιασμό μέχρι το θάνατο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη θεραπεία και ότι η μελέτη δεν εξέτασε τα αποτελέσματα του εμβολιασμού μετά από 11 ημέρες.

Εκτός από αυτό, ο συγγραφέας είπε ότι η αναφορά με βάση το φύλο θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί μόνο από λίγους γιατρούς και ότι τα ποσοστά θνησιμότητας δεν μπορούσαν να υπολογιστούν επειδή η ανάλυση πραγματοποιήθηκε μόνο για θανάτους μετά τον εμβολιασμό.

Η μελέτη είχε περιορισμένο μέγεθος δείγματος και ως εκ τούτου θα πρέπει να ερμηνευθεί «προσεκτικά». «Τέλος, τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα πρέπει να ερμηνευτούν προσεκτικά γιατί δεν σχετίζονταν όλοι οι θάνατοι που αναφέρθηκαν στο MHLW με τον εμβολιασμό. Οι τυχαίοι θάνατοι μπορεί να περιλαμβάνονται στους αναφερόμενους θανάτους.»

Ο συγγραφέας της μελέτης τόνισε ότι εφόσον τα εμβόλια χορηγούνται κυρίως σε υγιή άτομα, θα πρέπει να έχουν «υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τα φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θεραπεία και θα πρέπει να έχουν εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας από τον εμβολιασμό».

Επομένως, ακόμη και όταν το ποσοστό θνησιμότητας από τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά χαμηλό, η ασφάλεια του εμβολίου πρέπει να αναλύεται με στατιστικές μεθόδους.

«Σε αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν ένας θάνατος μετά τον εμβολιασμό είναι τυχαίος ή σχετίζεται με το εμβόλιο», ανέφερε η μελέτη. Ωστόσο, ο συγγραφέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την αξιολόγηση της ασφάλειας των εμβολίων.

«Παρόμοια με τους θανάτους από εμβόλια στις ΗΠΑ»

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο καρδιολόγος Δρ Peter McCullough είπε ότι τα δεδομένα σχετικά με τον «εμβολιασμό και θάνατο κατά του COVID-19 στην Ιαπωνία είναι πολύ παρόμοια με τους θανάτους από εμβόλια στις ΗΠΑ/Εγχώριες περιπτώσεις στο VAERS», σύμφωνα με μια ανάρτηση του στο X στις Δεκεμβρίου 9. «Υποστηρίζει σθεναρά την αιτιότητα για τους σχεδόν 1150 άμεσους θανάτους που παρατηρήθηκαν».

Η VAERS ανέφερε 18.188 θανάτους από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, με 1.150 θανάτους να σημειώνονται την ίδια ημέρα που έγινε ο εμβολιασμός.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν επίσης 2.040 αποβολές, 9.053 εμφράγματα, 17.433 μόνιμες αναπηρίες, 5.057 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας και 36.184 σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο συγγραφέας της μελέτης διευκρίνισε ότι δεν έχουν λάβει «καμία οικονομική υποστήριξη» από κανέναν οργανισμό για την εργασία που υποβλήθηκε. Πολλές άλλες μελέτες έχουν επίσης συνδέσει τα εμβόλια κατά του COVID-19 με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Μια έκθεση της 17ης Σεπτεμβρίου από το Correlation Research in the Public Interest διαπίστωσε ότι στα 17 έθνη που αναλύθηκαν, η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες αυξήθηκε όταν διανεμήθηκαν τα εμβόλια για τον COVID-19.

Εννέα από αυτά τα 17 έθνη δεν είχαν ανιχνεύσιμο υπερβολικό θάνατο μετά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Οι υπερβολικοί θάνατοι ξεκίνησαν μόνο με την εκστρατεία εμβολιασμού.

Σε 15 από τα 17 έθνη, σημειώθηκαν άνευ προηγουμένου αυξήσεις στη θνησιμότητα από κάθε αιτία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022, που συνέπεσαν ή ακολούθησαν την κυκλοφορία των ενισχυτικών εμβολίων.

Η μελέτη υπολόγισε 1,74 εκατομμύρια υπερβολικούς θανάτους στα 17 έθνη κατά τη διάρκεια της περιόδου εμβολιασμού, κάτι που μεταφράζεται περίπου σε 1 ανά 800 ενέσεις.

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία ενέκρινε το πρώτο αυτοενισχυόμενο εμβόλιο mRNA COVID-19 στον κόσμο, αν και ο κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει δεδομένα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο. Η τελευταία επανάληψη του εμβολίου mRNA είναι ακόμη πιο ισχυρή από την παρούσα έκδοση, καθώς παράγει περισσότερες πρωτεΐνες ακίδας στο ανθρώπινο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις