Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

“Γνωστός” από την απαγωγή 6χρονης, ένας από τους 5 διαρρήκτες με τα αντικλείδια


 Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τις διαρρήξεις σε διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας αντικλείδια.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται πως αντέγραφαν κλειδιά ασφάλειας αφού προηγουμένους παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων τους βιντεοσκοπώντας κυρίως με τα κινητά τους τηλέφωνα τους τύπους των κλειδιών που χρησιμοποιούσαν. Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι κι ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση απαγωγής 6χρονης, το 2002, στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των δραστών φέρεται να διέπραξε τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές, με τη συνολική λεία με μετρητά άνω των 171.000 ευρώ, όπως επίσης και κοσμήματα. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρέμβαση σε πομπούς της ΕΛ.ΑΣ. και παράνομη οπλοκατοχή.

Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 44, 45, 27, 37 και 28 χρονών, αποδέχθηκαν μέρος των πράξεων τους, κατά περίπτωση. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα- ανακριτή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά σε λαϊκές αγορές, εκμεταλλευόμενοι την πρωινή απουσία των ενοίκων. Οι ίδιοι σε ειδικό χώρο προχωρούσαν σε αντιγραφή κλειδιών ασφαλείας ενώ χρησιμοποιούσαν πρακτικές και μεθοδολογία απασφάλισης θυρών δίχως να αφήνουν ίχνη παραβίασης.

Όπως προέκυψε, ο 45χρονος από τους συλληφθέντες είχε εμπλακεί τον Απρίλιο του 2002 στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής 6χρονης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μαζί με δύο συνεργούς του και κρατώντας όπλα είχαν απαγάγει την ανήλικη την ώρα που ο πατέρας της την πήγαινε σχολείο, προκαλώντας τροχαία ατύχημα, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι τρεις δράστες κράτησαν επί 26 ημέρες όμηρο την ανήλικη, ζητώντας 3 εκατ. δραχμές για να την απελευθερώσουν. Επικοινωνούσαν με τον πατέρα της 6χρονης μέσω κινητών τηλεφώνων και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να εντοπίσει το στίγμα των κινητών τους και τους συνέλαβε επ’ αυτοφώρω, απελευθερώνοντας την ανήλικη.

Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών, την οποία εξέτισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις