Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη ύστερα από 3.000 χρόνια – Η ιστορία αγάπης που μαρτυρούσε την ύπαρξή της

 


Αρχαιολόγοι που κάνουν ανασκαφές στην Ναντσίνγκ της Κίνας ανακάλυψαν την αρχαία πόλη Τσανγκάν από την «Μπαλάντα του Τσανγκάν» του Λι Μπάι.

Η ανακάλυψη έγινε στην πόλη Ναντσίνγκ κατά τη διάρκεια ανασκαφών κοντά στον Πορσελάνινο Πύργο της Ναντσίνγκ, γνωστός και ως ο «Μεγάλος Ναός Bao’en». Οι ανασκαφές αποκάλυψαν στοιχεία ότι η πόλη βρισκόταν σε κατοχή πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια κατά τη διάρκεια των δυναστείων Σανγκ(1600 π.Χ.-1046 π.Χ.) και Τζόου (1046 π.Χ.-256 π.Χ.), ενώ τα επαγγελματικά στοιχεία από την περίοδο Τανγκ οδήγησαν στην ανακάλυψη της αρχαίας πόλης Τσανγκάν.

Η πόλη αναφέρεται στην «Μπαλάντα του Τσανγκάν», που συνέθεσε ο Κινέζος ποιητής, Λι Μπάι (μ.Χ. 701-762), κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Σουανζόνγκ. Αυτό το ποίημα επικεντρώνεται γύρω από μια ιστορία αγάπης. Ο Λι Μπάι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που παντρεύεται ένα αγόρι σε ηλικία 14 ετών. Ο ποιητής εμβαθύνει στις εσωτερικές σκέψεις του κοριτσιού, περιγράφοντας λεπτομερώς το συναισθηματικό της ταξίδι καθώς ωριμάζει. Τις αντιδράσεις της όταν φτάσει σε ηλικία 15 ετών και τις προετοιμασίες της για τη μοναξιά που την περιμένει σε ηλικία 16 ετών.

Το ποίημα για την αγάπη που αναφέρεται στην αρχαία πόλη

Μετά την αποχώρηση του συζύγου της, παλεύει με την έντονη μοναξιά και δεν βρίσκει νόημα στην ζωή. Το ποίημα ολοκληρώνεται με μια ελεγειακή νότα, που αποτυπώνει την λαχτάρα μιας μοναχικής κοπέλας για τον απόντα σύζυγό της, που δεν έχει επιστρέψει ακόμη από το ταξίδι του.

Η ομάδα των αρχαιολόγων εντόπισε θεμέλια τοίχων και κυκλικές τάφρους που έπαιξαν ρόλο στην άμυνα της πόλης. Επιπλέον εντόπισε πηγάδια νερού, κλιβάνους και ένα λάκκο θυσίας για χοίρους. Ο Wang Wei, πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Κίνας ανέφερε ότι «η χρονολόγηση της ανακάλυψης την τοποθετεί περίπου 3.100 χρόνια πριν. Αποτελεί ένα αξιοσημείωτο αρχαιολογικό εύρημα για τη Ναντσίνγκ το 2023».

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης πολυάριθμα τεχνουργήματα, όπως κεραμικά κομμάτια με τριγωνικές διακοσμήσεις, σκεύη που χρησιμοποιούνται ως τελετουργικά δοχεία τροφής, κόκκαλα χοίρων και πάνω από 10.000 τεχνουργήματα που παρέχουν νέες γνώσεις για τους ανθρώπους που ζούσαν στο Τσανγκάν.

Πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις