Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε 23 άτομα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την σύμβαση 717


 Η αποκατάσταση του συστήματος Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας σύμφωνα με τη σύμβαση 717 που υπεγράφη το 2014 έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2016.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργημάτων διώξεων, με την ολοκλήρωση της έρευνας η οποία διήρκησε έναν χρόνο σχετικά με την μη εκτέλεση της Σύμβασης 717 για την αναβάθμιση και αποκατάσταση του συστήματος Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησε στο τραγικό γεγονός με τους 57(;) νεκρούς, το οποίο δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως δυστύχημα καθώς όλα τα πορίσματα και οι ποινικές διώξεις που ασκούνται μας οδηγούν περισσότερο προς το συμπέρασμα της εγκληματικής παράλειψης.
Οι εντεταλμένοι στην Αθήνα, Ευρωπαίοι εισαγγελείς άσκησαν κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος 23 προσώπων, εκ των οποίων οι 18 ανήκουν στον δημόσιο τομέα, για σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως ψευδή βεβαίωση, απιστία, απάτη, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στις ψευδείς βεβαιώσεις και στην απάτη.
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος:
🔹14 δημοσίων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις. Δύο εξ αυτών κατηγορούνται, επίσης, για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον
🔹4 δημοσίων υπαλλήλων της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων
🔹5 νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.