Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

10 κόλπα για να ξεπεράσετε γρήγορα έναν χωρισμό


 Μπορεί να φαίνεται αδύνατο, αλλά μπορείτε να σταματήσετε τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και να συνεχίσετε τη ζωή σας. Ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Μεγάλοι χωρισμοί, όπως το διαζύγιο ή το τέλος ενός αρραβώνα, σας καταβάλλουν σχεδόν με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε. Μαζί με την απώλεια της σχέσης σας, χάνετε τον τρόπο ζωής σας, τον στόχο να μεγαλώσετε τα παιδιά σας σε μια άθικτη οικογένεια και όλα τα άλλα όνειρα που είχατε για το μέλλον. Κάθε απώλεια μοιάζει σαν ένα άλλο χτύπημα που σε οδηγεί όλο και πιο χαμηλά στα βάθη της απόγνωσης του χωρισμού.

Παρόλο που ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα κατάφεραν να περάσουν από ένα διαζύγιο, αναρωτιέστε τι ήξεραν για το πώς να ανακάμψουν από τη στενοχώρια που εσείς δεν το ξέρετε. Και μετά σκέφτεσαι ότι ο χωρισμός σου είναι πολύ πιο φρικτός από αυτό που έχουν περάσει οι άλλοι, που αυτό που έκαναν δεν θα λειτουργήσει για σένα. Και έτσι οι βασανιστικές σκέψεις σας τριγυρίζουν καθώς παλεύετε με τις ανησυχίες για το πώς θα ξεπεράσετε το διαζύγιό σας. Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο ανησυχείτε για αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι για σας να ανακάμψετε – κάτι που ξεκινάει τον κύκλο από την αρχή. Είναι ένας φαύλος κύκλος που σε κρατάει κολλημένο.

Αλλά μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Μπορείτε να σταματήσετε τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις. Και μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια προθυμία να εργαστείτε ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά για να πετύχετε τον στόχο σας να ξεπεράσετε το διαζύγιο ή τον μεγάλο χωρισμό σας.

Αυτά είναι τα 10 κόλπα για να ξεπεράσετε τον χωρισμό

  1. Να ξέρετε ότι το να ξεπεράσετε το τέλος της σχέσης σας υποτίθεται ότι είναι δύσκολο
  2. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει, αλλά μην κάνετε τακτικά πάρτι οίκτου
  3. Ζητήστε βοήθεια
  4. Μην μένεις στο παρελθόν
  5. Δείτε την αποτυχία της σχέσης σας ως απλώς ένα σημαντικό μάθημα που έπρεπε να μάθετε
  6. Σταματήστε να βλέπετε τον εαυτό σας ως θύμα
  7. Αγκαλιάστε την αλλαγή
  8. Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε
  9. Άσκηση
  10. Αναπτύξτε την αυτοπεποίθησή σας

Να ξέρετε ότι το να ξεπεράσετε το τέλος της σχέσης σας υποτίθεται ότι είναι δύσκολο

Ο χωρισμός βλάπτει όλους τους εμπλεκόμενους με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές στιγμές.

Επειδή αυτή η περίοδος είναι τόσο δύσκολη, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Το να δείχνετε συμπόνια στον εαυτό σας καθώς αντιμετωπίζετε τον πόνο της ραγισμένης καρδιάς σας θα σας βοηθήσει να τον ξεπεράσετε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν είστε ανυπόμονοι με τον εαυτό σας.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει, αλλά μην κάνετε τακτικά πάρτι οίκτου

Το να είστε συμπονετικοί με τον εαυτό σας περιλαμβάνει το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώθει λύπη για όλες τις απώλειές σας, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσετε σε αυτό που δεν υπάρχει πια. Το να δίνετε υπερβολική προσοχή σε αυτά που έχετε χάσει, το μόνο που χρειάζεται είναι να σας κρατά κολλημένους στη στενοχώρια σας.

Ζητήστε βοήθεια

Το να περάσεις ένα διαζύγιο, συγκεκριμένα, είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να το περάσετε μόνοι σας.

Μην μένεις στο παρελθόν

Τρεις σκέψεις για το παρελθόν συνήθως παρασύρουν τους ανθρώπους που ζουν έναν χωρισμό:

  • Θέλουν να καταλάβουν ακριβώς γιατί τελείωσε η σχέση τους.
  • Αυτοματιγόνονται για αυτό που θα μπορούσαν να έχουν, θα έπρεπε να έχουν ή θα είχαν κάνει.
  • Κατηγορούν αποκλειστικά τον πρώην τους για όλα όσα έγιναν.

Το να μένεις στο παρελθόν σε κρατάει εκεί. Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο προς τα εμπρός κοιτάζοντας τον καθρέφτη, δεν μπορείτε να προχωρήσετε τη ζωή σας προς τα εμπρός εάν εστιάζετε στο παρελθόν. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε από αυτό.

Δείτε την αποτυχία της σχέσης σας ως απλώς ένα σημαντικό μάθημα που έπρεπε να μάθετε

Εσείς και ο πρώην σας είχατε μια σχέση που δεν τα κατάφερε. Η σχέση απέτυχε και μπορείτε να μάθετε από αυτήν — αν το επιλέξετε.

Σταματήστε να βλέπετε τον εαυτό σας ως θύμα

Είναι τόσο εύκολο να νιώθεις θύμα όταν κάποιος σε χωρίζει. Ωστόσο, αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου ως θύμα, αρνείσαι στον εαυτό σου τη δύναμη που έχεις και χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τη στενοχώρια σου. Αλλάξτε την ιστορία σας και αναλάβετε την ευθύνη για όσα κάνατε (ή δεν κάνατε) που συνέβαλαν στο τέλος της σχέσης σας.

Αγκαλιάστε την αλλαγή

Δεν υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό: Διαζύγιο = Αλλαγή. Μεγάλοι χωρισμοί = μεγάλες αναταράξεις στη ζωή σας. Όσο περισσότερο πολεμάτε τις απαραίτητες αλλαγές, τόσο περισσότερο θα παραμένετε κολλημένοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να συνεχίσετε τις διαπραγματεύσεις διαζυγίου σας. Πρέπει να παλεύετε για ό,τι είναι σημαντικό, αλλά ποιος παίρνει τη μουσική στον λογαριασμό iTunes δεν αξίζει να τσακωθείτε.

Όταν δείτε τις απαραίτητες αλλαγές ως απαραίτητες και απλώς την αφετηρία σας για το πού θα πάτε από εδώ, η ζωή θα γίνει πιο εύκολη για εσάς.

Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε

Επειδή το διαζύγιο και ο χωρισμός είναι τόσο δύσκολοι, πρέπει να φροντίσετε να αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε.

Η χαλάρωση δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να νιώθεις πολύ κατάθλιψη για να κινηθείς. Η χαλάρωση είναι να αφιερώνεις σκόπιμα χρόνο από τη μέρα σου για να χαλαρώσεις και να βάλεις όλα τα άλλα σε παύση.

Άσκηση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το άγχος (και την περιστασιακή κατάθλιψη του ραγίσματος της καρδιάς) είναι η άσκηση. Η άσκησή σας μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο μια βόλτα ή τόσο ακραία όσο η προπόνηση και ο αγώνας σε ένα Τρίαθλο IronMan.

Αναπτύξτε την αυτοπεποίθησή σας

Το διαζύγιο έχει έναν τρόπο να διαβρώνει την αυτοπεποίθησή σας.

Ανεξάρτητα από αυτό, εξακολουθείτε να έχετε τεράστιες ιδιότητες για τις οποίες μπορείτε και πρέπει να νιώθετε υπέροχα.

Μάθετε τι σας αρέσει στον εαυτό σας, υπενθυμίστε στον εαυτό σας αυτά τα πράγματα καθημερινά και θα είστε σε καλό δρόμο για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις