Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

10 Συμβουλές για να παραμείνετε ήρεμοι και να ευδοκιμήσετε υπό πίεση


 Ενώ η εργασία μπορεί να είναι ικανοποιητική, υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι είναι υπερβολική. Θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα δύσκολο έργο ή στον αριθμό των εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε σε έναν δεδομένο χρόνο. Για κάποιους, η αντιμετώπιση αυτής της πίεσης είναι διαχειρίσιμη, αλλά για άλλους, μπορεί να είναι υπερβολική, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να παραμείνουν ήρεμοι και να αποδώσουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χειριστείτε την πίεση και να παραμείνετε ήρεμοι. Για να ξεκινήσετε, ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με την πίεση που σας δίνει η εργασία:

#1 Αναλύστε την κατάσταση ρεαλιστικά

Όταν βρίσκεστε σε μια προκλητική κατάσταση, το μυαλό σας πέφτει σε υπερένταση και θα μπορούσε είτε να σας κάνει να πιστεύετε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή είτε να κάνετε μεγέθυνση στα τι-αν. Εάν δεν είστε σε θέση να ελέγξετε το μυαλό σας όταν πηγαίνει σε αυτήν την εφαπτομένη, η φαντασία σας θα αγριέψει με αρνητικές ιδέες που θα σας εμποδίσουν να δείτε τι είναι δυνατό να κάνετε.

Για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ήρεμο, επαναφέρετε το μυαλό σας στην πραγματικότητα και αναλύστε προσεκτικά την κατάσταση. Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί, ποιο είναι το καλύτερο σενάριο και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ανακάμψετε από αυτό. Να είστε ρεαλιστές με τις απαντήσεις σας γιατί αν τις υπερβάλλετε, θα αυξήσει μόνο την περιττή πίεση που φοβάστε αυτήν τη στιγμή.

#2 Σκεφτείτε την εμπειρία σας

Μπορείτε επίσης να κλίνετε προς τις προηγούμενες εμπειρίες σας για να διαχειριστείτε την πίεση και να παραμείνετε ήρεμοι.

Όταν βρίσκεστε υπό πίεση, σκεφτείτε να ανατρέξετε σε τυχόν παρόμοια προβλήματα που είχατε και να θυμηθείτε πώς αντιμετωπίσατε το πρόβλημα. Μόλις αναλύσετε το πρόβλημα και δείτε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τις προηγούμενες εμπειρίες σας στο θέμα, θα παρατηρήσετε σιγά σιγά ότι η πίεση που νιώθετε έχει ανεβαίνει, αφού ξέρετε ήδη τι να κάνετε.

#3 Εστιάστε στο επόμενο βήμα που μπορείτε να κάνετε

Η πίεση κάνει τους ανθρώπους να βιάζουν τα πράγματα για να απελευθερωθούν από αυτήν. Ωστόσο, η σκέψη για το έργο που πρέπει να αντιμετωπίσετε μπορεί να είναι συντριπτική και να επηρεάσει την πρόοδό σας.

Σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το συναίσθημα σε κίνητρό σας. Κάντε μικρά βήματα για να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε και καθώς προχωράτε, μπορείτε να αποτινάξετε αυτόν τον φόβο και την πίεση για να ολοκληρώσετε την εργασία.

#4 Αλλάξτε τις συνήθειές σας σε υγιείς

Είναι πιθανό να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε ήρεμοι ασκώντας υγιεινές συνήθειες που θα κρατήσουν τα επίπεδα του άγχους σας διαχειρίσιμα και θα σας δώσουν την ενέργεια να προχωράτε καθημερινά. Μερικές συνήθειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας περιλαμβάνουν τον αρκετό ύπνο πριν από τη δουλειά, την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή.

#5 Δώσε μου λίγο χρόνο στον εαυτό σου

Το να κάνετε ένα διάλειμμα, έστω και για λίγο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε ήρεμοι και να διαχειριστείτε την πίεση που μπορεί να νιώθετε. Κάντε ένα περπάτημα 15 λεπτών όταν αισθάνεστε ότι η πίεση είναι υπερβολική και χρησιμοποιήστε το χρόνο για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας πριν επιστρέψετε σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χρόνο για να μιλήσετε με έναν συνάδελφο.

#6 Αναπνεύστε βαθιά

Όταν νιώθετε ότι το άγχος αρχίζει να σας επηρεάζει, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε. Επαναλάβετε το βήμα αρκετές φορές έως ότου είστε πλήρως συγκεντρωμένοι και χαλαροί.

#7 Εστίαση στα πλεονεκτήματα

Μόλις νιώσετε την πίεση, μπορεί να δυσκολευτείτε να σκεφτείτε τη θετική πλευρά της κατάστασης που έχετε μπροστά σας. Αλλά, αν σκεφτείτε αμέσως τα θετικά, μπορείτε να ηρεμήσετε και να έχετε καλύτερη νοοτροπία για να αντιμετωπίσετε την πίεση που βρίσκεστε.

Η σκέψη για τα θετικά και τα οφέλη θα σας βοηθήσει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι ακόμα κι αν η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι μια ευκαιρία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτυχθείτε. Καθώς επιμένετε σε αυτή τη νοοτροπία, μπορείτε να αναπτύξετε μια θετική νοοτροπία εύκολα.

#8 Σκεφτείτε τους τελικούς σας στόχους

Εκτός από το να σκέφτεστε τα οφέλη της δύσκολης κατάστασης που έχετε μπροστά σας, σκεφτείτε τους τελικούς σας στόχους. Τι σκοπεύετε να κάνετε μετά από αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Θέλετε να αγωνιστείτε για την άνοδο ή να κάνετε ένα διάλειμμα που σας αξίζει; Με το να σκέφτεστε αυτούς τους στόχους, μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να εστιάσετε σε αυτό που πρέπει να κάνετε.

#9 Θέστε όρια

Μην φοβάστε να θέσετε όρια αν νιώθετε ότι η πίεση γίνεται υπερβολική. Το να έχετε όρια σας βοηθά να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και να σκεφτείτε τις εργασίες που έχετε μπροστά σας και όχι τι θα ακολουθήσει.

#10 Να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε

Είναι καλύτερο να είστε πάντα σε εγρήγορση γιατί ακόμα κι αν σχεδιάζετε μπροστά, ορισμένα γεγονότα μπορεί να μην πάνε όπως τα έχετε προγραμματίσει.

Όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος να προετοιμαστεί για αυτά τα απροσδόκητα γεγονότα, οι όποιες αλλαγές μπορεί να σας απογοητεύσουν και να σας κάνουν να ανησυχείτε για το τι θα συμβεί. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας να περιμένει οποιοδήποτε αναπάντεχο γεγονός με τη βοήθεια της προθανάτιας τεχνικής. Με αυτήν την τεχνική, θα μπορείτε να σκεφτείτε εκ των προτέρων και να προετοιμάσετε πώς θα αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν όποτε συμβεί.

Είτε πρόκειται για δουλειά είτε για ζωή γενικά, πάντα θα υπάρχουν προκλητικές καταστάσεις που θα μας βγάλουν από τη ζώνη άνεσής μας και θα μας βάζουν υπό πίεση. Ωστόσο, αντί να μας αφήνει να αμφιβάλλουμε για τις δυνατότητές μας, πρέπει να ακολουθήσετε μια προληπτική προσέγγιση για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας για να καταπολεμήσετε την πίεση και να είστε ήρεμοι όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το κάνετε αυτό, αλλά όταν επιμένετε, μπορείτε να ανταποκριθείτε σε κάθε περίσταση που σας ρίξει η ζωή.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις