Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Γιατί εγώ σε αγάπησα μ’ όλους τους τρόπους που Zητούσες

 


Αντίρρηση δεν έφερα καμία στην αγάπη σου. Ό,τι ζητούσαν οι ματιές σου, επιθυμίες που δεν έγιναν ποτέ λόγια, τις εκπλήρωσα. Ό,τι ζητούσε η ψυχή σου, το άκουσα, ό,τι ήθελε το κορμί σου, το δικό μου τυφλά ακολουθούσε! Μια μικρή ξεχασμένη πνοή ανατροφοδοτούσε την δική μου και η κάθε κίνησή σου, με «έθετε» σε επιφυλακή. Να σ’ ευχαριστήσω, μόνο να σε ευχαριστήσω! Εσύ η προτεραιότητα πάντα! Εγώ πάντα διαθέσιμη!


Και τώρα ο απολογισμός μου… Έχει σταθεί η μορφή σου απέναντί μου, ανάμνηση του παρελθόντος και με καίει ολοσχερώς! Απολογούμαι… αγάπησα κάθε λεπτό, κάθε χιλιοστό από εσένα, με κάθε τρόπο που ζητούσες, χωρίς αναλύσεις και αιτίες. Απλά αγάπησα, ποτέ δεν ζύγισα, ποτέ δεν έκοψα ταχύτητα, δεν με ένοιαζε τι ήταν σωστό και τι όχι, δεν σκέφτηκα ποτέ τι πήρα. Αν ήταν μαζί σου, ό,τι και αν ήταν, ήταν όμορφο, ήταν μοναδικό.

Μόνο εκείνες οι βασανιστικές νύχτες, που κάπως τσιτώνουν το μυαλό και την μνήμη, αυτές ζητούν απαντήσεις και επιμένουν να μάθουν. Τι απάντηση να δώσω, πώς να διαχειριστώ την απώλεια του χαμόγελού σου, τι να πρωτοπώ και πού να αφήσω τα σκοτάδια μου; «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πονάς ακόμα, τα μιλήσαμε, τα ξεκαθαρίσαμε, έτσι δεν είναι; Τότε τι θες εσύ καρδιά και με σκουντάς; Τι θες εσύ πόνε και με θυμάσαι;» μονολογώ.


Βγαίνω στα στέκια που πηγαίναμε μαζί, νομίζω πως θα ξεπροβάλεις από την πόρτα, πως θα έρθεις δίπλα μου να κάτσεις, να με αγκαλιάσεις να με φιλήσεις. Μετά μαζεύω το ξεστρατισμένο μου μυαλό και αποδέχομαι την απουσία σου, πειθαρχώ στην μοναξιά μου! Κάνω σχέδια και γελώ, γιατί τα περισσότερα τα κάναμε μαζί. Χωρίς εσένα, όλα τα σχέδια φαντάζουν ένα κακόγουστο αστείο!

Σε αγάπησα με κάθε ανθρώπινο τρόπο, σε αγάπησα όπως ήθελα, σε αγάπησα όπως ζητούσες, αλλά υποθέτω δεν ήταν αρκετό. Μάλλον έχει τρόπο η αγάπη, έχει διπλωματία, έχει όρια και προϋποθέσεις. Μα να σου πω την αλήθεια μου, αν γνωριζόμασταν από την αρχή, πάλι τα ίδια θα έκανα, πάλι τα πάντα θα έδινα, γιατί έτσι ξέρω εγώ ν’ αγαπώ. Χωρίς όρια και μέτρα, χωρίς αναστολές και φραγμούς. Με τον δικό μου τρόπο και με όλους τους τρόπους που εσύ ζητούσες σαν απόδειξη της αγάπης μου. 


https://gynaikaeimai.com/

Ελένη Ρέγγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις