Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Θύμα χάκερς έπεσε η ΕΤΑΔ, κανένα πρόβλημα στο Yπερταμείο

 Θύμα χάκερς μέσω ιού που «πήρε τα συστήματα» για να ζητήσει λύτρα έπεσε από την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΤΑΔ. Ωστόσο πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι διαθέτει αντίγραφα και σταδιακά ανεβάζει τα συστήματα της ενώ έχει και ασφάλιση.

Επίθεση από χάκερς οι οποίοι μέσω ιού «κλείδωσαν» τα συστήματα της, έπεσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σκοπός της επίθεσης ήταν να δοθούν λύτρα, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς σε όλες τις επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Η εταιρεία διέθετε αντίγραφα, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αλλά και ειδική ασφάλιση για αποκατάσταση ζημιών από τέτοιου είδους περιστατικά.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει αρχίσει σταδιακά η επανεκκίνηση των συστημάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα της κατάστασης και των ενδεχόμενων απωλειών στοιχείων, ενώ ενήμερα είναι και τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

Πηγές του Υπερταμείου, αναφέρουν ότι τα όσα συνέβησαν στην ΕΤΑΔ δεν έχουν επηρεάσει τα συστήματα του, τα οποία λειτουργούν κανονικά, ενώ έχουν γίνει και έλεγχοι για το αν υπήρξε παραβίαση σε κάποιο τμήμα τους.

Ανακοινώσεις επι του θέματος αναμένονται ίσως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις