Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Καταγγελία – φωτιά από τον Φρέντι Μπελέρη: “Xρηματίστηκε από την Αλβανική Αστυνομία ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας”


 Στην καταγγελία πως ο βασικός μάρτυρας στη δίκη του έχει δωροδοκηθεί προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, κάνοντας λόγο για «στημένη πολιτική υπόθεση».

«Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», ανέφερε μιλώντας στο OPEN.

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται», υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται στην Αλβανία.

Ο Φρέντι Μπελέρης σχολιάζοντας το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, σημείωσε: «Ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από τη δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του ‘κανε τη χάρη η εισαγγελία, ώστε να μην δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, αναφερόμενος στην καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημα του για χορήγηση ειδικής άδεια για να ορκιστεί, σημείωσε: «Η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Σαλί Μπερίσα: «Ο Ράμα πίσω από τη σύλληψη του Μπελέρη»

Yπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έριξε βόμβα αποκαλύπτοντας τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τη σύλληψη του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Ο Μπερίσα υποστήριξε πως η αστυνομία και το SPAK (αλβανικό ΣΔΟΕ) οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, χρησιμοποιώντας μυστικά κονδύλια κατ΄εντολήν της κυβέρνησης. Ο ίδιος κατήγγειλε στο στούντιο τη σκευωρία που οδήγησε τον Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις