Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Xαμός! Στρατιωτικό ταμείο δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη λόγω Τραμπ και Πούτιν - Τι ετοιμάζεται…


 Στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή της ΕΕ σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο ταμείο δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt . 

Όπως και με το λεγόμενο «σχέδιο ανασυγκρότησης του κορωνοϊού: «Επόμενη Γενιά ΕΕ», ο στόχος είναι για άλλη μια φορά να σκάψουν βαθιά στα πορτοφόλια των απλών φορολογουμένων χωρίς ΕΚΟΊΝΟΙ να ερωτηθούν, γράφεται στο γερμανόφωνο Russia Today! 

Η κρίσιμη διαφορά, ωστόσο, είναι ότι αυτή την φορά το νέο χρήμα δεν πρέπει υποτίθεται να δαπανηθεί για «προστασία του κλίματος» ή για «μέτρα για τον κορωνοϊό», αλλά τα χρήματα θα πρέπει να πάνε στον επανεξοπλισμό. 

Εμπνευστής της πρότασης για την ΕΕ είναι η Πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας: Θέλει να λάβει προφυλάξεις «σε περίπτωση επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο»! Έχει υποστήριξη από τα ΜΜΕ. 

Άλλωστε ο Economist έγραψε  πρόσφατα:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο το 2024»

Το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ πέφτει ολοένα και περισσότερο στις προεδρικές κάλπες επηρεάζει τώρα και τις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου, ένα ξεχωριστό «ποσό τριψήφιων δισεκατομμυρίων» θα ήταν πιθανώς απαραίτητο «για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης», συνεχίζει η Handelsblatt .

Η Κάλλας -η οποία θεωρείται εκπρόσωπος των υπερατλαντικών σκληροπυρηνικών- και οι υποστηρικτές της θέλουν να διασφαλίσουν ότι η στρατιωτική προετοιμασία της Ευρώπης ενάντια στην Ρωσία θα γίνει το επίκεντρο των εργασιών της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά τις ευρωεκλογές το προσεχές καλοκαίρι, «η άμυνα πρέπει να γίνει μία από τις τρεις πρώτες προτεραιότητες της ΕΕ», τονίζουν. Ένας άλλος διατλαντικός ειδικός, ο Guntram Wolff, διευθυντής του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), λέει:

«Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να προετοιμαστεί για την έκτακτη ανάγκη «Trump 2» […] Η πολιτική ασφαλείας είναι ένα από τα κεντρικά σημεία».

Ο William Klein, πρώην κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ που εργάζεται για την εταιρεία συμβούλων στρατηγικής FGS Global στο Βερολίνο και είναι κοντά στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, λέει:

«Ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός κίνδυνος είναι οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική».

«Η επιστροφή του Τραμπ είναι μια πραγματική πιθανότητα», τονίζει ο Πίτερ Βίτιγκ, πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στις ΗΠΑ. 

Ο Μαρκ Έσπερ, ο πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ, ήδη προετοιμάζει καταστάσεις, υπογραμμίζεται:

«Πιθανότατα θα απέσυρε ορισμένα αμερικανικά στρατεύματα από τα συμμαχικά έθνη, ξεκινώντας από την Γερμανία, και θα προσπαθούσε να βγάλει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις