Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Με αμείωτη ένταση το “σαφάρι” της Τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα – Εκατοντάδες κλήσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Εκατοντάδες πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα, αλλά και δεκάδες περιπτώσεις με αφαίρεση πινακίδων καταγράφονται καθημερινά πλέον, τόσο στην οδό Εγνατία, όσο και στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο πλαίσιο των μέτρων εντατικής αστυνόμευσης από την Τροχαία, για το διάστημα κατασκευής του Flyover – Τα παράδοξα με τους κάδους και τα άλλα εμπόδια που κλείνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας ενώ οι οδηγοί δέχονται κλήσεις.

Καθημερινό είναι πλέον το “σαφάρι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στους δρόμους στους οποίους απαγορεύεται το παρκάρισμα, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμόζονται σε όλο το διάστημα κατασκευής του Flyover.

Μόνο στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα αυτοκίνητα στα οποία βεβαιώνονται παραβάσεις είναι εκατοντάδες, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καραμανλή εξάλλου, η αναζήτηση θέσης στάθμευσης έχει καταντήσει μαρτύριο, καθώς και πριν την απαγόρευση στάθμευσης στην κεντρική λεωφόρο, το πρόβλημα ήταν τεράστιο με τους οδηγούς να αναγκάζονταν να ψάχνουν για ώρα. Πλέον, οι περισσότεροι αναγκάζονται να αφήνουν το αυτοκίνητο τους σε μεγάλες αποστάσεις, δαπανώντας πολύ χρόνο από το όχημα προς το σπίτι τους και αντιστρόφως.

Πέρα από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκατοντάδες πρόστιμα βεβαιώνονται και στην Εγνατία στο ύψος του ΑΠΘ και της ΔΕΘ, στην περιοχή όπου πάρα πολλοί έβρισκαν μια εύκολη λύση, αφήνοντας εκεί το ΙΧ τους και περπατώντας μέχρι το κέντρο της πόλης ή πηγαίνοντας στο πανεπιστήμιο για όσους είναι φοιτητές. Πλέον και το συγκεκριμένο σημείο δέχεται απανωτές επισκέψεις από συνεργεία της Τροχαίας που κόβουν τη μια κλήση μετά την άλλη.

Από τη μια κλήσεις και από την άλλη κάδοι, εμπόδια και… Μετρό

Το τελευταίο διάστημα, από την περίοδο που άρχισαν τα νέα μέτρα με την κατασκευή του Flyover, πλήθαιναν οι φωνές που έκαναν λόγο για λύσεις που περιλάμβαναν μόνο αστυνομικού τύπου μέτρα και μάλιστα χωρίς καμία σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη – δηλαδή εντολή στην Τροχαία να βγάλει τα “κάστανα από τη φωτιά” – και όχι δημιουργία υποδομών πχ δημιουργία χώρων στάθμευσης, αναμονή για ολοκλήρωση των έργων του μετρό κτλ.

Και ενώ οι οδηγοί βλέπουν τις κλήσεις να πέφτουν “σύννεφο” προκειμένου να απελευθερωθεί η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, σε κάποια σημεία του δρόμου είτε οι κάδοι απορριμμάτων, είτε κάποια άλλα αντικείμενα, κλείνουν τη λωρίδα ή μειώνουν κατά πολύ τον διαθέσιμο χώρο. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στο ύψος του Ιπποκρατείου, όπου τα αυτοκίνητα που φαίνονται έχουν δεχθεί όλα κλήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η παρακάτω εικόνα από την οδό Πολυτεχνείου στο ύψος των Λαδάδικων όπου επίσης οι επιδρομές της Τροχαίας είναι διαρκείς μέρα και νύχτα.

Άλλο ένα ευτράπελο, αφορά την οδό Εγνατία. Όσο και να μην έχει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι οδηγοί φτάνοντας στο ύψος της οδού Βενιζέλου και στα έργα του Μετρό, βλέπουν τις διαθέσιμες λωρίδες κυκλοφορίας να μειώνονται από τρεις σε δύο και μάλιστα όταν περνάει κάποιο μεγάλο όχημα, πολλές φορές δεν χωράει από δίπλα του κάποιο ΙΧ.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως το μποτιλιάρισμα δεν μπορεί να αποφευχθεί, όσο και να προσπαθεί η Τροχαία, καθώς ειδικά στις ώρες αιχμής, είναι αδύνατον οι σχεδόν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που είναι διαθέσιμες, να απορροφήσουν την κυκλοφορία των τριών λωρίδων χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις