Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μας τρέχουν ήδη τα σάλια – γαλατόπιτα σκέτη vοστιμιά!


 Η Εκτέλεση είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1μιση κιλό γάλα με 1μιση κουπα του τσαγιού ζαχαρη να καψει.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε 5 αυγά με 1κουπα σιμιγδαλι ψιλό και 3κουταλιες κορν φλαουρ ( γεμάτες κουταλιές της σούπας ) .

Ριχνουμε λιγο λιγο το καυτο γαλα… το ξαναριχνουμε στην κατσαρολα και το αφηνουμε μεχρι να πηξει.
Οταν πηξει προσθετουμε 2 κουταλιες βουτυρο 2 βανιλιες και ξυσμα πορτοκ.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 36 νο. ριχνουμε λιγο σιμιγδαλι και μετα το μίγμα.
Χτυπαμε ενα αυγό 2 κουταλιες ζαχαρη και 2 κουταλιες σπορελαιο και το απλωνουμε απο πανω. Ψηνουμε 40 λεπτα 220 β.

Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Ρούλα Λύρου .

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πανεύκολη γαλατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

galatotyropita

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350gr. Φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές της σούπας πεκορίνο ή ρεγκάτο τριμμένο
2 αυγά
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
3-4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα1
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό σιμιγδάλι.

Βήμα2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα υδαρές.

Βήμα3
Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σιμιγδάλι και το πεκορίνο ή το ρεγκάτο.

Βήμα4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να κάνει ξεροψημένη κρούστα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις