Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Θηλασμός διδύμων: Γιατί λέμε στις μαμάδες ότι πρέπει να αντλούν ή να ταΐζουν τα μωρά τους τη vύχτα;


 Θηλασμός διδύμων: Γιατί λέμε στις μαμάδες ότι πρέπει να αντλούν ή να ταΐζουν τα μωρά τους τη νύχτα; Αν όλες οι μαμάδες κάναν συγκοίμιση με τα μωρά τους και θήλαζαν όλη τη νύχτα, όπως ήταν βιολογικά σχεδιασμένες να κάνουν, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, όμως εδώ είμαστε…

Ζούμε σε εποχές όπου μας λένε να πάμε ενάντια στα φυσικά μας ένστικτα… Από τον ύπνο χώρια από το μωρό μας, από την εκπαίδευση ύπνου, στη χρήση τεχνητών σκονών γάλακτος για να ταΐσουμε τα μωρά μας…
Υπάρχει ένας *λόγος* που τα επίπεδα προλακτίνης μας είναι υψηλά τη νύχτα και όχι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της ημέρας. Θέλω να πω… η φύση δεν θα μπορούσε να το κάνει λάθος!
Εάν ξυπνάτε συνεχώς με υπερφορτωμένα στήθη , γεμάτα και είστε χαρούμενοι να αντλείτε κάθε πρωί… λυπάμαι που σας το χαλάω , αλλά αυτή η ευτυχία θα είναι σύντομη .
— Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω…

Γεμάτα στήθη = τελικά θα παράγουν λιγότερο γάλα… γιατί είναι σημάδι ότι τα στήθη παράγουν πολύ γάλα για το μωρό και πρέπει να επιβραδύνουν την παραγωγή γάλακτος για να προσαρμοστούν στις ανάγκες του μωρού.

Άδεια στήθη = έχουν περισσότερο χώρο για να βγάλουν περισσότερο γάλα, επομένως ο κύκλος παραγωγής θα συνεχίσει για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού.

Μπορούν κάποιες μαμάδες να κοιμούνται όλο το βράδυ;

ΝΑΙ. Κάποιες μαμάδες μπορούν να την γλιτώσουν όταν κοιμούνται όλη τη νύχτα. Αυτές οι μητέρες έχουν συνήθως μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης μητρικού γάλακτος (δεν ξυπνούν γεμάτες και φουλ) ή έχουν υπερπαραγωγή γάλακτος.

Προσωπικά δεν θα συνιστούσα ποτέ σε μια μαμά να μείνει όλη νύχτα χωρίς να αδειάσει τα στήθη … (κάτω από 6 μήνες μετά τον τοκετό)

γιατί το βλέπουμε κάθε φορά…

Η μαμά κοιμάται όλη τη νύχτα
Η παραγωγή είναι εξαιρετική για 1 ίσως και 2 ή 3 μήνες
Η παραγωγή γάλακτος πέφτει ξαφνικά για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες
Είναι πάντα καλύτερο να αντλείτε/θηλάζετε για 5-7 λεπτά τη νύχτα, αρκεί για να ανακουφιστείτε από τη υπερφόρτωση ή την ενόχληση, παρά καθόλου για 6..7…8 ώρες.

Γιατί τελικά θα σας προλάβει και θα αναρωτιέστε γιατί ξαφνικά παράγεται λιγότερο γάλα.

Πηγή : Moomysmilk
Μέλος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας

Το myTwins προτείνει

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα δίδυμα μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο της Εύης Σταθάτου «Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων» , το καταλληλότερο εγχειρίδιο, που μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις για την ανατροφή των δίδυμων παιδιών σου. Παράγγειλε το βιβλίο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις