Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Tραγωδία στα Τέμπη: Θρίλερ με την αποκάλυψη ιδιωτικής εταιρείας ερευνών


 Τραγωδία στα Τέμπη: To θρίλερ για τις οικογένειες των θυμάτων του μοιραίου INTERCITY συνεχίζεται.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει εθελοντικά τις έρευνες, αποκάλυψε ότι στο σημείο βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, και μάλιστα, σε σημεία εκτός χαρτογράφησης, αφήνοντας αιχμές για την επιτροπή της ΕΔΑΠΟ.

Η Αγγελική Διακομανώλη, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας δήλωσε:

«Και για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορούν να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρισκόντουσαν».

Ο εφιάλτης επέστρεψε για τους συγγενείς των θυμάτων που έχουν ήδη θάψει τους δικούς τους ανθρώπους. Καθώς εάν βρεθούν μέλη των ανθρώπων τους… καλούνται να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Εμένα ο αδερφός μου λεγόταν Γιάννης Βουτσινάς ήταν επιβάτης στο βαγόνι Α1, θέση 26. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια εκ των πολλών να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδερφού μου. Διότι, τη στιγμή της πρόσκρουσης οι άνθρωποι δεν καθόντουσαν στη θέση τους», σημείωσε η Κατερίνα Βουτσινά, αδερφή θύματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας τα ευρήματα έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

«Υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς. Είναι τόση η παραμόρφωση, αν θέλετε, τον υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά η εταιρία που εντόπισε και το μαύρο κουτί συνεχίζει τις έρευνες.

Οι οικογένειες των θυμάτων διαφωνούσαν από την αρχή με την απομάκρυνση των βαγονιών σε ανοιχτό χώρο μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

Διαμαρτυρία για τα θύματα της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και γενικότερα για τα μυριάδες θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από μέλη των συλλόγων «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και «Τέμπη 27-2-2023», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Τη «Μνήμη ενάντια στη Λήθη», όπως είναι το κεντρικό τους σύνθημα, διεκδικούν μέλη των δύο συλλόγων τα οποία συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, με την κοινή ανακοίνωσή τους να αναφέρει, μεταξύ άλλων πως «η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, η οποία φέτος είναι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής των δικών μας θυμάτων. Είναι όμως και μια ημέρα αλληλεγγύης και συλλογικής κινητοποίησης, μια ημέρα καταγγελίας της αδιαφορίας των υπευθύνων, μια ημέρα αγώνα για να σταματήσει αυτή η εκατόμβη. Δυστυχώς φέτος στη χώρα μας, εκτός από τα θύματα του αυτοκινήτου έχουμε και τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών».

Με συνθήματα «Όχι στη συγκάλυψη του Εγκλήματος των Τεμπών» και «Όχι στην αμνήστευση των τροχαίων Εγκλημάτων» οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, ζητώντας ασφαλή μετακίνηση και μέτρα πρόληψης και αποφυγής συγκρούσεων.

Διαψεύδει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό και όχι ανθρώπινα μέλη που έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση βρέθηκαν στα Τέμπη όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο Τύπου της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις