Η “κανονιά” Σαμαρά και η ρύση Τσώρτσιλ για τον Αδόλφο και την Τίγρη”-Πληροφορίες και φημολογίες στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι η χώρα μας “ θα αναγνωρίσει με έμμεσο τρόπο την παρουσία τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη
Η"κανονιά" και η ωμή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πρόσφατα του Κ.Κραμανλή στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιουργούν ένα σκηνικό έντασης εντός της κυβέρνησης , ενόψει σειράς θεμάτων στην κοινωνία και της έλευσης του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος αφού έφαγε παντού “ πόρτα”, έρχεται στην Αθήνα να κάνει επίδειξη δύναμης.
Το πιο σημαντικό μήνυμα του του Αντώνη Σαμαρά στην συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ήταν η επίκληση της «φωνής της συνείδησης» της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.
«Από τη στιγμή όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη και διαλύεται, οι ψηφοφόροι διαμήνυσαν ότι η κοινωνία μετακινείται δεξιότερα», ανέφερε ο ίδιος.
Η νίκη Βίλντερς στην Ολλανδία, η ραγδαία άνοδο του AFD στην Γερμανία, η δεύτερη θέση στην γαλλική πολιτική σκηνή της Μαρί Λεπέν, και γενικά η άνοδο των Εθνικιστών στην Ευρώπη, είναι κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν πρέπει να σφυρίζει αδιάφορη.
Αυτή ήταν η ουσία του πρώτου σκέλους της προειδοποιήσεως Σαμαρά σε Κ.Μητσοτάκη.
Το δεύτερο σκέλος ξεκινά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει μόλις πριν ένα μήνα : «Σφάλουν σύμμαχοι και εταίροι, ή ακόμα χειρότερα εν γνώση τους υποκρίνονται όταν στο όνομα της συγκράτησης της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο, υποχωρούν στις απαιτήσεις της. Ειδικά μάλιστα όταν αυτό παίρνει τη μορφή συστάσεων και πιέσεων προς την Ελλάδα και την Κύπρο, να υποκύψουν στις αξιώσεις της. Ακόμα χειρότερα, όταν πρόκειται για μέλη της ΕΕ, αφού με τη στάση τους αυτή, βάναυσα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ΕΕ.
Πλάνες και αυταπάτες στα εθνικά θέματα, ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται. Προς την Τουρκία αλλά και σε όσους ευνοούν μια συμβιβαστική λύση πακέτου επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει αυτή η εγείρει, οι καθαρές εξηγήσεις και η αποφασιστικότητα είναι η μόνη και μοναδική απάντηση» .
Τώρα πήρε την σκυτάλη ο Α.Σαμαράς και αφού χαρακτήρισε «κακή ιδέα» την επίσκεψη Ερντογάν, διότι πάντα μετά από συνάντηση με τον ίδιο, και άρνηση της ελληνικής πλευράς στις παράλογες απαιτήσεις έχουμε περίοδο έντασης.
Η ρύση του Τσώρτσιλ στο Λόρδο Χάλιφαξ, για τον Αδόλφο τότε είναι επίκαιρη όσο ποτέ για την Ελλάδα.
“ Δεν μπορείς να διαπραγματεύεσαι με μια τίγρη μέσα στο στόμα της οποίας είναι το κεφάλι σου”, είχε δηλώσει ο Τσώρτσιλ το 1940 όντως επίκαιρο σήμερα στο Αιγαίο όσο ποτέ.
Νόμος απαράβατος είναι οι σχέσεις με την Τουρκία σε χαμηλό επίπεδο κυβερνητικών αξιωματούχων, για την επίλυση τρεχόντων ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά μέχρι εκεί.
Με ανοικτό και σε ισχύ το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, το επίσημο πλέον δόγμα της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας”, την απαίτηση για δύο κράτη στην Κύπρο, και τις ροές μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και την “ τουρκική μειονότητα” στην Δυτική Θράκη, τι ακριβώς θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες την 7η Δεκεμβρίου 2023;
Σύμφωνα με την ιστορία, οι Τούρκοι δεν υποχωρούν διπλωματικά ποτέ, παρά μόνο μετά από στρατιωτική ήττα, ψεύδονται ασυστόλως, και αυτά που υπογράφουν ή υπόσχονται, στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν υλοποιούνται ποτέ, όπως τα ΜΟΕ το μακρινό 2001.
Ο Σαμαράς ανέφερε ότι δεν ψηφίζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τόνισε ότι τα όποια θέματα δικαιωμάτων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.
Τι φοβούνται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί για την κυβέρνηση
Πληροφορίες και φημολογίες στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι η χώρα μας “ θα αναγνωρίσει με έμμεσο τρόπο την παρουσία τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, με μυστικές διεργασίες και κινήσεις”.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα πέσουμε στην παγίδα να “ δώσουμε κάτι στο αδίστακτο καθεστώς Ερντογάν, και στην Τουρκία γενικά κάτι, για το οποίο έχουμε πληρώσει ποτάμια αίματος στην Μικρά Ασία, αλλά και πογκρόμ το 1955 και 1965.
Οι Τούρκοι αισθάνονται και πιστεύουν ότι είναι Νεο-οθωμανοί, έτοιμοι να κυβερνήσουν από την Βοσνία μέχρι την Λιβύη, και από την Μολδαβία μέχρι την Μοσούλη, την Θεσσαλονίκη και την Ιερουσαλήμ, και θα ζητήσουν ισότιμα με τους Έλληνες;
Η πολιτική της χώρας μας καθορίζεται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της, μόνο που αυτή οφείλει να αφουγκράζεται τους Έλληνες πολίτες πολύ καλά και να έχει αρμονία μαζί τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου