Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Διαψεύδει η Αχτσιόγλου ότι δέχτηκε Tηλεφώνημα από τον Κασσελάκη


 Συνεχίζονται οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου η φθορά έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη μετά τις σφοδρές εσωκομματικές συγκρούσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου διαψεύδει κατηγορηματικά μέσω της «Εφ.Συν.» ότι αρνήθηκε να απαντήσει τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη χθες το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. «Όχι παιχνίδια σε βάρος μου» αναφέρει στο μήνυμά της η πρώην υπουργός.

Σε λίγη ώρα ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης μέρας της συνεδρίασης - ορόσημο από την οποία αποχώρησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 90 άτομα, από την «Ομπρέλα», από την ομάδα των «6+6», από το δίκτυο Τεμπονέρα όπως επίσης αρκετά μεμονωμένα στελέχη. 

Προηγήθηκε η άρνηση του προεδρείου να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τους τέσσερις διαφωνούντες, την οποία είχε προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης και στην οποία επέμεινε στη χθεσινή διχαστική ομιλία του.

Όμως, ο Πάνος Σκουρλέτης αποχώρησε από το κόμμα την Παρασκευή και η «Ομπρέλα» είχε αποφασίσει να αποχωρήσει χθες. Δίχως εντάσεις, απλώς και μόνο με την ανάγνωση ενός πολιτικού κείμενου. Κατά συνέπεια η «ζημιά» για την ηγεσία θα ήταν απολύτως ελεγχόμενη και αντικειμενικά περιορισμένη, καθώς ο μόνος σίγουρος βουλευτής προς αποχώρηση θα ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την ΚΕ, ο Δ. Τεμπονέρας κάλεσε σήμερα τον Στ. Κασσελάκη «να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα συντεταγμένα και με ενότητα να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Η θυελλώδης συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις