Η προσθήκη σκόρδου σε ένα πιάτο είναι ο σίγουρος τρόπος για να αναβαθμίσετε τη γεύση του. Όμως, όταν μαγειρεύετε, το να κόψετε το σκόρδο μπορεί να γίνει μια κουραστική διαδικασία. Πολλές φορές τα κομμάτια σκόρδου κολλάνε στο μαχαίρι, στη σανίδα κοπής ή στα χέρια σας αφήνοντας μια ιδιαίτερη μυρωδιά που δύσκολα εξαλείφεται.
Ακόμη κι αν καταφεύγετε στη χρήση αποξηραμένου σκόρδου, τίποτα δεν συγκρίνεται με την έντονη γεύση που προσδίδει το φρέσκο σκόρδο στο φαγητό. Επίσης, το σκόρδο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Περιέχει μία βασική ουσία, την αλλισίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL).
Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία, όταν ψιλοκόβετε το σκόρδο, υπάρχει ένα απλό κόλπο που θα σας εκπλήξει. Όταν το σκόρδο έρχεται σε επαφή με το δέρμα, οι χημικές ενώσεις που περιέχουν θείο στο σκόρδο (μερκαπτάνη) συνδέονται με τις ενώσεις από το θείο του δέρματος και δημιουργείται ένας δεσμός, γνωστός ως δισουλφιδική γέφυρα. Με άλλα λόγια, το σκόρδο αντιδρά με το δέρμα και κολλάει στα χέρια.
Το μυστικό για να κόβετε εύκολα το σκόρδο, δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. Τα λιπίδια στο ελαιόλαδο χαλαρώνουν τον δεσμό που σχηματίζεται μεταξύ του σκόρδου και του δέρματος, εμποδίζοντας το σκόρδο να κολλήσει στο δέρμα.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για να κόψετε το σκόρδο πιο εύκολα
- Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου.
- Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου.
- Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στη λεπίδα του μαχαιριού σας.
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το σκόρδο.
Με αυτό τον τρόπο θα κόβετε εύκολα κάθε φορά το σκόρδο χωρίς να κολλάει στα χέρια σας, εξοικονομώντας χρόνο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των αγαπημένων σας γευμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.