Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο λιωμενο,600 γρ καρυδι ψιλοκομμενο αναμικτο με 1 κουταλακι του γλυκου κανελλα,1 κ.γ.γαρυφαλλο
Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ (30χ27ν)
Βαζουμε στον πατο 5 φυλλα βουτυρωντας τα!Ριχνουμε γεμιση
Συνεχιζουμε βαζουμε 2 φυλλα βουτυρωντας τα και ριχνουμε γεμιση!Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα γεμιση!Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα.γεμιση
Τελος βαζουμε 5 φυλλα βουτυρωνοντας τα
Ριχνουμε το βουτυρο πανω το αλοιφουμε καλα και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!Στην συνεχεια το βγαζουμε και το κοβουμε σε ισα κομματια
Ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 160 β προθερμασμενο αντιστασεις να κοκκινησει καλα
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτηρια νερου νερο,3 ποτηρια νερου ζαχαρη,2 κ.σ.μελι,το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα
Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ:
ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Δεν χρειάζεται να διαλέξεις – Δύο σε ένα.. Μπακλαβάς και κανταίφι ο απόλυτος συνδυασμός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη, 4 κ.γ. μέλι, μισό λεμονί το χυμό του για 4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού, 500 γρ Κανταΐφι, 500 γρ καρυδιά ανακατεμένα με γαρυφαλο-κανελα,300 γρ βούτυρο καλό αγελαδινό λιωμενο,200 γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το. Κανταΐφι σε ένα ταψί και το ανοίγουμε καλά. Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει το κανταΐφι
Παίρνουμε το ταψί (30χ27) η το πυρεξ και το λαδώνουμε η βουτυρώνουμε καλά. Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα καλά. Βάζουμε πάνω τους κανταΐφι. Πάνω στο κανταΐφι καρυδιά. Ξανά 3 φύλλα λαδωμένα κανταΐφι ,καρυδιά. Ξανά φύλλα λαδωμένα κανταΐφι καρυδιά. Τέλος 3 φύλλα λαδωμένα .Κόβουμε σε κομμάτια το ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 160 β μέχρι να κοκκινήσει καλά. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το. Κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου