Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Το μαθηματικό παζλ που σαρώνει στα social media: Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό που λείπει;

 


Η ενασχόληση με κάποιο μαθηματικό παζλ ή κάποιον γρίφο δεν κάνει μόνο καλό στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι διασκεδαστική και αναζωογονητική. Αυτές οι προκλήσεις που διεγείρουν τον εγκέφαλο έχουν την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενισχύουν τις γνωστικές μας ικανότητες, κάνοντας τον εγκέφαλό μας πιο ικανό στην κριτική σκέψη.

ADVERTISEMENT

Η ικανοποίηση από την επίλυση ενός παζλ ή ενός γρίφου μας γεμίζει με αίσθημα επιτυχίας και υπερηφάνειας. Οι μαθητές πρέπει να λύνουν συχνά μαθηματικά παζλ και γρίφους καθώς έτσι ενισχύουν την κριτική τους σκέψη, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και την προώθηση μιας βαθύτερης κατανόησης των μαθηματικών εννοιών. Η ενασχόληση με αυτές τις δραστηριότητες κάνει τη μάθηση ευχάριστη και διαδραστική, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να εξερευνήσουν νέους τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων.

Όταν λύνουν ένα παζλ, οι μαθητές «χτίζουν» αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους. Επιπλέον, ακονίζουν τις δεξιότητές τους στους περίπλοκους συλλογισμούς και την ανάλυση, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία σε διάφορες ακαδημαϊκές καταστάσεις αλλά και στην καθημερινότητά τους. Τα μαθηματικά παζλ και οι γρίφοι καλλιεργούν επίσης την επιμονή και την ανθεκτικότητα, διδάσκοντας στους μαθητές να επιμένουν όταν αντιμετωπίζουν δύσκολα προβλήματα, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένη ακαδημαϊκή επίδοση και μεγαλύτερη εκτίμηση για το μάθημα.

Οπότε, ανεξάρτητα από το αν είστε μαθητής, φοιτητής ή γονέας, προσπαθήστε να λύσετε το παρακάτω μαθηματικό παζλ

Σε αυτό το μαθηματικό παζλ πρέπει μόνο να βρείτε τον αριθμό που λείπει. Ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο. Υπάρχουν 3 συνδυασμοί από τέσσερις αριθμούς. Σε έναν από αυτούς λείπει ο ένας αριθμός. Μπορείτε να τον βρείτε;

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Εάν παρατηρήσετε τους αριθμούς και στους 3 συνδυασμούς υπάρχει το 99. Επίσης το άθροισμα των υπολοίπων αριθμών είναι 99.

Άρα 43+47+9=9921+31+47=99, άρα και στον τρίτο συνδυασμό το άθροισμα βγάζει 99. Έτσι έχουμε την εξίσωση 47+15+x=99. Λύνοντάς της θα βρούμε ότι το x , ο αριθμός που λείπει δηλαδή είναι το 37.

πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις