Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ: "ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ QR": ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2024

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΦΥΛΑΚΗ... ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

 

Αυτοκινητιστές και πεζοί δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας και στο Île-de-France αυτό το καλοκαίρι. Εκτός και αν εγγραφούν σε μια αποκλειστική ψηφιακή πλατφόρμα, ανακοινώνει ο Laurent Nunez.

Πιστοποιητικό όπως κατά τη διάρκεια του περιορισμού; Λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Νομάρχης της Αστυνομίας αποκαλύπτει στους συναδέλφους μας από το Le Parisien τα περιγράμματα του συστήματος ασφαλείας που θα τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι του 2024. Ο Laurent Nunez ανακοινώνει συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει εξαίρεση απαραίτητο να ταξιδέψετε ελεύθερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

«Θα χρειαστεί να εγγραφείτε εκ των προτέρων σε ψηφιακή πλατφόρμα παρέχοντας συγκεκριμένο αριθμό δικαιολογητικών, διεύθυνση αλλά όχι μόνο», προειδοποιεί στις στήλες της περιφερειακής εφημερίδας.

Όλοι οι άνθρωποι που επιθυμούν ή χρειάζεται να προσεγγίσουν τους πολυάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και στο Île-de-France θα ανησυχήσουν: «Θα έχετε έναν κωδικό QR για να παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια των ελέγχων», λέει ο Laurent Nunez.

«Η αρχή είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας με κινητήρα»

Συγκεκριμένα, εξηγεί ο Νομάρχης της Αστυνομίας, εάν ένας Παριζιάνος ζει κοντά στον Σηκουάνα και επιθυμεί να προσκαλέσει φίλους να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης από το παράθυρό τους, «πρέπει να τους εγγράψετε στην πλατφόρμα».

Το ίδιο ισχύει αν θέλετε να περάσετε το βράδυ της τελετής έναρξης σε ένα εστιατόριο κοντά στον Σηκουάνα. "Η αρχή είναι να το αφήσετε ανοιχτό. Αλλά ναι, θα πρέπει να δικαιολογήσετε το γεγονός ότι εισέρχεστε στην περίμετρο για να πάτε σε ένα εστιατόριο και επομένως, θα υπάρχει αναγκαστικά εγγραφή στην πλατφόρμα."

Paris: le prix du ticket de métro va presque doubler pendant les Jeux olympiques et paralympiques

"Για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η πόλη του Παρισιού, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά, έχει παράσχει τη δυνατότητα απόκτησης ενός σήματος ή απόδειξης. Άλλες κοινότητες βρίσκονται στην ίδια ιδέα", αναφέρει Λοράν Νούνες.

Ο νομάρχης ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει μια διαβούλευση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου «προκειμένου να επικυρωθούν οι υποθέσεις μας με ένα κοινό που θα γίνει δεκτό στο Παρίσι και στους νομούς των διαμερισμάτων Île-de-France που φιλοξενούν Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Η αρχή είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας με κινητήρα και η εξαίρεση, η εξαίρεση», συνοψίζει ο Laurent Nunez.

Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Γύρω από κάθε τοποθεσία, οι αρχές έχουν οριοθετήσει τέσσερις περιμέτρους ασφαλείας. Το πρώτο «σε άμεση γειτνίαση με τον χώρο, είναι η οργανωτική περίμετρος όπου μπαίνουν μόνο διαπιστευμένα άτομα ή άτομα με εισιτήριο».

Ακολουθεί η περίμετρος προστασίας (που ονομάζεται "Silt"). «Για να μπουν, όλοι αναζητούνται», εξηγεί ο Laurent Nunez, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι αυτή η οριοθέτηση «δεν περιλαμβάνει γενικά τους κατοίκους της περιοχής, εκτός από την τελετή έναρξης και σε περιορισμένη βάση για μερικές τοποθεσίες».

Υπάρχουν άλλες δύο «κυκλοφοριακές περιμέτρους», όπου οι περιορισμοί δεν θα αφορούν πεζούς ή ποδηλάτες, αλλά μόνο μηχανοκίνητα οχήματα. "Όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ιστότοπο, κόκκινο: η αρχή είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εάν εξαιρεθεί."

Η «μπλε», τελευταία περίμετρος, είναι περίμετρος ρύθμισης της κυκλοφορίας. «Θέλουμε να αφήσουμε στο αυτοκίνητο μόνο όσους μένουν εκεί, εργάζονται εκεί ή θέλουν να πάνε σε μια επιχείρηση ή εστιατόριο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοινώνει ότι χάρτες θα τεθούν στο διαδίκτυο. Οι συνάδελφοί μας από το Le Parisien, ωστόσο, αναφέρουν σε ένα infographic ότι μια μεγάλη περιοχή συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ, των Invalides και της Place de la Concorde συγκεκριμένα θα περιλαμβάνεται στη μπλε περίμετρο.

Η κυκλοφορία των πεζών και των αυτοκινητιστών θα διακοπεί στο Île-de-France κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η κυκλοφορία των πεζών και των αυτοκινητιστών θα διακοπεί στο Île-de-France κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. © BFMTV

Περιορισμοί «ενεργοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια διαγωνισμών»

"Θα καθοριστούν σημεία πρόσβασης, εισόδου και εξόδου. Είναι πολύ νωρίς για να τα δημοσιοποιήσουμε", συνεχίζει ο Laurent Nunez. Η ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα πρέπει επομένως να εγγραφείτε για να κυκλοφορήσει, θα ανοίξει το νωρίτερο τον Μάρτιο, «το αργότερο τον Απρίλιο». Όλοι αυτοί οι περιορισμοί θα «ενεργοποιηθούν μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων, 2,5 ώρες πριν από την έναρξη των γεγονότων και έως και μία ώρα μετά».

Ο Νομάρχης της Αστυνομίας ανακοινώνει επίσης ότι θα κλείσουν αρκετοί σταθμοί του μετρό. Όσοι βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον Ολυμπιακό χώρο, πρώτα, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ψάξουμε όλους όσους μπαίνουν στην περίμετρο. "Ορισμένοι σταθμοί κοντά σε τοποθεσίες θα κλείσουν για λόγους χωρητικότητας επειδή είναι πολύ μικροί. Η RATP και η IDFM θα παράσχουν σύντομα λεπτομέρειες για αυτό το θέμα", ανακοινώνει επίσης ο Laurent Nunez.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις