Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Protector: To πρώτο προηγμένο drone της RAF πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση [pics]


 Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9B Protector RPAS (Remotely Piloted Air System) της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση την περασμένη Παρασκευή.

Το προηγμένο αυτό drone, το οποίο παραδόθηκε από τη General Atomics στη RAF τον Οκτώβριο, αναπτύχθηκε από την αεροπορική βάση RAF Waddington, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην χρήση UAVs από την βρετανική Αεροπορία.

Το 2021, η RAF παρήγγειλε 13 επιπλέον MQ-9B, αυξάνοντας τον μελλοντικό στόλο των Protector σε 16. Το MQ-9B διεξάγει τώρα περισσότερες δοκιμές για να προετοιμαστεί για τις μελλοντικές του επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική υπηρεσία.

Τα καθήκοντα του drone θα περιλαμβάνουν τη θαλάσσια και χερσαία επιτήρηση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την υποστήριξη των πολιτικών αρχών. Επιπλέον, ο στρατός θα αξιοποιήσει το drone για να βοηθήσει τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή.

«Το να δούμε το πρώτο Protector να πετάει στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια σημαντική στιγμή σε αυτό το ταξίδι προς τον στόχο μας, να παραδίδουμε εξοπλισμό αιχμής στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεών μας», δήλωσε ο επικεφαλής αμυντικού εξοπλισμού και υποστήριξης του βρετανικού ΥΠΑΜ, Simon Holford.

Ο μελλοντικός στόλος MQ-9B Protector της RAF έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία έως το 2025. Μετά την παράδοση και τις απαραίτητες δοκιμές, τα drones θα αντικαταστήσουν το Reaper MQ-9A της Βασιλικής Αεροπορίας, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία για περισσότερα από 15 χρόνια.

Εκτός από τις εγχώριες επιχειρήσεις, τα νέα drones θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία και την ασφάλεια στον πολιτικό εναέριο χώρο στην Ευρώπη.

Το Protector RG Mk 1 (MQ-9B) είναι ο διάδοχος του Reaper (MQ-9A) και είναι η επόμενη γενιά τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής (MALE).

Θα φέρει όπλα ακριβείας, όπως τον ​​πύραυλο Brimstone της MBDA βρετανικής κατασκευής και την καθοδηγούμενη βόμβα λέιζερ Paveway IV της Raytheon UK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.