Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Φαίη Μπακογιώργου: Την σκότωναν κάθε ημέρα! Oι ξυλοδαρμοί, οι αποβολές και το μαρτύριο στα χέρια της μαστροπού!

Φαίη Μπακογιώργου: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης αλλά και για τα όσα τράβηξε όταν ακόμη ήταν στη ζωή.

Η άτυχη Φαίη είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2021 νεκρή σε δρόμο στην Κυψέλη, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα. Μετά από δύο χρόνια, οι Αρχές και δη το Ανθρωποκτονιών συνέλαβαν τη μητέρα της, την αδελφή της και μια 57χρονη.

Η 57χρονη φιλοξενούσε το θύμα, την αδελφή της και τα παιδιά τους, καθώς και τη μητέρα τους σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπως και άλλη μία ηλικιωμένη. Μια «φιλοξενία» που η 23χρονη Φαίη πλήρωσε με άπειρες κακοποιήσεις και -εν τέλει- την ίδια της τη ζωή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 57χρονη εξέδιδε τη Φαίη, την ανάγκαζε σε επαιτεία, την έριχνε σε ΙΧ για να εισπράττει αποζημίωση από «στημένα» τροχαία και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, ενώ ήταν έγκυος. Φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με μία από τις κρίσιμες καταθέσεις ενός γείτονα, να ξυλοκοπούσε με ρόπαλο και τα τρία παιδιά του θύματος.

Η νεαρή μητέρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε νοσηλευθεί πολλές φορές σε νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας ξυλοδαρμών. Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις και νοσηλευτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προέκυψε ότι η σπιτονοικοκυρά φέρεται να εξωθούσε σε πορνεία τη Φωτεινή και να της έκλεινε ερωτικά ραντεβού με άνδρες. Παράλληλα, φέρεται να χτυπούσε αλύπητα και συνεχώς την 23χρονη, ενώ η μητέρα της και η αδελφή της παρακολουθούσαν μένοντας αμέτοχες.

«Την έβλεπαν να υποφέρει και δεν έκαναν τίποτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, φέρεται να τη χτυπούσε ακόμη και στην κοιλιά, ενώ ήταν έγκυος. «Την είχε σακατέψει, τη βάραγε με ό,τι έβρισκε, της χτυπούσε το κεφάλι στην μπανιέρα, την έδερνε μέχρι και την τελευταία ημέρα» αναφέρουν πηγές, επικαλούμενες μαρτυρίες. Όπως προκύπτει, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, η άτυχη Φαίη είχε πάει σε νοσοκομείο με τραύματα. Τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλει βίαια στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Φαίη Μπακογιώργου: Χειροπέδες σε μητέρα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά για τη δολοφονία της εγκύου μητέρας 

Η Βούλα Δημητριάδου, η δικηγόρος του πατέρα, μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή LIVE NEWS. «Η κοπέλα βρέθηκε 500 μέτρα από το σπίτι της τυλιγμένη σε κουβέρτα. Με πρωτοβουλία του πατέρα  μου ανατέθηκε αυτή η υπόθεση. Η σορός του κοριτσιού ταυτοποιήθηκε μετά από καιρό. Για ένα χρόνο δεν έγινε κάτι. Μετά υποβάλλαμε εμείς μήνυση για να συνεχίσουν οι έρευνες. Έγινε η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών και κατηγορούμενες είναι η μητέρα, η αδελφή και μη σπιτονοικοκυρά για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ αυτών και η ανθρωποκτονία. Αφορά και την εμπορία ανθρώπων η κατηγορία. Η μητέρα και η αδελφή της φαίνεται πως την εξέδιδαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φαίη Μπακογιώργου: Ξέσπασε σε λυγμούς ο πατέρας της 

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω πολλά. Αισθάνομαι επιτέλους δικαιωμένος για την ψυχούλα της κόρης μου. Με λυπήθηκε ο Θεός. Η ψυχούλα του παιδιού μου δεν θα γυρνάει πλέον. Θα είναι αγνή. Επιτέλους μετά από δύο χρόνια δικαιώθηκα. Τώρα δεν είμαι σε θέση να σας πω κάτι άλλο» είπε ο συντετριμμένος πατέρας μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Φαίη Μπακογιώργου: Η… αγωνία της μητέρας της λίγο πριν τη σύλληψή της

Μία από τις τραγικές λεπτομέρειες είναι ότι λίγο καιρό πριν, όταν ακόμα ο δολοφόνος της κοπέλας παρέμενε άγνωστος, δημοσιογράφος του Mega είχε έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα της. Όπως είπε, η μητέρα τη ρωτούσε εάν υπάρχουν νέα στοιχεία, ενώ μάλιστα της είχε πει χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει λόγος να βρεθεί ο ένοχος, δεν αλλάζει κάτι, το παιδί μου θα παραμείνει στο χώμα».

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 Οκτωβρίου του 2021 η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου, έγκυος στο 4ο παιδί της, βρέθηκε νεκρή, παρατημένη και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη. Η ταυτοποίησή της άτυχης κοπέλας καθυστέρησε πάρα πολύ και έγινε από ένα άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Η σορός της Φαίης βρέθηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της, τον ανιψιό της και μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης, από άγνωστα αίτια.

Ο πατέρας της από την πρώτη στιγμή έλεγε πως ήταν βέβαιος πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί, καθώς βρέθηκε τυλιγμένη με κουβέρτα, φορώντας την πιτζάμα της. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο.

Φαίη Μπακογιώργου: Ο τελευταίος άνδρας που στάθηκε στο πλευρό της

Ο 57χρονος άνδρας είχε μιλήσει το 2022 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είχε προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της εκπομπής, ο εν λόγω  άνδρας είχε ήδη καταθέσει όσα γνώριζε για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το άτυχο κορίτσι -όπως είπε πριν έναν χρόνο ο 57χρονος- είχε περάσει απίστευτες δυσκολίες, ζητιάνευε και όταν τον γνώρισε, του είχε ζητήσει βοήθεια. Τού είχε εκμυστηρευθεί ότι δεν είχε λεφτά ούτε για γάλα και πως έψαχνε να βρει κάποια δουλειά. Όπως είπε ο ίδιος, την επόμενη κιόλας μέρα την έστειλε να πιάσει δουλειά σε ένα συνεργείο καθαρισμού, όπου η Φαίη πήγε για κάποιους μήνες.

Όταν συναντιούνταν με τον 57χρονο, της έδινε κάποια χρήματα, για να τη βοηθήσει.

«Ήταν πολύ κλειστή, φοβισμένη, δεν κουβέντιαζε» περιέγραψε τότε μιλώντας για το 22χρονο κορίτσι. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως γενικά δεν θυμόταν να την είχε δει χτυπημένη, με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα πριν τη δολοφονία της όταν είχε γεμίσει με μώλωπες το σώμα της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Φαίη ενδεχομένως να είχε χτυπηθεί από έναν αλλοδαπό όταν ζητιάνευε στη Φωκίωνος Νέγρη.

Ωστόσο, η Φαίη, σύμφωνα με τη μαρτυρία του 57χρονου, δεχόταν φοβερές απειλές από τον πρώτο σύντροφό της και πατέρα του πρώτου παιδιού της, αλλά και από την παρέα του.

Στην ερώτηση αν η Φαίη ήταν ερωτευμένη με τον ίδιο, ο 57χρονος είπε ότι πράγματι η Φαίη «ήταν ερωτευμένη μαζί μου, με αγαπούσε. Αυτό όμως ήταν κάτι που εγώ δεν το έβρισκα σωστό και της το είχα πει πολλές φορές.

«Είχα γνωριμίες και μπορούσα να εξασφαλίσω τη Φαίη, να βοηθηθεί. Αλλά δυστυχώς η Φαίη δε με άκουσε» είχε καταλήξει ο 57χρονος.

Σύμφωνα με αυτά που του είχε πει η Φαίη, είχε πέσει τουλάχιστον δύο φορές θύμα ομαδικού βιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις