Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Δέσποινα Βανδή: O κακός χαμός για τις στυλιστικές της επιλογές και οι απαντήσεις

 


Σε μια εποχή κατά την οποία όλα… πηγαίνουν μπροστά και προοδεύουμε, ο ηλικιακός ρατσισμός συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και να σχολιάζεται έντονα. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι celebrities που έχουν τοποθετηθεί δημόσια, αποκαλύπτοντας τη σκληρή πραγματικότητα του lifestyle.

Πρόσφατο παράδειγμα η Δέσποινα Βανδή. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στη νυχτερινή Αθήνα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν τις στιλιστικές της επιλογές. Η παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη, που έφτιαξε για τη Δέσποινα τα bodysuits που φορά στη σκηνή, δεν μπόρεσε να μην απαντήσει σε σχόλια followers που ανέφεραν: «Πολύ ωραίο… αλλά αδικείς τη δημιουργία σου φορώντας τη σε μια 50+». «Αν για εσάς η ηλικία είναι εμπόδιο, για μένα είναι ένας αριθμός που δεν με περιορίζει», έγραψε η σχεδιάστρια.

Με τη σειρά της, η Ελλη Κοκκίνου σχολίασε: «Ηλικία; Τι ηλικία; Και τι τους πειράζει; Αμα φτάσουν στην ηλικία μας, να μην το φορέσουν. Δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει το δικαίωμα να φορέσει αυτό που τον κάνει να αισθάνεται καλά, να αισθάνεται όμορφα, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι».

Για το ρατσισμό που βιώνει τα τελευταία χρόνια στα social media, η Ναταλία Γερμανού έχει παραδεχτεί: «Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω υποστεί bullying. Εκτός από το body shaming, υπάρχει και το age shaming. Το πόσες φορές έχω διαβάσει σχόλια όπως “παλιόγρια, όξω από την τηλεόραση” και “τι θα γίνει με τους δεινόσαυρους;”, αυτό είναι ο ηλικιακός ρατσισμός…». «Ο ηλικιακός ρατσισμός συμβαίνει περισσότερο στις γυναίκες. Οι γυναίκες, όταν πάψουν να είναι “αντικείμενο” ερωτικού ενδιαφέροντος, είναι σαν να σβήνουν από το χάρτη», έχει παραδεχτεί η Κοραλία Καράντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις