Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Oι ηλιακές κηλίδες έχουν σχηματίσει ένα “αρχιπέλαγος”


 Οι ηλιακές κηλίδες έχουν σχηματίσει ένα “αρχιπέλαγος”.

Έρχονται οι τρεις μέρες σκότους;

22 Νοεμβρίου 2023

spaceweather.com: Μια μεγάλη και ενεργή ομάδα ηλιακών κηλίδων εμφανίζεται πάνω από το βορειοανατολικό άκρο του Ήλιου. Αυτή η 24ωρη ταινία από το Solar Dynamics Observatory της NASA δείχνει επτά σκοτεινούς πυρήνες στο μέγεθος της Γης, αλλά σύντομα θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι:

Μια ομάδα ηλιακών κηλίδων, που μετονομάστηκε σε AR3490, ξεσπά ήδη από φωτοβολίδες. Από την αρχή του Σαββατοκύριακου, οι δορυφόροι στην τροχιά της Γης έχουν ανιχνεύσει τρεις εκλάμψεις κατηγορίας M και σχεδόν δώδεκα φωτοβολίδες κατηγορίας C.

Μια ομάδα ηλιακών κηλίδων είναι τόσο μεγάλη που επηρεάζει τη δόνηση ολόκληρου του Ήλιου. Οι ηλιοσεισμολόγοι χρησιμοποίησαν αυτές τις δονήσεις για να ανακαλύψουν αυτήν την ομάδα ηλιακών κηλίδων ενώ βρισκόταν ακόμα στην μακρινή πλευρά του Ήλιου.

Οι τελευταίοι σεισμικοί χάρτες επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουμε δει τα πάντα – μέρος της ομάδας βρίσκεται ακόμα στην άκρη του ήλιου.

Σημείωση του εκδότη The Big The One: Εν αναμονή αυτών των ηλιακών κηλίδων να στραφούν προς τη Γη, ο Τύπος είναι ήδη πανικοβλημένος , διεκδικώντας το πιο επικό όνομα για τις ηλιακές κηλίδες, “AR3490”. Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες ψήφοι είναι για το «Archipelago of the Apocalypse», το οποίο μάλιστα, με λίγα λόγια, χωρίς τη μύξα και το σάλιο ακαδημαϊκών επιστημόνων ηλιακής ενέργειας, αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση. Εάν το αρχιπέλαγος συγχωνευθεί στην ηπειρωτική χώρα, θα ακμάσει.

Πολλές κηλίδες στον Ήλιο δεν είναι πάντα πολύ υγιείς, γιατί αν δεν υπάρχει ένα σημείο, αλλά δύο, η πιθανότητα έκρηξης είναι αμέσως διπλάσια. Και όταν υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα εκεί, της οποίας τα περιγράμματα μοιάζουν πραγματικά με τα περιγράμματα κάποιου αρχιπελάγους, τότε αυτό είναι διπλά επικίνδυνο για άλλη μια φορά, αφού κανείς δεν έχει ιδέα για την εσωτερική δομή του Ήλιου.

Μέχρι στιγμής, η ηλιακή δυναμική δεν προμηνύει τίποτα τρομερό, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο και σε μια εβδομάδα, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις