Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

O τελευταίος να κλείσει την πόρτα της Κουμουνδούρου – Παρεμβαση Κασσελάκη: «Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»


 Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία αναμένεται να σφραγίσει τη διάσπαση

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την αποχώρηση της «Ομπρέλας», που απειλεί με διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ – Ένα ευρύ μέτωπο κατά των διαγραφών σχηματίστηκε εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. – Παρέμβαση μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη μιλώντας «Στο Κόκκινο»: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του».

Έτοιμα να διαβούν τον Ρουβίκωνα είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας σε διάσπαση το κόμμα το οποίο περνά μια άνευ προηγουμένου κρίση, με την πολιτική επιβίωση του να είναι αμφίβολη αν επιβεβαιωθούν τα όσα λέγονται και εννοούνται.

Όπως εκτιμούν κορυφαίες πηγές της Κουμουνδούρου, τα… αντιμαχόμενα μέρη επιδίδονται ανηλεώς  σε ένα παιχνίδι νεύρων και έχουν αποφασίσει να σπάσουν το σχοινί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. αυτό το Σαββατοκύριακο, πυροδοτεί τη «βόμβα» διάσπασης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ευρύ μέτωπο κατά των διαγραφών

Στην κινούμενη άμμο της Κ.Ε., όπου η βόμβα της διάλυσης έχει τοποθετηθεί και μένει να βρεθεί, όπως λέει στην εφημερίδα «δημοκρατία» κορυφαίο στέλεχος, «αυτός που θα πατήσει το κουμπί», καταγράφεται ευρύ μέτωπο κατά των διαγραφών.

Κεντρικά πρόσωπα είναι οι Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Τεμπονέρας, και Γιάννης Δραγασάκης. Ο τελευταίος, ειδικά με δραματικού ύφους επιστολή προς άπαντα τα εμπόλεμα μέρη, ζητά να κηρυχθεί το κόμμα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και προτείνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η ιδέα να τεθεί ο πρόεδρος υπό πολιτική κηδεμονία!

Κατά των διαγραφών τάσσεται και η Έφη Αχτσιόγλου, που φέρεται αποφασισμένη να δώσει τη μάχη, γνωρίζοντας ότι, αν αποχωρήσει η «Ομπρέλα», θα είναι ο επόμενος στόχος του πολακικού μένους.

Όσοι είναι κατά των διαγραφών, πάντως, αποδέχονται ότι:

  • Η στάση των «τεσσάρων» δεν ήταν πολιτική. Εξαντλήθηκε σε προσβλητικές προσωπικές επιθέσεις.
  • Ο Κασσελάκης λειτουργεί σαν ομαδάρχης, ενώ θα μπορούσε να αποδραματοποιήσει την ένταση προτού φτάσει στο απροχώρητο.

Η πλευρά Τεμπονέρα (που είχε προτείνει πρώτα συνέδριο και ανάλυση των αιτίων της ήττας και μετά ανάδειξη νέας ηγεσίας) δηλώνει υπαινικτικά ότι «δεν είναι πρώτη επιλογή η δημιουργία νέου κόμματος» και παρατηρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται, την ώρα που η Κεντροδεξιά, με… διευθυντή ορχήστρας τον Κώστα Σημίτη, οργανώνει την προοπτική της. Επιφυλακτικός ο Νίκος Παππάς και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, δηλώνει πως θα τοποθετηθεί στην αυριανή Κ.Ε.

Παρέμβαση Κασσελάκη: «Να μην μας υποτιμούν»

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια (απέλπιδα;) προσπάθεια να στείλει ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, λίγο πριν τη διάσπαση του κόμματος που φαίνεται να αφήνει συντρίμμια στην Κουμουνδούρου.

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κασσελάκης, ο οποίος έκανε αναφορά και στις εκλογικές απώλειες του κόμματός του:

«Χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε.  Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι  ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν …  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  πρέπει να γίνει κυβέρνηση. Δεν θα κάνουμε πίσω. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  να σηκώσει ανάστημα και να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από εμάς».

Ερωτώμενος για εκείνους που ισχυρίζονται ότι… ΣΥΡΙΖΑ τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας».

Σε ότι αφορά τα Τέμπη και τις υποκλοπές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η αλήθεια θα λάμψει. Μπορεί οι κυβερνώντες να μας ειρωνεύονται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου και η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση».

Σχολίασε ότι ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την άρση του απορρήτου για όλα τα στελέχη της ΕΥΠ και πρόσθεσε: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχαν πολιτικές παραιτήσεις αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις