Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

«Κουραστήκαμε με το Oυκρανικό, ψάχνουμε διέξοδο»: Ιστορική παραδοχή Ευρωπαίου ηγέτη - Μετράει αντίστροφα ο Zελένσκι; Ο Πούτιν δείχνει να παίρνει αυτό που θέλει...


 «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κουραστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και θέλουν να μεσολαβήσουν σε μια συμφωνία με το Κρεμλίνο για να τον τερματίσουν», φέρεται να είπε η Τζόρτζια Μελόνι σε φαρσέρ που παρίσταναν τους Αφρικανούς διπλωμάτες.

Το γεγονός μάλιστα πως οι φαρσέρ ήταν Ρώσοι κωμικοί κάνει ακόμα πιο κωμικοτραγική την παραπάνω παραδοχή.

«Βλέπω πως πολλοί έχουν κουραστεί με τον πόλεμο», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως μεταδίδουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε μεταξύ άλλων στους Ρώσους ότι οι Ευρωπαίοι ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο στο θέμα του ουκρανικού καθώς είναι κάτι που θα τραβήξει ενδεχομένως χρόνια.

Σε άλλο σημείο μάλιστα ομολόγησε πως ούτε η πολυδιαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση δεν πήγε καλά, παρά τους αρχικούς…«αλαλαγμούς» από το Κίεβο:

«Είμαστε κοντά στη στιγμή που όλοι θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο. Το πρόβλημα είναι να βρούμε μία που να μπορεί να γίνει αποδεκτή,χωρίς να καταστραφεί το διεθνές δίκαιο.

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν τόσο επιτυχής όσο αναμενόταν την άνοιξη, μπορεί να μην πηγαίνει όπως περίμεναν. Προχωράει, αλλά δεν έχει αλλάξει την τύχη της σύγκρουσης.

Έτσι, όλοι κατανοούν ότι (η σύγκρουση) μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Το πρόβλημα είναι ποια είναι μια αποδεκτή λύση, χωρίς να ανοίξει περισσότερες συγκρούσεις»

Eurokinissi photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις