Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Γαλλίδα Εβραία Mαχαιρώθηκε σε αντισημιτική επίθεση, σβάστικα Zωγραφισμένη στην πόρτα


 Στη Λυών, άγνωστος δράστης στόχευσε με μαχαίρι μια Εβραία, προκαλώντας της τραυματισμούς. Το γραφείο του εισαγγελέα πρότεινε ότι η επίθεση αυτή “μπορεί να είχε αντισημιτικό κίνητρο”, ενώ τα εβραϊκά ιδρύματα καλούν σε σύνεση.

Η έρευνα για “απόπειρα ανθρωποκτονίας” βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με το γραφείο του εισαγγελέα να επιβεβαιώνει ότι η ζωή του θύματος δεν κινδυνεύει και ότι “δεν έχουν γίνει συλλήψεις” μέχρι στιγμής.

Η εισαγγελία της Λυών έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς τα προκαταρκτικά ευρήματα υποδεικνύουν πιθανό αντισημιτικό κίνητρο πίσω από την πράξη.

Το περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, έλαβε χώρα γύρω στο μεσημέρι. Σύμφωνα με την αφήγηση του θύματος, ένα άτομο χτύπησε το κουδούνι της κατοικίας της και μόλις εκείνη άνοιξε την πόρτα, ο δράστης προχώρησε σε δύο μαχαιριές.

Ο δράστης ήταν ντυμένος με σκούρα ενδυμασία, που έκρυβε εν μέρει το πρόσωπό του, και έφυγε βιαστικά από το σημείο μετά την επίθεση. Ταυτόχρονα, ανακαλύφθηκε μια σβάστικα στην πόρτα του θύματος.

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων της Γαλλίας (CRIF) στη διοικητική περιφέρεια Auvergne-Rhône-Alpes εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την αποτρόπαια αυτή επίθεση και την καταδίκασε απερίφραστα.

Παρ’ όλα αυτά, υπό το φως των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Richard Zelmati, πρόεδρος του CRIF ARA, απηύθυνε έκκληση για σύνεση, σημειώνοντας: “Εναπόκειται στη δικαιοσύνη να προσδιορίσει τη φύση των αδικημάτων και τις ενδεχόμενες αντισημιτικές πτυχές”.

Σύμφωνα με τον Stéphane Drai, δικηγόρο του θύματος, “ο δράστης είπε απλώς “καλημέρα” όταν η νεαρή γυναίκα άνοιξε την πόρτα και στη συνέχεια προχώρησε σε επίθεση με μαχαίρι”. Επιβεβαίωσε επίσης ότι “η οικογένεια αναγνωρίζεται ως οπαδός της εβραϊκής πίστης”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις