Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Mαθηματικό πρόβλημα έχει τρελάνει το Iντερνετ – Mπορείτε να βρείτε την λύση;


Ένα μαθηματικό τεστ αποτελεί σπαζοκεφαλιά και έχει τρελάνει τους χρήστες στο ίντερνετ. Αποτελεί ένα τεστ ευφυΐας που έχει δύο λύσεις και μόλις 1.000 άνθρωποι θα καταφέρουν να το λύσουν.

ADVERTISEMENT

Είστε έτοιμοι; Οι δημιουργοί του τεστ ζητούν από τους χρήστες να σκεφτούν έξω από τα συνηθισμένα για να προσπαθήσουν να βρουν την λύση.

«Αυτός ο μαθηματικός γρίφος δεν είναι τόσο απλός. Αν και συνήθως υπάρχει μια σωστή απάντηση για τα μαθηματικά προβλήματα, δύο κοινές λύσεις προκαλούν έντονες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν οι δημιουργοί του τεστ.

Η δοκιμή απαιτεί από τους χρήστες να δουν ποιος κανόνας έχει εφαρμοστεί στην επάνω γραμμή και, στη συνέχεια, να τον εφαρμόσουν στις ακόλουθες γραμμές.

Εάν ο κανόνας σας είναι σωστός, θα πρέπει να φτάσετε στις ίδιες απαντήσεις με αυτές που εμφανίζονται στις τρεις πρώτες γραμμές και, στη συνέχεια να εφαρμόσετε τον κανόνα και στην τέταρτη και τελευταία γραμμή για να βρείτε την τελική λύση.

Το τεστ δημοσιεύθηκε στο Wikr και μπέρδεψε τους χρήστες. Μπορείτε να λύσετε τις εξισώσεις για να καταλήξετε σε δύο διαφορετικές απαντήσεις;

Λύση Πρώτη

 

Πρώτον, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι 1 + 4 = 5, χωρίς πολλή συζήτηση.

Στη συνέχεια θα προσθέσουν 2 + 5 στο 5 από την επάνω γραμμή για να λάβουν τη δεύτερη απάντηση του 12.
Ακολουθώντας αυτή τη λογική, στην τρίτη γραμμή θα προσθέσουν 3 + 6 για να πάρουν 9 και θα προσθέσουν αυτό στο 12 για να πάρουν 21.

Και τέλος, θα προσθέσετε 8 + 11 στην τελευταία εξίσωση, η οποία παίρνει 19, και πάλι, προσθέστε αυτό στην προηγούμενη απάντηση του 21, για να πάρετε ένα τελικό σύνολο 40.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Λύση Δεύτερη

 

Οι δημιουργοί του τεστ είπαν ότι προφανώς 1 + 4 = 5, αλλά μπορείτε επίσης να φτάσετε στο 5 προσθέτοντας 1 στην πράξη 4 x 1.

Με αυτόν τον κανόνα, στη δεύτερη γραμμή θα προσθέσετε 2 στο άθροισμα των 2 x 5. Αυτό θα ήταν συνολικά 12, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Στην τρίτη γραμμή θα πρόσθεταν 3 σε 6 x 3 για να πάρουν 21.

Για την τελική γραμμή του προβλήματος, θα πρόσθεταν 8 στο 11 x 8 για να λάβουν μια τελική απάντηση 96. Καταφέρατε να βρείτε και τις δύο απαντήσεις;

Πηγή: FOXreport.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις