Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Λατρεμένο Ρεβανί Kακάο με άρωμα πορτοκαλιού


 Λατρεμένο γλυκό το ρεβανί, είναι ένα από τα κλασικά σιροπιαστά επιδόρπια που αναζητούν μικροί και μεγάλοι. Στη συγκεκριμένη συνταγή, το αφράτο αυτό κέικ σιμιγδαλιού, αρωματίζεται με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και παίρνει πιο μοντέρνα διάσταση με την προσθήκη σκόνης κακάο.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το σιρόπι

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζάνια νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Για το ρεβανί

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι άοσμο σπορέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κάψουλα βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη

1-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

1.Αρχικά ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να πάρει βράση. Μόλις κοχλάσει ρίξτε τις σταγόνες λεμονιού, αφήστε το να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά (5 λεπτά), αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσει.

2.Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να κρεμώσουν και να αφρίσουν.

Προσθέστε το σπορέλαιο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα.
3.Βάλτε στο μίγμα το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπήστε τα κι αυτά.

4.Τέλος κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σκόνη κακάο και ενσωματώστε τα κι αυτά, ανακατεύοντας καλά.

5.Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήστε το ρεβανί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά περίπου.

6.Σιροπιάστε το με το κρύο σιρόπι, έτσι όπως είναι καυτό το ρεβανί και αφήστε το να απορροφηθεί καλά. Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε με λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις