Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Αλίαρτος-Κατερινόπουλος: «Kολοκύθια» εκπαιδευμένη είναι η ΟΠΚΕ – Εκπαιδεύονται μια φορά στα 5 χρόνια


 Αλίαρτος-Κατερινόπουλος: Ξέσπασε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, με αφορμή τον τραγικό χαμό του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο.

Ο κ. Κατερινόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA προκειμένου να αναλύσει κατά πόσο μπορεί ένας αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όλπο που φέρει μαζί του.

«Νομίζετε ότι οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται; Με συγχωρείτε για τη φράση αλλά θα σας πω “κολοκύθια”. «Κολοκύθια» εκπαιδευμένη είναι η ΟΠΚΕ. Εκπαιδεύονται στη σχολή και μετά μια φορά στα 5 χρόνια. Εκπαίδευση είναι αυτή;» θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος ενώ θα προσθέσει ότι «στην επαρχία οι αστυνομικοί καλούνται να περπατήσουν ξυπόλυτοι στα αγκάθια.».

Μάλιστα θα τονίσει ότι  μόνο όταν είναι σε κατάσταση άμυνας ένας αστυνομικός μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλο.  Ούτε όταν κάνει καταδίωξη, ούτε όταν κάνει έναν έλεγχο στον δρόμο.

Αλίαρτος: Το ανατριχιαστικό μήνυμα της δασκάλας του στο Eleftherostypos.gr

Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία της Αλιάρτου αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο με το χαμό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Η καθηγήτριά του κα. Βασιλική Περλεπέ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον μαθητή της. «Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.» θα γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στα  social media. Όπως μας αναφέρει, ο γιος της ήταν συμμαθητής με τον Χρήστο στο σχολείο που φοιτούσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Περλεπέ

«Αυτό το παιδί ήταν αθώο θύμα της βίας της βίας της εξουσίας του κράτους. Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Τα ΜΜΕ, ντροπή τους, αποκάλεσαν στο ενημερωτικό δελτίο τους αυτό το αθώο παιδί Ρομά. Ντροπή τους.

Αυτό το παιδί έχει όνομα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Λέγεται Χρήστος Μιχαλόπουλο, ήταν μαθητής μου, συμμαθητής του γιου μου. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Καλό παράδεισο να έχεις Χρήστο, σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο που σου έτυχε να γεννηθείς και να ζήσεις.

Σου ζητάμε συγγνώμη γιατί λίγα έχουμε κάνει ως κοινωνία για να είναι δικαιότερος. Μόνο να απαιτήσουμε να αποκατασταθεί το δίκιο για σένα, αγόρι μου γλυκό!

Για την οικογένειά σου δεν έχω λόγια παρηγοριάς. Είναι πάνω από τη δύναμη της ψυχής μου.

Περλεπέ Βασιλική,

Εκπαιδευτικός στο σχολείο που φοίτησες.

Αναβρασμός στην περιοχή – Τι λένε οι κάτοικοι

Το Eleftherostypos.gr επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής και όλοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τον άτυχο 17χρονο.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Χρήστος μας. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα σαν οικογένεια. Τους σεβόμασταν και μας σέβονταν. Μπορεί ο μπαμπάς του να ήταν Ρομά αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Οι γονείς του είναι βιοπαλαιστές, ήρωες της καθημερινότητας, απλοί άνθρωποι.» θα πουν αρκετοί συμπολίτες του Χρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις