Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Αναμφισβήτητα τοξικά συστατικά στα εμβόλια HPV - Τεκμηριωμένα στοιχεία θανάτου και σοβαρών τραυματισμών που συνδέονται με το Gardasil, και οι θανατηφόρες συνέπειες από την χρήση του αλουμινίου


 Στη σειρά, “The HPV Vaccine: A Double-ededed Sword?” θα παρέχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία θανάτου και σοβαρών τραυματισμών που συνδέονται με το Gardasil, θα αναλύσουμε τη βασική αιτία της βλάβης του και θα προσφέρουμε λύσεις.

Το εμβόλιο Gardasil για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) συνδέεται με αναμφισβήτητο θάνατο και αναμφισβήτητα σοβαρούς τραυματισμούς. Ένα συστατικό του Gardasil μπορεί να συμβάλει σε αυτές τις βλάβες. Ας στρέψουμε αρχικά την προσοχή στα πανέμορφα Πυρηναία στην Ευρώπη, όπου τα πρόβατα λατρεύονταν για το μαλλί, τη τροφή και τη συντροφιά τους. Ωστόσο, μια μυστηριώδης ασθένεια προβάτων εμφανίστηκε πριν από περίπου μια δεκαετία.

Μυστηριώδης ασθένεια προβάτων μετά τον εμβολιασμό

Τον Αύγουστο του 2006, μια επιδημία καταρροϊκού πυρετού εξαπλώθηκε γρήγορα στις ευρωπαϊκές χώρες προκαλώντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η νόσος του καταρροϊκού πυρετού, που προκαλείται από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου (BTV), προσβάλλει μηρυκαστικά, κυρίως πρόβατα, με συμπτώματα πυρετού, αιμορραγιών, κατάθλιψης, οιδημάτων και γενικευμένης κυάνωσης, που παρατηρούνται εύκολα στη γλώσσα, γεγονός που εξηγεί το όνομα της νόσου. Το εντελώς απροσδόκητο ξέσπασμα που προκλήθηκε από έναν πρόσφατα εμφανιζόμενο ορότυπο BTV οδήγησε σε μια μαζική υποχρεωτική ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού που εφαρμόστηκε μεταξύ 2007 και 2010. Το χορηγούμενο εμβόλιο περιείχε ένα νέο συστατικό που δεν χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα εμβόλια BTV—αλουμίνιο (Al)—με 28 χιλιοστόλιτρα ανά χιλιοστό  το ανοσοενισχυτικό, επιπλέον του αδρανοποιημένου BTV.

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά του καταρροϊκού πυρετού που πραγματοποιήθηκε σε μια φάρμα προβάτων στη Νορμανδία

Η εκστρατεία φάνηκε να σταματά αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού, ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο εμβολιασμού, εμφανίστηκαν μια σειρά από σοβαρές ασθένειες που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, με αδυναμία και διάφορα νευρολογικά συμπτώματα. Οι κτηνίατροι μπερδεύτηκαν, καθώς καμία γνωστή ασθένεια δεν εξηγούσε αυτή την τραγωδία.

Η μελέτη των προβάτων προσδιορίζει το πρόβλημα

Ο Δρ Lluis Lujan, αναπληρωτής καθηγητής κτηνιατρικής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα στην Ισπανία, διεξήγαγε μια μελέτη σε πρόβατα για να προσδιορίσει την αιτία των ασυνήθιστων ασθενειών.

Συνολικά 21 πρόβατα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες (κόκκινα, κίτρινα και πράσινα) με επτά σε κάθε ομάδα ως εξής:

1. Η κόκκινη ομάδα έλαβε εμπορικά εμβόλια προβάτων που περιείχαν υδροξείδιο του αργιλίου.

2. Η κίτρινη ομάδα έλαβε την ισοδύναμη δόση αλουμινίου διαλυμένου σε νερό (Alhydrogel®, ένα ανοσοενισχυτικό με βάση το αλουμίνιο).

3. Στην πράσινη ομάδα χορηγήθηκε ένα ουδέτερο διάλυμα θαλασσινού νερού. Παραδόξως, και τα δύο ζώα από την κόκκινη και κίτρινη ομάδα έγιναν σημαντικά πιο επιθετικά και έδειξαν περισσότερα αντιδραστικά στερεότυπα και υψηλότερο άγχος.

Τα πρόβατα από τις κόκκινες και κίτρινες ομάδες έγιναν σημαντικά πιο επιθετικά

Το ανιχνευμένο επίπεδο αλουμινίου  που βρέθηκε στους λεμφαδένες του οσφυϊκού νωτιαίου μυελού ήταν πολύ υψηλότερο τόσο στην ομάδα που περιέχει μόνο αλουμίνιο (κίτρινο) όσο και στην ομάδα εμβολίου (κόκκινο) σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, υποδεικνύοντας ότι το αλουμίνιο δημιούργησε επιπλέον επιβάρυνση που πρέπει να επεξεργάστηκε ανοσοποιητικά από τα πρόβατα. Αυτό εξηγούσε το φαινόμενο ότι η ασθένεια των προβάτων εμφανίστηκε μόνο μετά την προσθήκη του αλουμινίου στο εμβόλιο ως ανοσοενισχυτικό. 

“Λοιπόν, για μένα, ναι – ο λόγος για τον οποίο τα ζώα αρρωσταίνουν μετά τον εμβολιασμό είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει το αλουμίνιο. Αυτό δεν αφορά μόνο τα πρόβατα. Ψάχνουμε για κάτι που θα μπορούσε να συμβαίνει και στους ανθρώπους.”, δήλωσε ο Δρ Lujan σε μια ταινία ντοκιμαντέρ με την ονομασία ” Under the Skin ” που είναι διαθέσιμη στο Epoch TV.

Ο Δρ Lluis Lujan στο ντοκιμαντέρ “Under the Skin” για τον HPV

Η συμμετέχουσα στη δοκιμή «Placebo» είχε 40+ συμπτώματα

Η κλινική δοκιμή Φάσης 3 για το Gardasil (μελέτη FUTURE II) ξεκίνησε το 2002. Ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων επιστρατεύτηκε στη Δανία.

Η συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή Gardasil, Sesilje Petersen, ανέπτυξε σοβαρή κόπωση και συνολικά 40 συμπτώματα μετά τη δεύτερη και την τρίτη λήψη.

«Ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί ήμουν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παρακολουθήσω τα μαθήματα καθώς κοιμόμουν σχεδόν καθημερινά», είπε ο Sesilje . «Έγραψα μια λίστα με όλα τα συμπτώματά μου—υπήρχαν περισσότερα από 40 συμπτώματα και μερικά από αυτά ήταν σοβαρά. Είχα έναν όγκο στην υπόφυση μου.»

«Έλαβα ένα γράμμα και προσκλήθηκα σε αυτή τη μελέτη και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω», θυμάται ο Sesilje.

Ο Sesilje κράτησε το ενημερωτικό φυλλάδιο που έλαβαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της μελέτης. Είπε ότι ο εμβολιασμός είχε ήδη δοκιμαστεί προσεκτικά ως προς την ασφάλεια και δεν είχε σοβαρές παρενέργειες.

Οι πληροφορίες για το εικονικό φάρμακο αποδείχθηκαν ψεύτικες. «Λέει εδώ ότι το εικονικό φάρμακο ήταν αλατούχο διάλυμα – η δανική λέξη για το αλμυρό νερό», είπε.

Το φυλλάδιο της μελέτης έλαβαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της μελέτης Gardasil FUTURE II (L). 
Οι πληροφορίες εικονικού φαρμάκου έδειξαν τη χρήση φυσιολογικού ορού

Αλουμίνιο: Μια τοξίνη στα εμβόλια για 90 χρόνια

Το “αλατούχο” εικονικό φάρμακο της Sesilje περιείχε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο – αλουμίνιο (Al), ένα ανοσοενισχυτικό που χρησιμοποιείται συνήθως στα σύγχρονα εμβόλια.

Ήταν προφανώς παραπληροφορημένη για το σχεδιασμό της μελέτης και δεν γνώριζε τι λάμβανε. Πριν συμμετάσχει στη μελέτη Gardasil, η Sesilje γνώριζε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο.

«Δεν ενημερωθήκαμε για τη χρήση αλουμινίου. Η λέξη αλουμίνιο δεν μας δόθηκε ούτε στη διαδικασία ούτε στο έντυπο τηλεφωνικής συγκατάθεσής τους». είπε η Sesilje.

Η συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή Gardasil, Sesilje Petersen, ανέπτυξε σοβαρή κόπωση και συνολικά 40 συμπτώματα μετά τη δεύτερη και την τρίτη λήψη. (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times, ευγενική προσφορά της Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Η συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή Gardasil, Sesilje Petersen, ανέπτυξε σοβαρή κόπωση και συνολικά 40 συμπτώματα μετά τη δεύτερη και την τρίτη λήψη

Μάλιστα, μια μελέτη των Doshi et al. διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στις δοκιμές Gardasil δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι ότι το εικονικό φάρμακο ήταν άμορφο θειικό υδροξυφωσφορικό αργίλιο (AAHS). Στους συμμετέχοντες στη δοκιμή είπαν ότι μπορούσαν να λάβουν ένα “εικονικό φάρμακο” χωρίς να ενημερωθούν για μη αδρανή συστατικά (AAHS). Αυτό εγείρει σοβαρές ηθικές ανησυχίες σχετικά με τη διεξαγωγή της δοκιμής.

Το αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπινα εμβόλια το 1932 και ήταν το μόνο πρόσθετο που χρησιμοποιήθηκε σε εγκεκριμένα εμβόλια για περίπου 70 χρόνια. Αυτή η αμφιλεγόμενη ένωση εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ανοσοενισχυτικό σε εμβόλια, ωστόσο, ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος;

Το αλουμίνιο είναι το τρίτο πιο άφθονο μέταλλο στον φλοιό της γης και είναι ευρέως παρόν στο περιβάλλον – στα φυτά, στο έδαφος, στο νερό, στον αέρα, στα τρόφιμα και στα φαρμακευτικά προϊόντα. Υπάρχει σε ιοντική μορφή ως Al3+.

Η απορρόφηση του αλουμινίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το επίπεδο pH και την παρουσία οργανικών οξέων (κιτρικό, γαλακτικό). Απορροφάται σε αναλογία μόνο 0,1 έως 0,3 τοις εκατό από τη γαστρεντερική οδό στο ανώτερο έντερο.

Ωστόσο, όταν το αλουμίνιο εγχέεται στους μυς μας στη σύνθεση ενός εμβολίου, απορροφάται σχεδόν 100 τοις εκατό. Στη συνέχεια ταξιδεύει και διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και συσσωρεύεται στον εγκέφαλό μας  και σε άλλα όργανα.

Το αλουμίνιο είναι ένας πολύ γνωστός δολοφόνος κυττάρων. Δημιουργεί επιβλαβή μόρια που ονομάζονται αντιδραστικά είδη οξυγόνου, παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνει υπερβολικά αντιδραστικό στα συστατικά του σώματός μας, βλάπτει την αλυσίδα εφοδιασμού ενέργειας και είναι τοξικό για το DNA μας.

Το αλουμίνιο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον εγκέφαλο και τα νεύρα μας, καθώς παίζει πολλαπλούς ρόλους στη συσσώρευση επιβλαβών ουσιών (β-αμυλοειδές , πρωτεΐνη tau) στον εγκέφαλο, οδηγεί στο θάνατο των προστατευτικών για τον εγκέφαλο κυττάρων που ονομάζονται αστροκύτταρα και διαταράσσει την «προστατευτική τοίχο γύρω από τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευπάθεια σε επιβλαβείς ουσίες.

εικόνα-5507673
εικόνα-5507676
Το αλουμίνιο είναι το τρίτο πιο άφθονο μέταλλο στον φλοιό της γης.  Ο βωξίτης, ένα ιζηματογενές πέτρωμα, είναι η κύρια πηγή αλουμινίου

Ο Christopher Exley, Άγγλος καθηγητής βιοοργανικής χημείας, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και ευρέως αναφερόμενους ερευνητές αλουμινίου στον κόσμο, με περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες με κριτικές που έχουν δημοσιευτεί για το αλουμίνιο και περισσότερες από 12.000 αναφορές .Τα 35 χρόνια έρευνάς του έχουν δείξει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της έκθεσης στο αλουμίνιο και ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, ο αυτισμόςη σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον .

Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση έχουν αναπτύξει εγκεφαλίτιδα που συνδέεται με υπερβολική συσσώρευση αλουμινίου στον εγκέφαλο. Όσοι πέθαναν είχαν δεκαπλάσιο επίπεδο αλουμινίου στη φαιά ουσία, οδηγώντας σε θανατηφόρες εγκεφαλικές ασθένειες στο 30 έως 50 τοις εκατό των περιπτώσεων. Τα συμπτώματα του εγκεφάλου τους συσχετίστηκαν με τα επίπεδα αλουμινίου στο αίμα τους, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων ομιλίας, συντονισμού, γνωστικής λειτουργίας και αποφάσεων που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό τους.

Ως ισχυρή τοξίνη, το αλουμίνιο μπορεί να βλάψει σοβαρά πολλά συστήματα του ανθρώπινου σώματος . Οι τοξικές επιδράσεις του αλουμινίου στα νεύρα, τους πνεύμονες, τους μύες, το έντερο, τα νεφρά και το συκώτι μας έχουν τεκμηριωθεί.Το ιονικό αλουμίνιο που απορροφάται από τη διατροφή μπορεί να φύγει από το σώμα μας μέσω των νεφρών, ωστόσο, τα περισσότερα μείγματα αντιγόνου-αλουμινίου στα εμβόλια είναι πολύ μεγάλα για να τα αποβάλουν τα νεφρά από το σώμα μας. 

Κατά συνέπεια, η έκθεση στο αλουμίνιο στο εμβόλιο ενέχει πολύ υψηλότερο κίνδυνο ασφάλειας από το διαιτητικό αλουμίνιο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ένα εικονικό φάρμακο ορίζεται ως «ένα ανενεργό χάπι, υγρό ή σκόνη που δεν έχει αξία θεραπείας». Οι καλά εδραιωμένες τοξικές ιδιότητες του αλουμινίου υποδηλώνουν επομένως ότι το αλουμίνιο δεν μπορεί να αποτελέσει έγκυρο εικονικό φάρμακο.

Η τοξικότητα κάνει το αλουμίνιο πρόσθετο

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες ασθένειες έχουν την προέλευσή τους σε ένα διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανένα άλλο φάρμακο δεν παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα τόσο έντονα όσο τα εμβόλια. Ο ρόλος των συστατικών του εμβολίου στην ανθρώπινη ανοσία συζητείται χωρίς ταμπού στην επιστημονική κοινότητα.

Το χρυσό πρότυπο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου βασίζεται στο επίπεδο αντισωμάτων που δημιουργείται. Στην αρχή, οι άνθρωποι δεν ήταν ικανοποιημένοι με έναν καθαρό αδρανοποιημένο ιό για να προκαλέσει μια ανοσολογική απόκριση και ήθελαν να βρουν μια ουσία που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανοσίας και στη δημιουργία μιας πιο ισχυρής απόκρισης με μακροχρόνια διατηρημένα αντισώματα – αυτό είναι το ανοσοενισχυτικό.

Το αλουμίνιο βρέθηκε να είναι ένα ισχυρό πρόσθετο.

Ένας παιδίατρος προετοιμάζει μια δόση του εμβολίου HPV στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Απριλίου 2023. (Γιούρι Κορτέζ/AFP μέσω Getty Images)
Ένας παιδίατρος προετοιμάζει μια δόση του εμβολίου HPV στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Απριλίου 2023. (Γιούρι Κορτέζ/AFP μέσω Getty Images)

Σύμφωνα με τον κ. Exley, «Η γνωστή τοξικότητα του αλουμινίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι συμβάλλει στην επιτυχία των αλάτων με βάση το αλουμίνιο ως ανοσοενισχυτικά». Μια  μελέτη του Nature το 2016 παρείχε πληροφορίες για την κυτταρική τοξικότητα που προκαλείται από το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται ως ανοσοενισχυτικό σε κλινικά εγκεκριμένους εμβολιασμούς για ανθρώπους.

Όταν εγχύουμε ένα εμβόλιο με αλουμίνιο στον μυ, μπορούμε μόνο να φανταστούμε ποιες φυσικές και χημικές αντιδράσεις θα προκληθούν. Στην αρχή, μπορεί να υπάρχει μικρή ανταπόκριση στο σημείο της ένεσης. Η μόνη αντίδραση μπορεί να οφείλεται στη βλάβη που προκαλείται από τη βελόνα.

«Όταν το εμβόλιο εγχέεται βαθιά στον μυϊκό ιστό, τα ιόντα αλουμινίου αρχίζουν να διαλύονται και αρχίζουν να επιτίθενται στα γύρω κύτταρα», δήλωσε ο κ. Exley στο ντοκιμαντέρ «Under the Skin». “Έτσι, ανάλογα με αυτόν τον ρυθμό διάλυσης, θα λάβετε τον βαθμό κυτταροτοξικότητας – κυτταροτοξικότητας”, είπε.

Τα ιόντα αλουμινίου σκοτώνουν τα φυσιολογικά υγιή κύτταρα μας και καθώς αυτά τα κύτταρα πεθαίνουν, απελευθερώνουν χημικούς αγγελιοφόρους, οι οποίοι ζητούν βοήθεια από τα άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Τα ανοσοκύτταρα αντιδρούν αμέσως και αρχίζουν να επιτίθενται σε οτιδήποτε ύποπτο στο σημείο του εμβολιασμού. Γίνεται σφοδρή μάχη.

Μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της φλεγμονής που προκαλείται από το αλουμίνιο τα σιωπηλά αντιγόνα λαμβάνονται πλέον σοβαρά υπόψη και μεταφέρονται μακριά από εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Αυτές οι σιωπηλές ιικές πρωτεΐνες αναγνωρίζονται επίσης από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού ως εχθροί και παράγονται ειδικά αντισώματα για τη δέσμευσή τους.

Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις τοξικές επιδράσεις του αλουμινίου που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή για να ξεκινήσουν μια μάχη ενάντια σε ένα ανενεργό αντιγόνο. Το επίπεδο τοξικότητας του αλουμινίου είναι ένας εναλλακτικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητά του να παράγει αντισώματα σε ένα εμβόλιο.

Χειραγωγημένη και ανήθικη μελέτη

Η εμπειρία της Sesilje από τη λήψη ενός εικονικού φαρμάκου που περιέχει αλουμίνιο αντί για φυσιολογικό ορό, δείχνει πώς μια κλινική δοκιμή μπορεί να σχεδιαστεί για να χειραγωγεί τα αποτελέσματα της μελέτης παραπλανώντας τους συμμετέχοντες στη μελέτη. Το δημοσιευμένο έγγραφο του New England Journal of Medicine (NEJM) των δεδομένων κλινικών δοκιμών του Gardasil FUTURE II δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα άτομα λάμβαναν είτε τετραδύναμο Gardasil είτε «ένα εικονικό φάρμακο που περιέχει αλουμίνιο που δεν διακρίνεται οπτικά».

Γιατί στις κλινικές δοκιμές του Gardasil επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αλουμίνιο ως συγκριτικό αντί για φυσιολογικό ορό;

Με βάση την τυπική φαρμακευτική κλινική έρευνα, ένας κανονικός σχεδιασμός μελέτης εμβολίου θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα πραγματικό εικονικό φάρμακο (π.χ. φυσιολογικό ορό) ως συγκριτική ομάδα. Αντίθετα, η ομάδα εικονικού φαρμάκου στη μελέτη Gardasil FUTURE II χρησιμοποίησε ένα ψευδοπλασέμπο, που σημαίνει ότι δεν είναι αληθινό εικονικό φάρμακο, αλλά περιέχει μια φαρμακολογικά ενεργή ένωση—στην περίπτωση αυτή είναι το αλουμίνιο. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

«Εάν κάποια από αυτά τα κορίτσια εμφανίσουν τις ίδιες σπάνιες βλάβες, τότε δεν μπορείτε να δείτε τη διαφορά. Είναι μαγικό. Το κρύβετε, είναι μαγεία. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται», είπε ο Δρ Peter Gøtzsche στο ντοκιμαντέρ “Under the Skin .”

Ο Δρ. Gøtzsche είναι Δανός ιατρός, καθηγητής σχεδιασμού και ανάλυσης κλινικής έρευνας και πρώην επικεφαλής του Nordic Cochrane Center στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Είναι επίσης συνιδρυτής της Cochrane Collaboration και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 εργασίες στα περιοδικά “Big Five”: New England Journal of Medicine, The Lancet, Annals of Internal Medicine, British Medical Journal και Journal of the American Medical Association. Τα επιστημονικά του έργα έχουν δημοσιευθεί πάνω από 30.000 φορές.

Ο Δρ Peter Gøtzsche στο ντοκιμαντέρ "Under the Skin". (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times, ευγενική προσφορά της Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Ο Δρ Peter Gøtzsche στο ντοκιμαντέρ “Under the Skin”

Στην εργασία του«Τα ανοσοενισχυτικά με βάση το αλουμίνιο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εικονικά φάρμακα σε κλινικές δοκιμές», ο κ. Exley δήλωσε:

“Είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε μια πολύ ισχυρή επιστημονική άποψη για τη χρήση ενός εικονικού φαρμάκου το οποίο είναι γνωστό ότι οδηγεί σε παρενέργειες και δεν έχω βρει καμία επιστημονική δικαίωση για τέτοιες στην πρόσφατη βιβλιογραφία για τον ανθρώπινο εμβολιασμό. Ενώ οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό είναι σπάνιες , δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό να αγνοούνται ή να ακυρώνονται αυτές οι επιδράσεις, οι οποίες οφείλονται στο ανοσοενισχυτικό με βάση το αλουμίνιο που δρα είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με το αντιγόνο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα ευαίσθητα άτομα.

Βλέπουμε ότι η ιατρική δεοντολογία προφανώς αγνοήθηκε στη δοκιμή Gardasil. Η υγεία και η ευεξία των υποκειμένων έχουν τεθεί σε κίνδυνο χωρίς καμία ενημερωμένη συγκατάθεση.

Με τη χρήση ενός τέτοιου σκόπιμου σχεδιασμού μελέτηςτο 2,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην ομάδα του Gardasil ανέπτυξαν συστηματικές αυτοάνοσες διαταραχές που εμφανίστηκαν με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό με εκείνους στην ομάδα του “placebo” αλουμινίου. Ωστόσο, το 2,3 τοις εκατό των κοριτσιών και των γυναικών που τραυματίστηκαν στην ομάδα που έλαβαν θεραπεία με αλουμίνιο θεωρείται ανήθικο και δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί.

Ο πραγματικός σκοπός της δοσολογίας ενός τέτοιου ανήθικου σχεδιασμού μελέτης φαίνεται ότι ήταν να κρύψει την ικανότητα του Gardasil να βλάψει διατηρώντας το κάτω από το παραποιημένο σκοτεινό φόντο.

Στα Μέρη 1 και 2 αυτής της σειράς, παρουσιάσαμε αναμφισβήτητα θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς μετά τον εμβολιασμό κατά του HPV. Αυτές οι βλάβες συχνά αγνοούνταν από γιατρούς και επιστήμονες, καθώς αποκρύπτονταν τακτικά από προσεκτικό σχεδιασμό μελέτης για να φανεί ότι η ομάδα εικονικού φαρμάκου είχε το ίδιο ποσοστό ανεπιθύμητων ενεργειών με την ομάδα του εμβολίου. Αυτό έκανε να φαίνεται ότι οι βλάβες οφείλονταν σε φυσικά αίτια στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό. Πολλοί έχουν εξαπατηθεί από αυτό το κραυγαλέο ψέμα.

Μη έγκυρη εκτίμηση κινδύνου-οφέλους

Η Δρ. Enrica Alteri, πρώην επικεφαλής διαχείρισης κινδύνου και επιδημιολογίας στο Merck-Serono στη Γενεύη, διορίστηκε ως επικεφαλής του τμήματος Ασφάλειας και Αποτελεσματικότητας Φαρμάκων του EMA στις 2 Ιουλίου 2012. Η μετακίνησή της από την ιδιωτική βιομηχανία σε μια θέση στον δημόσιο τομέα είναι παράδειγμα ρυθμιστικής πολιτικής “περιστρεφόμενης πόρτας”, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα προκαταλήψεων υπέρ της βιομηχανίας στη λήψη αποφάσεων για την εθνική υγειονομική περίθαλψη.

Το Gardasil αναπτύχθηκε από τη Merck. Την πλήρη αθώωση για τον εμβολιασμό κατά του HPV ανακοίνωσε η δρ Alteri, σύμφωνα με δήλωσή της, όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ «Under the Skin».

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε σήμερα την ασφάλεια του εμβολίου HPV. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τον τρόπο χρήσης των εμβολίων ή να τροποποιήσουμε τις τρέχουσες πληροφορίες προϊόντος”, είπε.

Σε μια έκθεση 40 σελίδων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) απέρριψε καταγγελίες παρόμοιες με εκείνες της Elizabethκαι της Marika( Μέρος 2 ) καθώς σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το εμβόλιο για τον HPV.

Το Gardasil αναπτύχθηκε από τη Merck. (Russell Kirk/Merck & Co. μέσω Getty Images)
Το Gardasil αναπτύχθηκε από τη Merck. (Russell Kirk/Merck & Co. μέσω Getty Images)

Έτσι, η «μαγεία» λειτούργησε – όχι μόνο οι υγειονομικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Gardasil είναι απολύτως ασφαλές, αλλά η επιστημονική κοινότητα έχει επίσης εξαπατηθεί από το σχέδιο δοκιμής του Gardasil.

Για παράδειγμα, οι συγγραφείς μιας ανασκόπησης του 2018 της κλινικής δοκιμής του εμβολίου HPV ισχυρίστηκαν ότι δεν βρήκαν σοβαρές ή γενικές βλάβες που σχετίζονται με τα εμβόλια HPV.

Γιατί δεν μπορούσαν να δουν την αλήθεια με τον σχεδιασμό της ομάδας εικονικού φαρμάκου; Ξεγελάστηκαν εύκολα ή είναι συνένοχοι; Για να αποκαλυφθεί περισσότερη αλήθεια πίσω από τις μελέτες, τρεις επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων δύο από το Nordic Cochrane Center στην Κοπεγχάγη της Δανίας—Ο Lars Jørgensen και ο Tom Jefferson, μαζί με τον Δρ. Gøtzsche έκαναν μια ανεξάρτητη συστηματική ανασκόπηση 24 αναφορών κλινικής μελέτης του εμβολίου HPV. Η ανασκόπηση περιελάμβανε 95.670 συμμετέχοντες (83 τοις εκατό γυναίκες) ηλικίας 8 έως 72 ετών που παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για 49 μήνες.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ευρήματα, με βάση τα δεδομένα της πηγής, ήταν ότι το 96,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων στις ομάδες ελέγχου αυτών των μελετών έλαβαν βοηθητικά εμβόλια με βάση το αλουμίνιο. Αυτό παραμόρφωσε (σε άγνωστο βαθμό) μια ακριβή εκτίμηση των βλαβών που προκαλεί το εμβόλιο HPV.

εικόνα-5510898
Το 96,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην ομάδα ελέγχου των κλινικών δοκιμών εμβολίου HPV έλαβαν ανοσοενισχυτικά με βάση το αλουμίνιο

Οι συγγραφείς έκριναν ότι «και οι 24 μελέτες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μεροληψίας» λόγω του σχεδιασμού της μελέτης τους. Οι δοκιμές που συμπεριλήφθηκαν σχεδιάστηκαν κυρίως για την αξιολόγηση των οφελών και δεν σχεδιάστηκαν σωστά για να αξιολογήσουν τις βλάβες χρησιμοποιώντας αλουμίνιο, μια τοξίνη, ως σύγκριση, καθιστώντας αδύνατο τον προσδιορισμό των πραγματικών βλαβών που προκαλούνται από τα εμβόλια HPV.

Η τρέχουσα εκτίμηση κινδύνου-οφέλους για το Gardasil είναι άκυρη, καθώς δεν συνέκριναν το εμβόλιο Gardasil με κάτι καλοήθη (αλατόνερο), αλλά το συνέκριναν με ένα κύριο συστατικό του εμβολίου (αλουμίνιο).

Μια διδακτορική διατριβή του 2018 από τον Δρ. Lars Jørgensen κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή ανάλυσης κινδύνου-οφέλους του εμβολίου Gardasil, καθώς οι περισσότερες από τις μελέτες Gardasil έχουν χρησιμοποιήσει το AAHS ως σύγκριση, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί βλάβη. Το αλουμίνιο στα εμβόλια Gardasil είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Το αλουμίνιο σε οποιοδήποτε εμβόλιο μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες, ειδικά όταν χορηγείται σε βρέφη, όπως βλέπουμε στον θάνατο ενός μωρού.

Βρέφος πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό

Στις 28 Οκτωβρίου 2022, ένα μωρό 62 ημερών, ο Σόγιερ, πέθανε 34 ώρες αφότου έλαβε τα προγραμματισμένα παιδικά του εμβόλια. Ενώ ζούσε στο Μέιν, οι γονείς του αναζητούσαν εξηγήσεις για την αιτία του θανάτου του γιου τους για σχεδόν ένα χρόνο. Τέλος, μια τοξικολογική έκθεση έδειξε ότι το αίμα του Sawyer περιείχε 95 μg/L αλουμινίου, ένα επίπεδο που θεωρείται τοξικό για τους ενήλικες. 

Σημάδια νευροτοξικότητας παρατηρούνται με επίπεδα αλουμινίου στο αίμα άνω των 60 μg/L .

Ένα ζευγάρι από το Μέιν με τον 62 ημερών γιο τους, τον Σόγιερ, ο οποίος πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2022, μόλις 34 ώρες μετά τη λήψη των προγραμματισμένων παιδικών εμβολίων. (Ευγενική προσφορά του Health Choice Maine με την άδεια της οικογένειας)
Ένα ζευγάρι από το Μέιν με τον 62 ημερών γιο τους, τον Σόγιερ, ο οποίος πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2022, μόλις 34 ώρες μετά τη λήψη των προγραμματισμένων παιδικών εμβολίων

Στην πραγματικότητα, από το έτος 2005, τα βρέφη άρχισαν να λαμβάνουν 4925 μg αλουμινίου στους πρώτους 18 μήνες των εμβολιασμών, χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες πηγές έκθεσης, όπως τα τρόφιμα, το δέρμα και το γάλα.

εικόνα-5510900
Μέχρι το έτος 2005, τα βρέφη άρχισαν να λαμβάνουν 4925 μg αλουμινίου στους πρώτους 18 μήνες, μια αύξηση 25 τοις εκατό από το έτος 2000

Αλουμίνιο σε εμβόλια: «Παρόμοιο με λαχείο»

Πολλά εμβόλια στο πρόγραμμα παιδικής ηλικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες περιέχουν πρόσθετα αλουμινίου. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε αλουμίνιο στα εμβόλια δεν ελέγχεται αυστηρά από τις ρυθμιστικές αρχές. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Trace Elements in Medicine and Biology διαπίστωσε ότι η ποσότητα αλουμινίου που λαμβάνει ένα βρέφος σε ένα εμβόλιο απέχει πολύ από το να είναι προβλέψιμη ή ελεγχόμενη και φαίνεται να είναι «παρόμοια με λαχείο».

εικόνα-5510897
Η ποσότητα αλουμινίου σε 13 διαφορετικές μάρκες εμβολίων ποικίλλει σημαντικά

Σε 10 από τα 13 εμβόλια, η μετρούμενη ποσότητα αλουμινίου απέτυχε να ταιριάξει με την ποσότητα αλουμινίου που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα ενημερωτικά φυλλάδια για τους ασθενείς, σύμφωνα με τη μελέτη. Η ανάλυση μεταξύ των εμβολίων και των παρτίδων εμβολίων αποκάλυψε τα εξής:

  • Έξι από τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του Prevnar 13 της Pfizer, περιείχαν στατιστικά σημαντική μεγαλύτερη ποσότητα αλουμινίου από ό,τι δήλωσε ο κατασκευαστής.
  • Τέσσερα από τα εμβόλια περιείχαν σημαντικά λιγότερο αλουμίνιο από ό,τι δήλωσε ο κατασκευαστής.
  • Για κάθε μεμονωμένη μάρκα εμβολίου, το εύρος της περιεκτικότητας σε αλουμίνιο «ποικίλλει σημαντικά».

Ούτε ο EMA ούτε ο FDA μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι μετρούν ανεξάρτητα ή συστηματικά την περιεκτικότητα σε αλουμίνιο των βρεφικών εμβολίων, υποδεικνύοντας αντίθετα ότι βασίζονται στα (ελαττωματικά) δεδομένα των κατασκευαστών.

Πηγές έκθεσης αλουμινίου

Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το περιορισμένο αλουμίνιο στα παιδικά εμβόλια δεν μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας συχνά παραβλέπουν τη συσσωρευμένη έκθεση σε αλουμίνιο (το πλήρες «φορτίο του σώματος») από διάφορες πηγές στο περιβάλλον μας.

Το αλουμίνιο βρίσκεται ευρέως στο περιβάλλον μας, όχι μόνο ως ανοσοενισχυτικό εμβολίου, αλλά και στο νερό, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων, τα μαγειρικά σκεύη, τα καλλυντικά, τα φάρμακα και τα ιατρικά σκεύη.

Φαγητό και νερό:

  • Γάλα για βρέφη ή μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν εκτεθεί στο αλουμίνιο.
  • Μαγειρικά σκεύη, συσκευασίες σαν αλουμινόχαρτο και δοχεία αλουμινίου.
  • Άλατα αλουμινίου σε πολλά παρασκευασμένα τρόφιμα.
  • Θειικό αλουμίνιο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή λευκού ψωμιού.
  • Μόλυνση τροφίμων μέσω επεξεργασίας τροφίμων με μηχανήματα αλουμινίου.
  • Ψάρια εκτεθειμένα σε ρύπους αλουμινίου.
  • Μόλυνση του τσαγιού, του καφέ, του καπνού, της μαριχουάνας, της σόγιας και άλλων βρώσιμων φυτικών προϊόντων από αλουμίνιο σε όξινο έδαφος που προκύπτει από κακές γεωργικές πρακτικές. (Το όξινο έδαφος μπορεί να απορροφήσει καλύτερα το αλουμίνιο και το glyphosate είναι ένα ισχυρό συνδετικό αλουμινίου σε χαμηλά επίπεδα pH.)
  • Τα άλατα αλουμινίου χρησιμοποιούνται συνήθως ως πηκτικά στη διαδικασία επεξεργασίας νερού για την απομάκρυνση ακαθαρσιών και σωματιδίων.

Ιατρικά είδη:

  • Φάρμακα όπως αντιόξινα, φωσφορικά συνδετικά που χρησιμοποιούνται για αιμοκάθαρση, ρυθμιστικά διαλύματα που υπάρχουν σε πολλά παυσίπονα και ενδοφλέβια σκευάσματα για μωρά και νοσηλευόμενους ενήλικες.
  • Μεταγγιζόμενο υγρό όπως συσκευές θέρμανσης αίματος.
  • Προσθετικές συσκευές για αντικαταστάσεις ισχίου και οδοντιατρικά προϊόντα.

Τα καλλυντικά και τα αποσμητικά μπορεί επίσης να περιέχουν αλουμίνιο.

Ασθένειες που συνδέονται με το αλουμίνιο στα εμβόλια

Ενώ τα παλιά εμβόλια περιέχουν αντιγόνα χωρίς ανοσοενισχυτικά, μια νεότερη γενιά εμβολίων τυπικά απαιτεί την προσθήκη ανοσοενισχυτικών, μιας ουσίας όπως προαναφέρθηκε που πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να παράγει αντισώματα στο αντιγόνο.

Φλεγμονές, αλλεργίες

εικόνα-5506577

Τα πρόσθετα αλουμινίου από μόνα τους έχουν συσχετιστεί με έναν αριθμό δυσμενών επιδράσεων. Τα τοπικά σημάδια φλεγμονής (πόνος και ευαισθησία στο σημείο της ένεσης και δερματίτιδα εξ επαφής) εξηγούν την τοξικότητα και την ικανότητα του αλουμινίου να καταστρέφει τα κύτταρα. Επιπλέον, οι τοξικές επιδράσεις των αλάτων αλουμινίου για την πρόκληση κυτταρικού θανάτου και φλεγμονής θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν γιατί ορισμένα άτομα αναπτύσσουν επίμονα εξογκώματα και κοκκιώματα στο σημείο της ένεσης.

εικόνα-5506583

Τα ανοσοενισχυτικά αλουμινίου στα εμβόλια μπορεί να παράγουν μια μη ισορροπημένη ανοσολογική απόκριση , που κλίνει υπερβολικά προς μια προκατειλημμένη απόκριση στο Th2, ένα κύτταρο που δυνητικά προκαλεί περισσότερες αλλεργίες και σοβαρές αντιδράσεις. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό σε παιδιά που είναι ήδη επιρρεπή σε αλλεργίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εμβόλια με ανοσοενισχυτικό αλουμίνιο έχουν συνδεθεί με προβλήματα στους πνεύμονες, όταν το άτομο συναντήσει αργότερα τον ιό από τον οποίο το εμβόλιο προοριζόταν να τον προστατεύσει. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί περισσότερα παιδιά και ενήλικες είναι αλλεργικοί σε μεγαλύτερο αριθμό ουσιών στις μέρες μας.

Επιπλέον, έχουν διατυπωθεί περισσότερες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του υδροξειδίου του αργιλίου που χρησιμοποιείται στα εμβόλια.

εικόνα-5506579

Τα άλατα αλουμινίου μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα όπως η μακροφαγική μυοφασκίτιδα (MMF), μια κατάσταση άγνωστης προέλευσης, η οποία βρίσκεται σε ασθενείς που παρουσιάζουν μυϊκό πόνο και κόπωση. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain, όλοι οι ασθενείς με MMF είχαν λάβει εμβόλια που περιέχουν υδροξείδιο του αργιλίου, όπως αυτά για την ηπατίτιδα Β, την ηπατίτιδα Α ή τον τέτανο, πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Η μελέτη υποδηλώνει ότι το MMF συνδέεται με την έγχυση εμβολίων που περιέχουν υδροξείδιο του αργιλίου και εμφανίζει επίμονη φλεγμονή στο σημείο της ένεσης

.Τόσο στους σκύλους όσο και στα πρόβατα, τα ανοσοενισχυτικά αλουμινίου προκαλούν τοπικές χρόνιες κοκκιωματώδεις βλάβες, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε κακοήθη ινοσάρκωμα.

εικόνα-5506600
εικόνα-5506602
εικόνα-5506599
Εμβόλια Tdap, HepA και πνευμονιόκοκκου. Πολλά κοινά εμβόλια παιδικής ηλικίας περιέχουν αλουμίνιο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβολίων ηπατίτιδας Α και Β, πνευμονιόκοκκου, DTaP και Tdap

Αυτοάνοσο σύνδρομο

Μια σημαντική παρενέργεια του αλουμινίου είναι το «αυτοάνοσο/φλεγμονώδες σύνδρομο που προκαλείται από ανοσοενισχυτικά». Αυτό συμβαίνει επειδή το αλουμίνιο μπορεί να κολλήσει σταθερά στα κύτταρα και τις πρωτεΐνες, οι οποίες μπορούν να τροποποιήσουν το τρισδιάστατο σχήμα της πρωτεΐνης μας, κάνοντάς τα να φαίνονται διαφορετικά. Τα Τ-κύτταρα μπορεί να μπερδέψουν αυτές τις τροποποιημένες πρωτεΐνες ως «μη εαυτές», οδηγώντας σε αυτοάνοση απόκριση.

Επιπλέον, η πρωτεΐνη του ιού HPV έχει επικαλυπτόμενες δομές με ανθρώπινες πρωτεΐνες, η οποία ονομάζεται διασταυρούμενη αντιδραστικότητα. Μια μελέτη του 2019 από Ιταλούς και Ισραηλινούς επιστήμονες εξέτασε τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται στο εμβόλιο HPV και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αλληλεπικαλύπτονται με ορισμένες ανθρώπινες πρωτεΐνες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο γιατί εάν ένα εμβολιασμένο άτομο αναπτύξει αντισώματα στις πρωτεΐνες του εμβολίου Gardasil, θα μπορούσε ενδεχομένως να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα να επιτίθεται σε ορισμένα από τα δικά του κύτταρα, οδηγώντας σε μια σειρά αυτοάνοσων ασθενειών.

Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί με Gardasil έχει μια απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος που δημιουργεί όχι μόνο αντισώματα στο αντιγόνο HPV, αλλά επιτίθεται και σε συστατικά των νεύρων και στα μιτοχόνδριά του, ουσίες μέσα στον κυτταρικό πυρήνα.

Παρόλο που οι υγειονομικές αρχές και η Merck έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τυχόν σοβαρό τραυματισμό από το Gardasil, ασθενείς προσέγγισαν γιατρούς και επιστήμονες ερευνητές, δίνοντας το έναυσμα για έρευνα για να εξεταστεί εάν αυτά τα εμβόλια προκαλούν βλάβες και, εάν το κάνουν, να προσδιοριστεί η αιτία.

Ο Δρ Jesper Mehlsen, γιατρός στη Δανία με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας σε διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος, διέγνωσε στη Marika μια αυτοάνοση αντίδραση που πιθανότατα προκλήθηκε από το εμβόλιο HPV, που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα της Marika επιτέθηκε στα δικά της νεύρα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο Μέρος 2 αυτής της σειράς.

Όχι μόνο η Marika, αλλά και η Paula και η Sara (από το Μέρος 2) μπορεί επίσης να έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς που προκαλούνται από αυτοάνοσα νοσήματα. Μερικά από αυτά τα κορίτσια δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν ή ακόμα και να σταθούν, και όλα έχουν χάσει την ικανότητά τους να ζήσουν κανονική ζωή.

Η Paula Aldea, ανάπηρη μετά τον εμβολιασμό κατά του HPV, βασίζεται πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι
Ελισάβετ, ένα 15χρονο κορίτσι ξαπλωμένο στο κρεβάτι της μετά από έντονη κούραση μετά από εμβολιασμούς HPV
εικόνα-5506589
Μια μαθήτρια λαμβάνει μια ένεση εμβολίου κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας εμβολιασμού κατά του HPV στο Le Bouscat, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στις 5 Οκτωβρίου 2023

Ο βιολόγος Gerd Wallukat, ειδικός σε δοκιμές αυτοαντισωμάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο HPV, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ “Under the Skin”, “Για πολλές ασθένειες, οι γιατροί δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια αυτοάνοση διαταραχή”.

Ο κ. Wallukat έχει καθιερώσει μια ειδική μέθοδο για την ανίχνευση ύποπτων αντισωμάτων χρησιμοποιώντας καρδιακά κύτταρα για να χτυπούν σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτός ο ρυθμός παλμού μετριέται και χρησιμοποιείται ως βάση για τον προσδιορισμό της παρουσίας αντισωμάτων στο αίμα. Η αύξηση του ρυθμού παλμών σημαίνει ότι υπάρχουν αντισώματα, υποδεικνύοντας μια αυτοάνοση διαταραχή.

Η ανοσολογική επίθεση στο ενεργειακό εργοστάσιο των κυττάρων μας (μιτοχόνδρια) εξηγεί ξεκάθαρα τη σοβαρή κόπωση που βιώνουν ο Sesilje και η Elizabeth. Και οι δύο έχουν βγει θετικές σε τρεις τύπους αυτοαντισωμάτων.

Merck: «Αναβαθμισμένη» τοξικότητα αλουμινίου

Σύμφωνα με τον κ. Exley, “Μπορούμε να εντοπίσουμε όλο το συνηθισμένο ανοσοενισχυτικό αλουμινίου που χρησιμοποιείται σε κλινικά εμβόλια, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε αυτό το συγκεκριμένο που χρησιμοποιείται στο Gardasil. Ακόμα και όταν κάποιος το εντοπίσει, δεν θα το μοιραστεί μαζί μας (ντοκιμαντέρ “Under the Skin”). Τι κάνει το Gardasil της Merck τόσο μοναδικό; 

Το AAHS κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Merck το 2012. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν άλλα εμπορικά μυστικά που δεν αποκαλύπτονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Για να διεγείρει μια ενισχυμένη ανοσοαπόκριση που προορίζεται να διαρκέσει για 50 χρόνια, η Merck πρόσθεσε το ιδιαίτερα τοξικό νέο ανοσοενισχυτικό με βάση το αλουμίνιο, AAHS, ως ιδιόκτητη μορφή αλουμινίου στο εμβόλιο Gardasil.

Σε σύγκριση με το παραδοσιακό αλουμίνιο, το AAHS έχει μικρότερο μέγεθος σωματιδίων, ταχύτερο χρόνο διάλυσης, υψηλότερη πρόσληψη από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και απορροφά περισσότερα αντιγόνα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη τοξικότητα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα παλαιότερα πρόσθετα με βάση το αλουμίνιο, συμπεριλαμβανομένου του υδροξειδίου του αλουμινίου, έχουν μέγεθος περίπου 100 νανόμετρα, αλλά συσσωματώνονται σε νερό για να σχηματίσουν σωματίδια μεγαλύτερης κλίμακας σε μέγεθος που κυμαίνονται από 1 έως 20 μm. 

Ωστόσο, το νέο AAHS της Merck εξακολουθεί να έχει μέγεθος νανοκλίμακας, ακόμη και σε διαλύματα εμβολίων, με αποτέλεσμα να διαλύεται πιο γρήγορα.

Επιπλέον, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος, τόσο πιο γρήγορα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μπορούν να τα «καταπιούν». Στη συνέχεια, όσο πιο γρήγορα πεθαίνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, τόσο περισσότερη τοξικότητα θα δημιουργήσει το εμβόλιο.

Ο κ. Exley σχολίασε τη χημική λογική της χρήσης AAHS: “Αυτό που φαίνεται να είναι, είναι μια μορφή υδροξυ-φωσφορικού αλουμινίου, στην οποία ορισμένες από τις φωσφορικές ομάδες έχουν αντικατασταθεί από θειικές ομάδες. Δεν ξέρουμε γιατί αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό ανοσοενισχυτικό σε αυτή την περίπτωση από κάποιο άλλο. Η ομάδα των θειικών είναι πιο όξινη από την ομάδα των φωσφορικών. (ντοκιμαντέρ “Under the Skin”)

Το AAHS μπορεί να απορροφήσει περισσότερα αντιγόνα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ανοσοενισχυτικά με βάση το αλουμίνιο και το AAHS είναι πιο ισχυρό στη δημιουργία αντισωμάτων από τα παλιά μικροσωματίδια αλουμινίου.

Επιπλέον, το Gardasil 9 είχε 27 τοις εκατό πιο σοβαρή βλάβη, σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση , από την αρχική έκδοση της Merck που κυκλοφόρησε το 2006.

Ένα συσκευασμένο εμβόλιο Gardasil 9 χρησιμοποιήθηκε ως μέρος μιας εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του HPV στο Le Bouscat, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στις 5 Οκτωβρίου 2023. (Philippe Lopez/AFP μέσω Getty Images)
Ένα συσκευασμένο εμβόλιο Gardasil 9 χρησιμοποιήθηκε ως μέρος μιας εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του HPV στο Le Bouscat, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στις 5 Οκτωβρίου 2023

Οι συγγραφείς υπέθεσαν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το Gardasil 9 περιέχει 2,7 φορές περισσότερες πρωτεΐνες HPV από το αρχικό και πάνω από δύο φορές την ποσότητα ανοσοενισχυτικού που περιέχει αλουμίνιο. Μια δόση 0,5 ml Gardasil 9 σε σύγκριση με το Gardasil περιέχει 270 μg έναντι 100 μg σωματιδίων που μοιάζουν με τον ιό, αντίστοιχα, και 500 μg έναντι 225 μg ανοσοενισχυτικού που περιέχει αλουμίνιο, αντίστοιχα.

Πριν από τη δημοσίευση, καλέσαμε την EMA να σχολιάσει το έγγραφό μας και απάντησαν με μια έκθεση αξιολόγησης ασφάλειας για το αλουμίνιο. Η έκθεση αναφέρει, “Συμπερασματικά, οι παραπάνω υπολογισμοί υποδεικνύουν μια θεωρητική ανησυχία για την ασφάλεια για την ανοσοθεραπεία με αλλεργιογόνα συντήρησης 6 εβδομάδων σε παιδιά (20 kg) που έλαβαν θεραπεία με προϊόντα αλλεργιογόνων που περιέχουν υψηλές ποσότητες Al (> 0,5 mg) ανά δόση.

Προφανώς, η συγκέντρωση του AAHS στα εμβόλια HPV θεωρείται υψηλή σύμφωνα με αυτό το όριο, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ήδη ανησυχία για την ασφάλεια.

Ένας σιωπηλός δολοφόνος με ανεπαρκή ρύθμιση

Συνοψίζοντας, τα κλινικά και πειραματικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής προσδιορίζουν τρεις κύριους κινδύνους που σχετίζονται με το αλουμίνιο του εμβολίου:

  • Μπορεί να παραμείνει στο σώμα και δεν μπορεί να απεκκριθεί λόγω της δέσμευσης με τις πρωτεΐνες του εμβολίου.
  • Μπορεί να προκαλέσει παθολογικές ανοσολογικές αντιδράσεις.
  • Μπορεί να περάσει μέσω του αιματοεγκεφαλικού φραγμού στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπου μπορεί να προκαλέσει ανοσοφλεγμονώδεις διεργασίες, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή του εγκεφάλου και τη μακροχρόνια νευρική δυσλειτουργία.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων καταναλώνει υψηλότερες ποσότητες αλουμινίου μέσω της διατροφικής και μη από του στόματος πρόσληψης από αυτές που οι ειδικές αρχές θεωρούν ασφαλείς.

Με βάση τους παραπάνω κινδύνους, το αλουμίνιο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ανοσοενισχυτικό σε πολλά εμβόλια συμπεριλαμβανομένων των DTaP, HepB, HepA, HiB και HPV.Το ανώτατο όριο που θέτει ο FDA για το αλουμίνιο στα εμβόλια είναι 850 έως 1250 μg/δόση

Ωστόσο, υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα με αυτό το όριο. Πρώτον, αυτό βασίστηκε σε δεδομένα ότι αυτή η ποσότητα αλουμινίου ανά δόση ενίσχυε την «αντιγονικότητα» και την «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου, αλλά δεν περιλαμβάνει ζητήματα ασφάλειας.

Δεύτερον, εάν μετατρέψουμε αυτή τη δόση σε παιδιατρική δόση με βάση το σωματικό βάρος, υπερβαίνει κατά πολύ το όριο ασφαλείας παρεντερικής δόσης αλουμινίου των 4 έως 5 μg/kg/ημέρα που έχει ορίσει ο FDA για ενδοφλέβια διατροφική πρόσληψη. Είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι οι επιστήμονες υπολόγισαν ως το ασφαλές όριο του αλουμινίου του εμβολίου που δεν υπερβαίνει τα 10,31 έως 16,01 μg/kg την ημέρα κατά τη γέννηση. (Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τη συζήτηση στο τέλος σχετικά με την απάντηση του FDA που ελήφθη στις 12 Οκτωβρίου 2023.)

Τρίτον, αυτή η σύσταση δεν λαμβάνει υπόψη την ανθεκτικότητα του αλουμινίου στο σώμα και τη συνεχή πρόσληψη από το περιβάλλον. Δεδομένου ότι το αλουμίνιο διαποτίζει το περιβάλλον μας, η επιστημονική κοινότητα έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την έκθεσή μας στο αλουμίνιο εδώ και πολλά χρόνια.

Το 2015, η ανησυχία για το αλουμίνιο στη διατροφική πρόσληψη ενισχύθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), η οποία μείωσε την προσωρινή ανεκτή ημερήσια πρόσληψη αλουμινίου κατά επτά φορές.

Οι ενώσεις αλουμινίου έχει αποδειχθεί ότι επιμένουν έως και οκτώ χρόνια μετά τον εμβολιασμό στο ανθρώπινο σώμα και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το αλουμίνιο του εμβολίου μπορεί να επιμείνουν έως και οκτώ χρόνια. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την επανειλημμένη περιβαλλοντική έκθεση, μπορεί να ευθύνεται για την υπερενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις επακόλουθες χρόνιες παθήσεις όπως οι αλλεργίες, το έκζεμα και το άσθμα που υποφέρουν σχεδόν τα μισά Αμερικανικά παιδιά.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την τήρηση της αρχής “πρώτα να μην κάνετε κακό” κατά την έγχυση μιας τόσο προφανούς τοξίνης που χρησιμοποιείται στο Gardasil σε υγιείς ανθρώπους παγκοσμίως. Τα ηθικά πρότυπα της φαρμακευτικής βιομηχανίας απαιτούν αυστηρή ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον κ. Exley, “Όταν κάτι λειτουργεί όπως κάνει ένα άλας αλουμινίου, πρώτα απ ‘όλα, τότε, αυτό είναι υπέροχα νέα. Λειτουργεί απίστευτα καλά, κάνετε αυτό που θέλετε να κάνει. Και πόσο κοστίζει; Λοιπόν, σχετικά τίποτα. Άρα το αλουμίνιο δεν κοστίζει τίποτα σε ένα εμβόλιο. Άρα αυτό είναι καλό—δεν προσθέτει στην τιμή και το κόστος. Μετά λέτε, “Ποιοι είναι οι κανονισμοί για τη χρήση του αλουμινίου στην καθημερινή ζωή?’ Και βρίσκεις ότι δεν υπάρχουν. Άρα αυτό δεν ρυθμίζεται». (ντοκιμαντέρ “Under the Skin”)

εικόνα-5506596

Christopher Exley, ένας από τους πιο ενημερωμένους και ευρέως αναφερόμενους ερευνητές αλουμινίου στον κόσμο

Έγκριση από τον EMA του «Gardasil Aluminium Suspect»

Φαίνεται ότι η έγκριση του AAHS από τον EMA δεν ακολουθούσε τυπικές κανονιστικές διαδικασίες, αλλά ήταν αυθαίρετη και χωρίς τεκμηριωμένα δεδομένα ασφάλειας.

Προκειμένου να διευκρινιστεί η ρυθμιστική διαδικασία έγκρισης του AAHS από τον EMA, ο Δρ. Christian Gluud από το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε email στο “AskEMA” ρωτώντας το ακόλουθο ερώτημα: “Πότε και σε ποιο εμβόλιο εισήχθη για πρώτη φορά το ανοσοενισχυτικό AAHS;

“Ο R. Gonzalez στο τμήμα Stakeholders and Communication του EMA απάντησε:

“Από όσο γνωρίζουμε το “άμορφο θειικό υδροξυφωσφορικό αλουμίνιο” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και αδειοδοτήθηκε στην Ευρώπη μέσω της κεντρικής διαδικασίας για το Procomvax (Hib-HBV; EU MA 1999). Αυτό το εμβόλιο δεν είναι περισσότερο διαθέσιμο στην ΕΕ (η άδεια κυκλοφορίας έληξε το 2009).

»Σύμφωνα με τον EMA, το AAHS εισήχθη στην Ευρώπη το 2004, όταν το όνομα του ανοσοενισχυτικού στο εμβόλιο Procomvax τροποποιήθηκε από υδροξείδιο του αργιλίου σε AAHS. 

Η αλλαγή ζητήθηκε από τη Merck για την ευθυγράμμιση της ονοματολογίας του ανοσοενισχυτικού σε όλα τα σχετικά εγκεκριμένα εμβόλια Merck εκείνη την εποχή. Ο EMA εξήγησε ότι το ανοσοενισχυτικό AAHS είναι η ίδια χημική ένωση με αυτή που αρχικά ονομαζόταν υδροξείδιο του αργιλίου, αλλά στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε με γνώσεις δημοτικού σχολείου θα γνώριζε ότι δεν είναι οι ίδιες ενώσεις. Παραδόξως, αυτού του είδους η αλλαγή έγινε αποδεκτή από τον EMA χωρίς να αμφισβητηθεί.

Η τεκμηρίωση που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Δανίας δείχνει αποκλίσεις στα έγγραφα δοκιμών δύο κλινικών δοκιμών πριν από την άδεια κυκλοφορίας με το Gardasil το 2002 και το 2003. Και για τις δύο δοκιμές, ο Οργανισμός φαίνεται να έχει εγκρίνει το θειικό αργίλιο κάλιο ως πρόσθετο αλλά όχι το AAHS, σύμφωνα με την ανάλυση.

εικόνα-5507672

Τον Απρίλιο του 2002, η Merck υπέβαλε έγγραφα στον EMA σχετικά με την παραγωγή του Gardasil στη δοκιμή Future II. Τα έγγραφα αναφέρονταν στο ανοσοενισχυτικό ως AAHS σε ορισμένα σημεία, ενώ σε άλλα μέρη περιέγραψαν το ανοσοενισχυτικό ως θειικό αλουμίνιο κάλιο, υπογραμμίζοντας μια διαφορά στην περιγραφή του ανοσοενισχυτικού.

Συνοπτικά, ο EMA αναφέρει ότι το AAHS εισήχθη χωρίς καμία αξιολόγηση ασφάλειας πριν από την άδεια χρήσης. Το ανοσοενισχυτικό περιγράφεται από την εταιρεία ότι είναι τόσο φυσικά όσο και λειτουργικά διαφορετικό από όλα τα άλλα πρόσθετα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του EMA , ένα ανοσοενισχυτικό θα πρέπει να ελέγχεται μόνο του σε τουλάχιστον δύο είδη, εκτός εάν δικαιολογείται διαφορετικά, καθώς τα ίδια τα ανοσοενισχυτικά μπορεί να είναι ανοσογόνα, πράγμα που ισχύει ακριβώς για το αλουμίνιο.

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν. Ούτε οι παλιές ούτε οι νέες ενώσεις αλουμινίου στα εμβόλια έχουν ελεγχθεί για ασφάλεια χρησιμοποιώντας σοβαρές επιστημονικές μεθόδους. Αν πραγματικά κοιτάξουμε «κάτω από το δέρμα», έρχονται στο φως πράγματα που δεν αναφέρονται σε κανένα από τα ένθετα της συσκευασίας. Οι αρχές προφανώς δεν θέλουν να αμφισβητήσουν την καλή φήμη των εμβολίων και προτιμούν να αποφύγουν εντελώς αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Είτε τα άτομα επιλέγουν να τα αγνοήσουν είτε προσπαθούν να τα κρύψουν, οι σοβαροί τραυματισμοί που συνδέονται με τα εμβόλια HPV είναι αναμφισβήτητοι και η τοξικότητα των συστατικών αλουμινίου στα εμβόλια HPV είναι αναμφισβήτητη.

Αυτό που αποκάλυψε ο Δρ Lujan σχετικά με τη βασική αιτία της μυστηριώδους ασθένειας στα πρόβατα μετά από μια τεράστια εκστρατεία εμβολίων είναι δυστυχώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει στους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό με Gardasil. Και τα δύο σχετίζονται με την ίδια τοξίνη – το αλουμίνιο.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με τον EMA, τον FDA και τη Merck για σχόλια. Δεν ελήφθη καμία απάντηση από τον FDA ή τη Merck κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ο EMA απάντησε ως εξής:

«Όσον αφορά την ερώτησή σας για το Gardasil, η χρήση του βοηθητικού αλουμινίου στις κλινικές δοκιμές περιγράφεται στην ευρωπαϊκή δημόσια έκθεση αξιολόγησης (EPAR), η οποία είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο του EMA: Gardasil, INN-Human Papillomavirus Vaccine [Τύποι 6, 1116 , 18] (Ανασυνδυασμένο, προσροφημένο) (europa.eu) Στη σελίδα 10, εξηγείται ότι η ασφάλεια των διαφορετικών σκευασμάτων εμβολίου HPV έχει αξιολογηθεί σε συνολικά 16.041 άτομα. Από αυτά τα 11.813 έλαβαν τετραδύναμο εμβόλιο HPV και τα υπόλοιπα μονοσθενή σκευάσματα εμβολίων. Όλες οι μελέτες ήταν ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο και ο συνολικός πληθυσμός που έλαβε εικονικό φάρμακο περιελάμβανε 9.701 άτομα (το εικονικό φάρμακο ήταν ανοσοενισχυτικό αλουμινίου σε όλες τις μελέτες εκτός από τη μελέτη 018 (μελέτη ασφάλειας προ-/εφηβικής) που χρησιμοποίησε εικονικό φάρμακο που δεν περιείχε αλουμίνιο) .

“Ωστόσο, με βάση την τεκμηριωμένη τοξικότητα και τις επιπτώσεις του αλουμινίου στην υγεία, το αλουμίνιο δεν θα μπορούσε ποτέ να κριθεί ως εικονικό φάρμακο . Η απάντηση του EMA επιβεβαίωσε και πάλι ότι σχεδόν όλες οι δοκιμές εμβολίου HPV χρησιμοποίησαν αλουμίνιο ως ψευδή ομάδα ελέγχου “placebo”.

Ο EMA επιμένει ότι “η ασφάλεια του ανοσοενισχυτικού αλουμινίου μόνο του ή σε συνδυασμό με το αντιγόνο είναι καλά τεκμηριωμένη. Δεδομένα που παράγονται από κλινικές δοκιμές με εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο παγκοσμίως και τα δεδομένα ασφάλειας που συγκεντρώθηκαν από τη χρήση εμβολίων που περιέχουν αλουμίνιο τις τελευταίες έξι δεκαετίες έχουν δείξει ότι το προφίλ ασφάλειάς τους είναι αποδεκτό, με μόνο τοπικές αντιδράσεις ως πιθανές παρενέργειες που συνδέονται με το αλουμίνιο, οι οποίες συνήθως υποχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, διενεργείται ενδελεχής αξιολόγηση ασφάλειας και τοξικολογίας σε μη κλινικές μελέτες προτού εισέλθει οποιοδήποτε εμβόλιο κλινικές δοκιμές. Δεν υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι για να επανεξεταστεί η χρήση του».

Η έκθεση αξιολόγησης που παρέχεται από τον EMA για την ασφάλεια του αλουμινίου δεν παρέχει επαρκή δεδομένα ασφάλειας και τοξικολογίας για την επικύρωση της ασφαλούς χρήσης του αλουμινίου στα εμβόλια. Αντίθετα, βρήκαμε ένα μεγάλο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων για την τοξικότητα του αλουμινίου σε ζώα και ανθρώπους, ειδικά καταγεγραμμένα από την ομάδα «placebo» αλουμινίου σε κλινικές δοκιμές εμβολίων HPV.

Ενημέρωση: Ο FDA έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο αίτημά μας για σχόλιο στις 12 Οκτωβρίου 2023:

“Το άμορφο θειικό υδροξυφωσφορικό αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται στο Gardasil για να βοηθήσει στην πρόκληση ανοσοαπόκρισης, έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον FDA για περισσότερες από 6 δεκαετίες. Η ποσότητα αλουμινίου στο σκέλος του εμβολίου και στο σκέλος ελέγχου ήταν η ίδια, 225 μικρογραμμάρια Ο τίτλος 21 του Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, Μέρος 610.15(α), περιορίζει την ποσότητα αλουμινίου σε βιολογικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, σε 850 – 1.250 μικρογραμμάρια/δόση, εκτός εάν έχει χορηγηθεί εξαίρεση στον κατασκευαστή από αυτήν την απαίτηση. καμία τέτοια εξαίρεση δεν έχει χορηγηθεί για κανένα εμβόλιο από τον FDA. Η ποσότητα αλουμινίου στα εμβόλια που χορηγούνται επί του παρόντος στις ΗΠΑ είναι σύμφωνη με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανά δόση ενός προϊόντος για τον άνθρωπο.

“Το όριο του FDA των 850 μg αλουμινίου ανά δόση προέκυψε από δεδομένα που αποδεικνύουν ότι αυτή η ποσότητα ανά δόση ενίσχυε την «αντιγονικότητα» και την «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου, αλλά δεν βασίστηκε σε ζητήματα ασφάλειας. Βασίστηκε σε μια  εργασία που δημοσιεύτηκε το 2002 στο περιοδικό Vaccine από το FDA Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) που ανέφερε: «Η ποσότητα των 15 mg στυπτηρίας ή 0,85 mg αλουμινίου ανά δόση επιλέχθηκε εμπειρικά από δεδομένα που έδειξαν ότι αυτή η ποσότητα αλουμινίου ενίσχυσε την αντιγονικότητα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (Joan May, FDA/CBER, προσωπική επικοινωνία).

Επιπλέον, είναι θέμα κοινής λογικής ότι η δόση του παιδιατρικού φαρμάκου πρέπει να υπολογίζεται αναλογικά με βάση το σωματικό βάρος. Ομοίως, η παιδιατρική ισοδύναμη δόση αλουμινίου πρέπει επίσης να υπολογίζεται με βάση το σωματικό βάρος.

Ωστόσο, η συνιστώμενη από τον FDA ποσότητα αλουμινίου ανά δόση σε εμβόλια για παιδιά δεν λαμβάνει υπόψη το σωματικό τους βάρος. Δεν έχουν υπολογίσει μια ασφαλή δόση για παιδιά με βάση τους κινδύνους για πιθανή βλάβη. Το τρέχον πρόγραμμα εμβολίων δεν λαμβάνει υπόψη αυτούς τους παράγοντες, το οποίο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι επιστήμονες έχουν μετατρέψει καθεμία από τις καθιερωμένες εγκεκριμένες από τον FDA δόσεις των 850 μg και 1250 μg σε εμβόλια στις ισοδύναμες παιδιατρικές δόσεις, με τα ακόλουθα αποτελέσματα: Για 850 μg σε κάθε δόση εμβολίου, προσαρμοσμένη κατά σωματικό βάρος:

  • Σε σύγκριση με έναν ενήλικα του οποίου το σωματικό βάρος είναι 60 kg—για ένα αρσενικό παιδί, τα 850 μg ισοδυναμούν με 254 μg/kg κατά τη γέννηση. 152,7 μg/kg στους 2 μήνες. 121,4 μg/kg στους 4 μήνες. 107,1 μg/kg στους 6 μήνες. 92,8μg/kg σε 1 έτος. και 69,9 μg/kg στα 2 χρόνια (σε σύγκριση με 12,5 έως 14,2 μg/kg για έναν ενήλικα).
  • Για ένα θηλυκό παιδί, το σωματικό βάρος είναι γενικά μικρότερο από ένα αρσενικό, επομένως η επιβάρυνση από αλουμίνιο είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Για 1250 μg σε κάθε δόση εμβολίου, προσαρμοσμένη κατά σωματικό βάρος:

  • Σε σύγκριση με έναν ενήλικα του οποίου το σωματικό βάρος είναι 60 kg—για ένα αρσενικό παιδί, τα 1250 μg ισοδυναμούν με 373,5 μg/kg κατά τη γέννηση. 224,5 μg/kg στους 2 μήνες. 178,5 μg/kg στους 4 μήνες. 157,5 μg/kg στους 6 μήνες. 136,4 μg/kg σε 1 έτος. και 102,9 μg/kg στα 2 χρόνια (σε σύγκριση με 18,4 έως 20,8 μg/kg για έναν ενήλικα).
  • Ομοίως, για ένα θηλυκό παιδί, το σωματικό βάρος είναι γενικά μικρότερο από ένα αρσενικό, επομένως η επιβάρυνση από αλουμίνιο είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το μόνο διαθέσιμο όριο δοσολογίας ασφαλείας για παρεντερική έκθεση στο αλουμίνιο από τον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών CFR/FDA 21CFR201.323 ) ορίζεται στα 4 έως 5 μg/kg/ημέρα.

Αντίστοιχα, τα παραπάνω όρια δόσης εμβολίου των 850 έως 1.250 μg/δόση αλουμινίου που ορίζονται από τον FDA υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο ασφαλείας παρεντερικής δόσης αλουμινίου από 4 έως 5 μg/kg/ημέρα.Αυτό είναι επίσης πολύ υψηλότερο από το όριο ασφαλείας του εμβολίου για το αλουμίνιο που υπολογίζεται από τους επιστήμονες και δεν υπερβαίνει τα 10,31 έως 16,01 μg/kg την ημέρα κατά τη γέννηση.

Δεν έχουμε εξετάσει τα μωρά με νεφρική δυσλειτουργία, μια πάθηση που είναι πολύ συχνή στα πρόωρα βρέφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις