Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: H Xλιαρή αντίδραση Τσίπρα μετά τις αποχωρήσεις - Δηλώνει στενοχωρημένος, αλλά χαρακτηρίζει «ψυχολογικού χαρακτήρα» το φευγιό!


 Κόμμα σε αποδόμηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι παραιτήσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών διαδέχονται η μια την άλλη τις τελευταίες ώρες.

Η διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί γεγονός κάτι που έκανε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει μία χλιαρή θέση.

Εχοντας καταγράψει ακόμη μία αποτυχία καθώς το «μασάζ» που έκανε για να κατευνάσει τα πνεύματα με τις διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη όσο και με στελέχη που αποχώρησαν πήγε στράφι, κάνει λόγο για αποχωρήσεις με ψυχολογικό και όχι πολιτικό περιεχόμενο.

«Είναι ψυχολογικού χαρακτήρα οι αποχωρήσεις αυτές και όχι πολιτικού», έλεγαν το απόγευμα της Πέμπτης πηγές του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού – σε προφανή συμφωνία με το πνεύμα της επίσημης απάντησης της Κουμουνδούρου.

Από τη μία, συμπλήρωναν, οι αποχωρήσαντες «χαρίζουν το κόμμα στον Στέφανο Κασσελάκη» και από την άλλη «κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη παντοδύναμο».


Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα στεναχωρημενος από τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και συνάμα «ανήσυχος για της πολιτικές εξελίξεις στη χώρα».


Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στις προσπάθειές του προ ημερών, με σειρά συναντήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση, ζητώντας από τους διαφωνούντες, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «να μείνουν στο κόμμα και να παλέψουμε από μέσα να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά δυνατό»…

Eπίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα Αχτσιόγλου: Διάσπαση χωρίς πολιτικό επίδικο – Η Ιστορία θα τους κρίνει

Ανακοίνωση-επίθεση προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και τον Δημήτρη Παπαδημούλοη που αποχώρησαν από κόμμα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις