Όσοι νηστεύετε για τα Χριστούγεννα, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε κάτι γλυκό, σας έχουμε την ιδανική συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ. Μάλιστα είναι τόσο νόστιμο, που θα το φάνε και όσοι δεν νηστεύουν.
Το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ διατηρείται έως και 3 μέρες, τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 8 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζ. νερό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια (άλλη τόση αν θέλετε να περιχύσετε το κέικ σας με λιωμένη σοκολάτα)
Διαδικασία
- Για το ψήσιμο του νηστίσιμου σοκολατένιου κέικ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα 26 – 28 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες, το λάδι, το ξίδι και το νερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα.
- Ανακατεύετε τα κομματάκια κουβερτούρας στο μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του- αν εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης, είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο και ξαναδοκιμάζουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου 15 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
- Μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα για να περιχύσετε πάνω από το κέικ σας για έξτρα σοκολατένια γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου