Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Αναμένεται ισχυρή μαγνητική καταιγίδα G3-G4 απο τον Ήλιο


 Αναμένεται ισχυρή μαγνητική καταιγίδα G3-G4 απο τον Ήλιο

16 Νοεμβρίου 2023

Όπως αναφέρει το msn.com το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου με αναφορά στις υπηρεσίες του δικτύου της NASA, απόψε θα σημειωθεί ισχυρή μαγνητική καταιγίδα της κατηγορίας G3-G4:

Μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα κόκκινου επιπέδου αναμένεται στη Γη αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις, αυτή η καταιγίδα θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο δείκτη Κ7, αναφέρει το Meteoagent.

Ο δείκτης Κ αντιπροσωπεύει διαταραχές στην οριζόντια συνιστώσα του μαγνητικού πεδίου της Γης, με έναν ακέραιο αριθμό που κυμαίνεται από 0–9, με 1 να υποδηλώνει ηρεμία και 5 ή περισσότερες να υποδηλώνει γεωμαγνητική καταιγίδα. Ένας δείκτης Κ 7 είναι η κορυφή μιας μαγνητικής καταιγίδας κατηγορίας G3. που μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και ως G4.

Επομένως, για να συμβεί αυτό, έπρεπε να γίνει ένα χτύπημα στον Ήλιο, και μάλιστα αρκετά ισχυρό. Και, φυσικά, θα στραφεί προς τη Γη.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στον Ήλιο. Το τελευταίο CME ήταν το πρωί της 11ης. Ήταν αδύναμος και πήγε προς την άλλη κατεύθυνση:

Ο ειδικός καιρού που αναφέρεται από το MCN είναι μια υπηρεσία δικτύου. Δεν βρίσκει τίποτα ο ίδιος και λαμβάνει δεδομένα από το NOAA:

Έτσι, δεν υπάρχει κανένα σφάλμα εδώ και δεν είναι σαφές από πού προέρχεται η μαγνητική καταιγίδα. Και αν ο ουρανός γίνει ξανά κόκκινος, τότε θα υπάρχουν ακόμα πιο ακατανόητα πράγματα, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις