Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

G20: Διάγγελμα Πούτιν για Ουκρανία και παγκόσμια οικονομία που φέρνει εξελίξεις!! - «Νέα παγκόσμια κέντρα οικονομικής ανάπτυξης αναδύονται».

 


Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία απαιτεί συναίνεση και εξέταση των απόψεων διαφορετικών χωρών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της G20.

«Τώρα η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, και στον κόσμο συνολικά, απαιτεί συλλογικές, συναινετικές αποφάσεις που αντικατοπτρίζουν τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της διεθνούς κοινότητας, τόσο των αναπτυγμένων όσο και των αναπτυσσόμενων χωρών», είπε ο Πούτιν.

Ο «Τσαρ Βλαντ» επεσήμανε ότι ο κόσμος διέρχεται διαδικασίες ριζικού μετασχηματισμού.

«Νέα ισχυρά κέντρα παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αναδύονται και ενισχύονται. Ένα σημαντικό μερίδιο των παγκόσμιων επενδύσεων, του εμπορίου και της καταναλωτικής δραστηριότητας μετατοπίζεται σε περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αναταραχή στις αγορές αυξάνεται, τα χρόνια προβλήματα επιδεινώνονται στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, στον τομέα της ενέργειας και της επισιτιστικής ασφάλειας».

Θυμίζουμε πως σε αυτές τις τρεις ηπείρου εδράζεται η συμμαχία των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).

Ο Ρώσος πρόεδρος ποτέ δεν μιλάει στην τύχη. Με την Δύση να έχει ουσιαστικά τελειώσει οικονομικά, προαναγγέλλει την περαιτέρω επέκταση του μπλοκ των χωρών οι οποίες με τη σειρά τους θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο για τις συναλλαγές τους.

Αναφορά στο Ουκρανικό

Μία δήλωσή του στον πολύμηνο πόλεμο της Ουκρανίας ήταν αρκετή για να τραβήξει την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ουκρανικό, τονίζοντας πως «πρέπει να σκεφτούμε πως να σταματήσουμε την τραγωδία».

Σε άλλο σημείο σχετικά με το ουκρανικό ο Πούτιν υπενθύμισε πως η χώρα του είναι «ανοικτή σε συνομιλίες», αλλά «η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ανακοινώσει δημόσια την αποχώρησή της από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης».

««Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδίαΚαι φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδίαΠαρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

(ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις