Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

EKTAKTO: Επεισόδια στην Πλατεία Βικτωρίας

 



Επεισόδια στην Πλατεία Βικτωρίας σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων που έφευγε από το Νέο Ηράκλειο κατέβηκε στην πλατεία Βικτωρίας και επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ενώ έσπασαν και δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Αμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν την ομάδα των ατόμων και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 13 αυτά άτομα είχαν πρόθεση να μετάβουν σε αντισυγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το κτήριο στο Νέο Ηράκλειο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για άτομα του αριστερού χώρου, οι οποίοι προγραμμάτιζαν αντισυγκεντρώσεις.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει εντολή για άμεσες προσαγωγές από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονται σε συρμούς του ηλεκτρικού και έχουν στόχο να φτάσουν στο Νέο Ηράκλειο.

Πάνω από 3.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ για τις σχετικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Σημειώνεται πως για σήμερα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, ωστόσο δεν αποκλείονται επεισόδια, καθώς τόσο ακροδεξιές οργανώσεις όσο και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης, στη λεωφόρο Ηρακλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε και η υδροφόρα της αστυνομίας «Αίαντας». Αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Ν. Ηρακλείου.

Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ακροδεξιές ομάδες.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό «Ηράκλειο» χωρίς να πραγματοποιούν στάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις