Η αποξήρανση αποτελεί μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης, είναι μία από τις πλέον οικολογικές και οικονομικές όπως και φυσικές μεθόδους, καθώς αυτή η τεχνική επιδρά στο φρούτο δίχως να προξενεί επιβλαβείς αλλοιώσεις σε αυτό (σ.σ. pentapostagma.gr – αποτέλεσμα που προκύπτει/σχετίζεται συχνά με τις διαδικασίες της βιομηχανικής συντήρησης), ενώ αποτελεί τέλος και μία μέθοδος εξοικονόμησης χρημάτων, αν λάβουμε υπόψιν τα αυξημένα κόστη των αποξηραμένων φρούτων.
Σήμερα, θα σας δείξουμε ένα απλό τρόπο για να παρασκευάσετε ένα υγιεινό κολατσιό για όλες τις ώρες.. και όλες τις ηλικίες.. Τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες που μας προστατεύουν από πάρα πολλές ασθένειες, και έτσι είναι πολύ σημαντικό να τα καταναλώνουμε όσο το δυνατόν πιο συχνά..
Εάν κατέχετε αποξηραντή τροφίμων, μην διστάσετε να παρασκευάσετε τα δικά σας snack από φρούτα στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για υγιεινά σπιτικά snack αποξηραμένων φρούτων. Η οικογένειά σας θα τα λατρέψει – ειδικότερα τα παιδιά σας: είναι μία ιδανική λύση για να έχουν αυτό το κολατσιό μαζί τους, είτε είναι στο σχολείο, είτε παίζουν έξω με τους φίλους τους. Οι βιταμίνες και οι υδατάνθρακες των αποξηραμένων φρούτων θα τους χαρίσουν άπλετη ενέργεια!!
Το φρούτο θα πρέπει να πλένεται καλά και να κόβεται σε φέτες ίσου πάχους. Όταν κόψετε το φρούτο, τοποθετήστε τις φέτες σε μία από τις σχάρες του σπιτικού αποξηραντή τροφίμων
Περιχύστε με χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με ζάχαρη ή κανέλα και αφήστε τα να αποξηρανθούν.
Αποξηραμένο ακτινίδιο:
Πλύνετε τα ακτινίδια και ξεφλουδίστε τα. Με ένα μαχαίρι τεμαχισμού (σ.σ. pentapostagma.gr – mandolin slicer) ή ένα φυσιολογικό μαχαίρι, κόψτε το ακτινίδιο σε φέτες ίσου πάχους – το ίδιο λεπτές. Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τις φέτες στις σχάρες του αποξηραντή.
Αποξηραμένα Πορτοκάλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου