Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Μελέτη: Γυναίκες και νεαροί ενήλικες παρουσιάζουν τον υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών του εμβολίου για τον COVID-19

 Οι ιάπωνες συγγραφείς της μελέτης βρήκαν ότι διαφορετικές παρενέργειες συνδέονται με διαφορετικές δόσεις και οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση τείνουν να είναι πιο μακροχρόνιες και σοβαρές σε σύγκριση με τη δεύτερη δόση

Οι γυναίκες και οι νεαροί ενήλικες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποφέρουν από παρενέργειες μετά

τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν τρεις δόσεις σε σύγκριση με δύο μπορεί να παρουσιάσουν διαφορετικές παρενέργειες, διαπιστώνει μια νέα ιαπωνική μελέτη.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports τον Νοέμβριο μελέτησε 272 νοσοκομειακούς υπαλλήλους που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer ως δεύτερη δόση από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022.

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε προηγούμενο ιστορικό μόλυνσης από COVID-19 και όλα τα συμπτώματά τους εξετάστηκαν και διαγνώστηκαν από γιατρούς στο νοσοκομείο.

Βρήκαν «υψηλότερες συχνότητες παρενεργειών που σχετίζονται με το εμβόλιο για τον COVID-19» και «χειρότερα αποτελέσματα με μεγαλύτερη ανάρρωση από παρενέργειες» μεταξύ των γυναικών και των νεότερων ενηλίκων σε σύγκριση με τους άνδρες και τους ηλικιωμένους ενήλικες, έγραψαν οι συγγραφείς.

Τρίτη δόση έναντι δεύτερης δόσης

Οι συγγραφείς βρήκαν ότι διαφορετικές παρενέργειες συνδέονται με διαφορετικές δόσεις και οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση τείνουν να είναι πιο μακροχρόνιες και σοβαρές σε σύγκριση με τη δεύτερη δόση.

Ο πόνος στη μασχάλη εμφανίζεται πολύ πιο συχνά σε άτομα που έχουν λάβει τρεις δόσεις σε αντίθεση με δύο. Οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι μια παρενέργεια που τείνει να παρατείνεται μετά την τρίτη δόση σε σύγκριση με τη δεύτερη ή την πρώτη δόση.

Στη δεύτερη δόση τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν κρίσεις άσθματος, βούλωμα αυτιού, μούδιασμα στο άνω μέρος του βραχίονα και πόνο στο σημείο της ένεσης.

Οι μελετητές συσχέτισαν τα συμπτώματα που εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου με αλλεργική απόκριση, ενώ οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις μετά την τρίτη δόση συνδέθηκαν με φλεγμονή και απορρύθμιση του ανοσοποιητικού.

Οι επαγγελματίες υγείας αναφέρουν παρόμοια ευρήματα

Γιατροί και άλλες μελέτες έχουν αναφέρει παρόμοια δημογραφικά στοιχεία σε ασθενείς που αναφέρουν συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό.

Οι γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες μεταξύ 30 και 50 ετών τείνουν να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο συμπτωμάτων μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την έρευνα του REACT19 το 2022.

Πρόσθετα εμβόλια δημιουργούν επίσης ένα σωρευτικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε τα άτομα που έχουν λάβει περισσότερες δόσεις τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο χειρότερων συμπτωμάτων, δήλωσε ο παθολόγος Δρ. Keith Berkowitz, ο οποίος έχει θεραπεύσει περισσότερους από 200 ασθενείς με COVID και μετά τον εμβολιασμό τους.

Μια εβδομαδιαία αναφορά νοσηρότητας και θνησιμότητας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έδειξε ότι η πλειονότητα των ατόμων που αναφέρουν αναφυλαξία είναι γυναίκες.

Επιπλέον, μια μελέτη του JAMA Network Open έδειξε ομοίως ότι οι γυναίκες έτειναν να αναφέρουν περισσότερες παρενέργειες έπειτα από τους εμβολιασμούς με Moderna και Pfizer. Οι συγγραφείς της μελέτης υποστήριξαν ότι οι γυναίκες έτειναν να παράγουν μεγαλύτερο αριθμό αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό και ότι τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στις γυναίκες μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διαφορετικές εκδηλώσεις συμπτωμάτων.

Οι νεότεροι άνθρωποι τείνουν επίσης να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και οι παρενέργειες που βιώνει ο ασθενής μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ανοσολογικής απόκρισης, τόνισαν οι συγγραφείς.

Τα εμβόλια mRNA του COVID-19 προκαλούν το σώμα να παράγει πρωτεΐνες ακίδας. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσουν πήξη, φλεγμονή, ακόμη και αυτοάνοσα. Η μεγαλύτερη σοβαρότητα των συμπτωμάτων υποδηλώνει ότι υπάρχουν πιο αντιδραστικά συμπτώματα λόγω των προσπαθειών του σώματος να καταπολεμήσει τις πρωτεΐνες ακίδας.

Αν και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των πρωτεϊνών αιχμής, μπορεί επίσης να αποτρέψει την ανάκαμψη καθώς το σώμα κατευθύνει τους πόρους του προς την καταπολέμηση μιας λοίμωξης αντί να ξεκουραστεί και να αναρρώσει. «Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα… το σώμα λειτουργεί καλύτερα ως σύνολο και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις απαραίτητες πηγές του κάπου αλλού», είπε ο Δρ Berkowitz.


Αλλαγή δημογραφικών στοιχείων

Ο νοσηλευτής Scott Marsland της Leading Edge Clinic είπε στους The Epoch Times ότι τους τελευταίους μήνες έχει δει μια αλλαγή στον πληθυσμό των ασθενών του.

«Έχω πολύ περισσότερους νεαρούς άνδρες ως ασθενείς αυτές τις μέρες και… έχουμε περισσότερους ασθενείς που έχουν κάνει πολλαπλούς εμβολιασμούς και αναμνηστικές δόσεις», είπε ο κ. Marsland. Πολλοί από τους ασθενείς παραπέμπονται για θεραπεία έπειτα από συστάσεις συγγενών και φίλων που πιστεύουν ότι μπορεί να πάσχουν από παρενέργειες του εμβολίου. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν παρακολουθούν την έρευνα για τους τραυματισμούς από το εμβόλιο για τον COVID-19, τείνουν να είναι πολύ πιο σκεπτικοί και δυσπιστοί, πρόσθεσε.

Ο Δρ Berkowitz πρόσθεσε επίσης ότι καθώς προχωρούσε η πανδημία, άρχισε να δέχεται διαφορετικούς ασθενείς με την πλειονότητα να είναι ασθενείς που είχαν αρκετές λοιμώξεις από τον COVID-19 και επίσης είχαν λάβει πολλές δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19. Ο Δρ Keith είπε ότι επειδή κάθε μόλυνση και ένεση αυξάνουν το φορτίο της πρωτεΐνης ακίδας, «θα πρέπει να αναφέρουν πόσες φορές έχουν κάνει το εμβόλιο και πόσες φορές έχουν μολυνθεί από τον ιό[για να αξιολογηθεί η θεραπεία].»

Εδώ είναι η ιαπωνική μελέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.