Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ναυάγιο Επανομής, Θεσσαλονίκη: «BOYTIA» στα άδυτα του πλοίου και στην άγνωστη ιστορία του (BINTEO & ΦΩΤΟ) - Εντυπωσιακές εικόνες από το κουφάρι του


 Η κοντινή του απόσταση από την πανέμορφη και ακατέργαστη παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά και το μοναδικό φυσικό τοπίο, τα κρυστάλλινα μαγευτικά νερά της και η επιβλητική του όψη, το έχουν μετατρέψει στον απόλυτο προορισμό τόσο για Ελληνες και ξένους τουρίστες, όσο και για λάτρεις των εξερευνήσεων!

Το Ναυάγιο βρίσκεται στην περιοχή της Επανομής εδώ και περίπου μισό αιώνα, αποτελώντας σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τη Θεσσαλονίκη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιαίτερης αυτής παραλίας, που φέρει και το όνομά του.

Για άγνωστο λόγο το πλοίο αυτό δεν ολοκλήρωσε ποτέ το ταξίδι του. Λέγεται, πως βυθίστηκε το χειμώνα του 1970, κατά την περίοδο της δικτατορίας και από τότε μέχρι σήμερα, στέκει λίγα μόλις μέτρα από την ακτή, για να διηγηθεί την ιστορία του.

Ναυάγιο Επανομής Επανομή Θεσσαλονίκη θάλασσα κουφάρι

Τα σκουριασμένα φουγάρα του, ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα για να μαρτυρήσουν την παρουσία του, ενώ τα κρυστάλλινα νερά «αποκαλύπτουν» τα… σωθικά του!

Ολα αυτά τα χρόνια τα «λούζει» ο ήλιος και η θάλασσα με φως και αλμύρα, ενώ το πολυφωτογραφισμένο σκαρί του βυθισμένου πλοίου αναπαύεται ευλαβικά στον πυθμένα του κόλπου και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Ναυάγιο Επανομής Επανομή Θεσσαλονίκη θάλασσα κουφάρι

Κάντε βουτιά στα άδυτα του πλοίου και αισθανθείτε σαν ένας μικρός Ζακ Υβ Κουστώ, εξερευνήστε το κουφάρι του και απολαύστε τη μαγεία που σας προσφέρει η εικόνα του ναυαγίου. Ο χρόνος γι’ ακόμη μία φορά στάθηκε αμείλικτος, όπως και η φύση, που κατάφερε ένα «ξένο» κομμάτι να το κάνει δικό της. Οπως θα διακρίνεται, στις αποθήκες του πλέον, φωλιάζουν κάθε λογής ψάρια.

Η κάμερα του Thes.gr μπαίνει στα άδυτα του ναυαγίου στη Θεσσαλονίκη και σας χαρίζει μαγευτικές εικόνες τόσο υποβρύχιες όσο και εναέριες. Δείτε το βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις