Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

«Ώρα μηδέν» στη Γάζα: Βομβαρδισμοί, οβίδες.


 Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη Γάζα καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι μάχες ήταν ολονύκτιες με το θύλακα να είναι πλέον «κομμένος» στα δύο.

«Διπλωματικός πυρετός» στη Μέση Ανατολή για να μην πεθάνουν και άλλοι, αθώοι άνθρωποι. Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη Γάζα με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς στην περιοχή. Την ίδια ώρα που γίνεται τιτάνια προσπάθεια για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια, το Ισραήλ σφυροκόπησε την περιοχή τα ξημερώματα τη Γάζα, αγνοώντας τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός που απηύθηναν οι οργανώσεις βοήθειας του ΟΗΕ, οι οποίες καταδίκασαν την αύξηση των θανάτων αμάχων. Ισραηλινά στρατεύματα και μαχητές της Χαμάς ενεπλάκησαν σε μάχες από σπίτι σε σπίτι στην πυκνοκατοικημένη Γάζα, όπου ο πόλεμος έχει οδηγήσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να καταφύγουν σε άλλα μέρη της επικράτειας σε μια απελπισμένη αναζήτηση προστασίας.

Δεκάδες είναι τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στον πολιορκημένο θύλακα, με επίκεντρο την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το al jazeera, ενώ στόχος έχουν γίνει οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν νοσοκομεία. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μια σειρά επιδρομών στη Γάζα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Wafa. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα σε νεότερο απολογισμό αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.770 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα και την εντεινόμενη χερσαία επιχείρηση από την έναρξη του πολέμου. 

«Χτυπάμε τη Χαμάς και προχωράμε από οχυρό σε οχυρό, σύμφωνα με το σχέδιό μας, σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουμε τη Χαμάς», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους. «Έχουμε στρατεύματα στο έδαφος- πεζικό, τεθωρακισμένα, μηχανικούς μάχης. Χτυπούν και κατευθύνουν επίσης πυρά από τον αέρα», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο δίκτυο «υπόγειων υποδομών» των σηράγγων της Χαμάς. «Αυτό το χτύπημα ήταν σαν σεισμός», δήλωσε ο κάτοικος της πόλης της Γάζας Αλάα Αμπού Χασέρα, σε μια κατεστραμμένη περιοχή όπου ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έγιναν ερείπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις