Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Άσχημα νέα για Ζελένσκι! Ετοιμάζουν την επόμενη μέρα για την Ουκρανία - Κάτι δείχνει να «μαγειρεύεται» στο παρασκήνιο.


 Με τη Μέση Ανατολή να «φλέγεται», το ουκρανικό, προς απογοήτευση ορισμένων έχει «ξεχαστεί». Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έρχονται εξελίξεις.

«Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άρχισαν να συζητούν σιωπηλά με την ουκρανική κυβέρνηση για το τι θα μπορούσαν να συνεπάγονται οι πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου».

Τα παραπάνω παραδέχθηκε ένας εν ενεργεία υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ και ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος, σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα.

Κατά τους ίδιους «οι συνομιλίες περιελάμβαναν πολύ γενικές περιγραφές για το τι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει (σ.σ. εδαφικά) η Ουκρανία για να καταλήξει σε συμφωνία. Ορισμένες από τις συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων από περισσότερα από 50 έθνη που υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΝΑΤΟ».

Ενδεχομένως στη συνάντηση αυτή να συμμετείχε και η Ελλάδα!

Οι συζητήσεις αποτελούν αναγνώριση της νέας στρατιωτικής πραγματικότητας στο έδαφος της Ουκρανίας, μετά ιδίως και την παταγώδη αποτυχημένα της ουκρανονατοϊκής αντεπίθεσης, η οποία πνίγηκε στο αίμα.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να συμφώνησαν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει σε αδιέξοδο, τη στιγμή που μειώνεται η δυνατότητα της Δύσης να συνεισφέρει στρατιωτικά στους Ουκρανούς.

Τα στοκ από τα οπλοστάσια των ευρωπαϊκών χωρών έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ μέχρι και οι ΗΠΑ κατά καιρούς έχουν αναφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στις παραδόσεις αμυντικού υλικού.

Στην εξίσωση των παραπάνω θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τη γενικότερη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε όλους τους λαούς της Δύσης σχετικά με τον πόλεμο και τη στήριξη στον Ζελένσκι.

«Στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν επίσης ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις, ενώ η Ρωσία φαίνεται να έχει μην έχει τέτοιου είδους προβλήματα».

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, όλο και περισσότεροι δυτικοί αξιωματούχοι αρχίζουν και μιλούν για «αδιέξοδο στο Ουκρανικό» και κάνουν λόγο ακόμα και για «παραχωρήσεις εδαφών». Μπροστά στις κάμερες όμως, προς το παρόν, δηλώνουν πως είναι δήθεν στο χέρι της Ουκρανίας μία πιθανή συμφωνία με τους Ρώσους.

Ο μόνος που δείχνει να μην πιέζεται επί του παρόντος πάνω στο θέμα είναι ο Πούτιν, που ισχυροποιεί οικονομικά και στρατιωτικά τη Ρωσία, ενώ παράλληλα έχει αφοπλίσει και το μισό ΝΑΤΟ με όπλα δεύτερης και τρίτης διαλογής!

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις