Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

B.Ζελένσκι: «Αν δεν μας δώσουν πυρομαχικά οι δυτικοί θα υποχωρήσουμε» «Στη Μέση Ανατολή, αγοράζουν βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ»


 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεών του στο Γαλλικό πρακτορείο και στο Bloomberg, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν δεν μας δώσουν πυρομαχικά οι δυτικοί θα υποχωρήσουμε».

O Β.Zελένσκι είπε συγκεκριμένα:

«Σήμερα έχουμε προβλήματα με βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ. Στη Μέση Ανατολή, τι πιστεύετε ότι άρχισαν να αγοράζουν πρώτα; Αγοράζουν βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ. Τα αποθέματά μας έχουν μειωθεί» ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι αποθήκες είναι πλέον άδειες στη Δύση και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευση του που η δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο μειώθηκε λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Και ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε στο Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας στην Πολωνία στις 4 Οκτωβρίου ότι τα αποθέματα όπλων της Ουκρανίας τελειώνουν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι η έλλειψη πυρομαχικών, που προκαλείται από μια μετατόπιση της προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Xαμάς, θα οδηγήσει τελικά στην υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζει το Bloomberg.

«Το επίκεντρο μετατοπίζεται λόγω της Μέσης Ανατολής και άλλων λόγων. Χωρίς υποστήριξη, θα υποχωρήσουμε» ανέφερε ο Ζελένσκι στο Bloomberg.

Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, έχει απόλυτη ανάγκη από βλήματα 155 χιλιοστών, η προμήθεια των οποίων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, γεγονός που «υπονομεύει τις στρατιωτικές προσπάθειες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι προμήθειες μας έχουν μειωθεί αλλά αυτή είναι η ζωή – και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού όλοι παλεύουν να επιβιώσουν», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις