Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Γάμος ομοφύλων: AYTH EINAI H απόφαση του Mητσοτάκη


 Είναι γνωστή η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη έως το τέλος της τετραετίας να νομοθετήσει το γάμο των ομοφυλοφίλων, που εμπεριέχει και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας.

Οπως είναι γνωστό πως ό,τι εξαγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης το υλοποιεί. Ξαφνικά όμως το θέμα «σήκωσε σκόνη» μέσα στη Ν.Δ. Με αποτέλεσμα όχι μόνο τις αντιδράσεις βουλευτών αλλά και τις διαφοροποιήσεις ενός πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή ενός κορυφαίου υπουργού, όπως ο Μάκης Βορίδης.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να επισπευστεί η νομοθέτηση της δέσμευσης, γιατί εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, που συστήθηκε ως σύζυγος του Τάιλερ, διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η οποία δεν είναι κοινωνικά και εκλογικά αμελητέα.

Επισπεύδοντες λέγεται ότι εμφανίστηκαν συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι δεν έχουν κρύψει την ομοφυλοφιλική ταυτότητά τους. Κι ενώ το θέμα είχε πάρει τη σειρά του για πιο εύθετο χρόνο, αποσυνδεδεμένο από την ατζέντα Κασσελάκη, λέγεται ότι άρχισαν να τίθενται κάποιου είδους βέτο απ’ όσους φοβήθηκαν ότι χάνεται το τρένο της συγκυρίας.

Η δράση φέρνει αντίδραση κι έτσι υπήρξαν τα δημόσια βέτο του Α. Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη. Ομως η αναστάτωση που δημιουργήθηκε μάλλον εικονική και ανυπόστατη είναι. Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του. Η νομοθέτηση θα γίνει σε πιο ουδέτερο χρόνο και η ψήφος των βουλευτών της Ν.Δ. θα είναι κατά συνείδηση.

Από τη στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις