Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκαν 9 βουλευτές - Η ανακοίνωση της ομάδας Αχτσιόγλου για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Αποχωρεί η ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εννέα βουλευτές ανεξαρτητοποιούνται και θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι 9 βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται, είναι οι εξής:

Αναγνωστόπουλου Σία

Αχτσιόγλου Έφη

Ζειμπεκ Χουσεΐν

Ηλιόπουλος Νάσος

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τζούφη Μερόπη

Φερχάτ Οζγκιούρ

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης


Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 ανέδειξαν μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία νιώθει παντοδύναμη να συνεχίσει την αντικοινωνική της πολιτική και να επιβάλλει μια δεξιά ατζέντα σε κρίσιμα θέματα που σφραγίζουν το μέλλον της χώρας. Ο πολιτικός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα Δεξιά, η άκρα Δεξιά και οι αντιδραστικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος, η βαρβαρότητα της καθημερινότητας μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται σε απόσταση από τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών. Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Απουσιάζει ένα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό σχέδιο που πείθει, όχι ρητορικά, αλλά στην πράξη, ότι μπορούμε να νικήσουμε την κυριαρχία της Δεξιάς. Και όμως. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Εκατομμύρια πολίτες αναζητούν μια ισχυρή, προγραμματική και οραματική αντιπολίτευση που θα μπορέσει να εκφράσει ένα νέο σχέδιο για την προοδευτική αναγέννηση της χώρας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά αυτό απαιτεί μια σύγχρονη αριστερή πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Που θα πείθει και θα εμπνέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις