Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Δολοφονία Κατσούρη: Ασύλληπτοι παραμένουν 8 Κροάτες - Ποιοι ξέρουν τον δολοφόνο


 Τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη έπειτα από συμπλοκή με Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια επιχειρεί να ενώσει η ανακρίτρια της υπόθεσης που παραλαμβάνει συνεχώς νέα στοιχεία και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της.

Οσο η έρευνα προχωρά, από τις μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτουν νέα πρόσωπα στην υπόθεση, ο ρόλος των οποίων αναμένεται να «φωτιστεί» μετά και τις συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Ενδεικτική η συμπληρωματική κατάθεση αστυνομικού που φανερώνει ότι παραμένουν ασύλληπτα 8 άτομα, που εισήλθαν στη χώρα μας από τα σύνορα της Κακαβιάς, αλλά ουδέποτε συνελήφθησαν και έδωσαν εξηγήσεις για την υπόθεση στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Εξελίξεις

«Θα ήθελα να αναφέρω ότι σε έρευνα-αναζήτησή μου στην εφαρμογή “αφιξαναχωρήσεις” του police on line εντόπισα οκτώ υπηκόους Κροατίας να έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από κοινό συνοριακό σημείο ελέγχου (Κακαβιά) και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα με τους συλληφθέντες, χωρίς αυτοί να έχουν έως τώρα προσαχθεί-συλληφθεί», σημειώνει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, δίνοντας μια πληροφορία που αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην υπόθεση.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν ξενοδοχεία στην Πάτρα όπου οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν κάνει κρατήσεις στις 7 Αυγούστου, πιθανότατα με σκοπό να καταφύγουν εκεί μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί απέκτησαν την πληροφορία έπειτα από έρευνα που έγινε εξαιτίας της εύρεσης πέντε κλειδιών ξενοδοχείων στην κατοχή κάποιων εκ των συλληφθέντων. Ετσι, προέκυψε ότι σε ένα ξενοδοχείο είχε γίνει κράτηση για 47 άτομα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης δωματίων.

«Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “EL GRECO” μάς απάντησε ότι την 07/08/2023 επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο πέντε άτομα υπήκοοι Κροατίας σε ένα δίκλινο και ένα τρίκλινο δωμάτιο ενώ εν συνέχεια μας ανέφερε ότι την 16.00 ώρα της 07/08/2023 προσήλθε ο Β.Β. και πλήρωσε την κράτηση την οποία είχε κάνει μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης booking.com. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “HOTEL DELFINI” μάς απάντησε ότι για την 07/08/2023 πραγματοποιήθηκε κράτηση για 47 άτομα μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης booking.com…» ανέφερε ο ίδιος αστυνομικός στη συμπληρωματική του κατάθεση.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» της ανακρίτριας μπήκε η συνομιλία ενός Ελληνα κατηγορουμένου, ο οποίος έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς βρισκόταν για διακοπές στην Κεφαλλονιά. Από τη συνομιλία του συγκεκριμένου κατηγορουμένου φαίνεται πως υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν τον δράστη της δολοφονίας, ενώ ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη συνομιλία.

«Ρε φίλε, να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής, δε θα πήγαινα, ρε φίλε, να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πιεστούνε οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες, να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να, να καθαρίσει και τους εκατό», φέρεται να λέει ο Ελληνας κατηγορούμενος που συμπληρώνει στον ίδιο διάλογο: «Ναι, κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε, όχι δύο Κροάτες, τον έναν τον Λ…, αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον… και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω, ο Μ… μού άφησε να εννοηθεί πάντως, ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω…».

Αναζητώντας το DNA στο μαχαίρι

Απαντήσεις αναζητούν οι Αρχές και από τα δυο μαχαίρια που εντοπίστηκαν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ ήδη την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε στην ανακρίτρια η 80 σελίδων πραγματογνωμοσύνη από τη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται ότι στο ένα μαχαίρι, που αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, εντοπίστηκε μίγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη.

«Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε και είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Δεν είχα καμία επαφή με κανένα οπαδό της ΑΕΚ. Υστερα από λίγο το συμβάν τελείωσε και φύγαμε. Αργότερα μας σταμάτησαν οι αστυνομικοί και παραδόθηκα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Οταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι, το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ», είχε πει στην απολογία του ο Κροάτης κατηγορούμενος, ζητώντας να εξεταστεί αν υπάρχει το DNA του στο μαχαίρι.

Πράγματι οι εξετάσεις εντοπίζουν μεν γενετικό υλικό, το οποίο όμως δεν ανήκει στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις